Home / Κοινωνια / Αποτελέσματα των “ανοικτών συνόρων”

Αποτελέσματα των “ανοικτών συνόρων”

Η Γερμανία κήρυξε την πολιτική των “Ανοικτών Συνόρων”, γιατί είχε ανάγκη από φθηνά εργατικά χέρια – Εμείς γιατί το κάναμε; – Μήπως για την δημιουργία νέων… ψηφοφόρων;   

Η χώρα μας αντιμετωπίζει δύο τεράστια προβλήματα πού υπονομεύουν την επιβίωση του έθνους.

Την χρεωκοπία και το μεταναστευτικό. Προβλήματα τα όποια δεν αντιλαμβανόμαστε όταν συντελούνται, αλλά αργότερα όταν ζούμε τις επιπτώσεις.

Το μεταναστευτικό ή σωστότερα λαθρομεταναστευτικό κυβερνώντες και ΜΜΕ συνεχίζουν να το ονομάζουν σκοπίμως προσφυγικό παρά το ότι οι πραγματικοί πρόσφυγες δεν υπερβαίνουν το 3-5%, σύμφωνα με αξιωματούχους που εμπλέκονται με το πρόβλημα αυτό.

Έπρεπε να περάσουν τρία σχεδόν χρόνια για να πληροφορηθούμε από τους κυβερνώντες ότι ήταν συνειδητή επιλογή να υπερφορολογηθεί η μεσαία τάξη, προκειμένου ναενισχυθούν τα οικονομικώς ασθενέστερα στρώματα της κοινωνίας.

Αδιάφορο φαίνεται να είναι το ερώτημα αν αυτή η επιλογή είναι εις βάρος της πραγματικής οικονομίας.

Σημασία όμως μπορεί να έχει ή προσέλκυση ψηφοφόρων.

Μιλούν για πλεόνασμα.

Αυτό θα είχε νόημα, αν συγχρόνως πληροφορηθούμε και το έλλειμμα κάθε έτους και πόσο αυξάνεται κάθε χρόνο το συνολικό δημόσιο χρέος τα τελευταία χρόνια.

Αφού χρειάσθηκαν τα τρία αυτά περίπου χρόνια για να πληροφορηθούμε υπεύθυνα την παραπάνω συνειδητή επιλογή, ήγγικεν η ώρα να πληροφορηθούν οι Έλληνες από τους υπευθύνους το μέγεθος και τους κινδύνους του μεταναστευτικού προβλήματος.

Και για να γίνει αυτό, έπρεπε πρώτα να πλημμυρίσουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από τους λαθρομετανάστες.

Το μεταναστευτικό πρόβλημα μεγεθύνεται καθημερινά στη χώρα μας χάρις: 1) στην πολιτική των ανοικτών συνόρων που έχουν διακηρύξει από το 2015 Γερμανία και Ελλάδα και2) στον διεθνισμό των κυβερνώντων.

Η ενημέρωση των πολιτών ως προς την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού από τους κυβερνώντες πρωτίστως αλλά και γενικώτερα από όλο το πολιτικό σύστημα, είναι μειωμένη.

Πώς αντιμετωπίζονται τα κύματα των λαθρομεταναστών; Προβάλλεται μόνο η αλληλεγγύη, αλλά δεν πληροφορούμαστε αν γίνεται αποτροπή, ενώ από τα ευρωπαϊκά κράτη κατηγορείται η χώρα μας για ελλιπή φύλαξη των συνόρων.

Και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί σύμφωνα με έρευνες οι Έλληνες δηλώνουν ότι πρέπει να σταματήσει η μετανάστευση από χώρες της Ερυθράς Ημισελήνου και ότι οι μετανάστες είναι πολλαπλή απειλή για τους Έλληνες (Εθνικό κέντρο Κοινωνικών Ερευνών [ΕΚΚΕ], Βρετανικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων «Chatham House»).

Οι επιδοτούμενες και ανεξέλεγκτες ΜΚΟ λειτουργούν ως κράτος εν κράτει στα πλαίσια της πολιτικής των ανοικτών συνόρων και όπως φαίνεται απρόσκοπτα στην εισροή μεταναστών.

ΜΚΟ έχουν καταγγελθεί για συνέργεια στη ροή λαθρομεταναστών, αλλά δεν ακούσαμε για καμμία ΜΚΟ ναε κδιωχθεί από τη χώρα ή να καταδικασθεί, όπως έχει συμβεί σε άλλες χώρες.

Η Γερμανία εκήρυξε την πολιτική των ανοικτών συνόρων έχοντας την επιδίωξη των φθηνών εργατικών χεριών.

Εμείς όμως για ποιόν λόγο; Την ιδεολογία του διεθνισμού των κυβερνώντων ή την δημιουργία νέων ψηφοφόρων;

Και ενώ οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης έχουν κλείσει τα σύνορα από μακρού χρόνου, εμείς συνεχίζομε την αδιέξοδη για την χώρα πολιτική συσσωρεύσεως και εγκλωβισμού μεταναστών, χωρίς να δημιουργείται από την ΕΕ μηχανισμός απελάσεως, και ο κανονισμός του Δουβλίνου να παραμένει μέχρι τώρα αναλλοίωτος.

Τώρα όμως τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έχουν πλημμυρίσει με τις συνεχείς ροές λαθρομεταναστών στα κέντρα υποδοχής, που οδηγούν σε κατάσταση ασφυξίας.

Ήλθε επομένως η ώρα πρώτα τα νησιά του Αιγαίου και στη συνέχεια όλη η χώρα να ζήσουμε τις πολλαπλές επιπτώσεις της αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής των ανοικτών συνόρων στην κοινωνία, στην οικονομία, τον πολιτισμό.

Γεώργιος Πεκλάρης

Γεωπόνος