9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 10 Αυγούστου, 2020

Εμπιστοσύνη των Ελλήνων στις Ένοπλες Δυνάμεις

Με ποσοστό άνω του 85% οι Έλληνες πολίτες δίνουν στο Στράτευμα την απόλυτη εμπιστοσύνη τους, μετά τον θεσμό της οικογένειας, που παίρνει την πρώτη θέση σε μέτρηση της MRB

Η έρευνα της MRB που παρουσιάσε το news247.gr επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Απαντώντας στο ερώτημα ποιους θεσμούς-δομές εμπιστεύονται περισσότερο οι Έλληνες, το ποσοστό υπέρ των ΕΔ είναι συντριπτικό. Με ποσοστό άνω του 85% οι Έλληνες πολίτες δηλώνουν την εμπιστοσύνη τους στις ΕΔ, δινοντάς του τη δεύτερη θέση ,πίσω μόνο από το θεσμό της οικογένειας, ο οποίος παραμένει ισχυρός κι έχει κρατήσει τη χώρα όρθια μετά από σχεδόν 10 χρόνια αδυσώπητης κρίσης.

- Advertisement -

Το ποσοστό που συγκεντρώνουν οι ΕΔ είναι εντυπωσιακό σε μια χώρα που για πολλά χρόνια ο άκριτος και ρομαντικός αντιμιλιταρισμός ευδοκιμούσε. Σε μια χώρα που για πολλά χρόνια οι στρατιωτικοί αποκαλούνταν “καραβανάδες”. Στην ίδια χώρα που πολιτικοί “φόρτωσαν” στις ΕΔ ,με μεγάλη ευκολία, ήττες για τις οποίες δεν ευθύνονταν. Στην χώρα που κακά τα ψέμματα οι περισσότεροι ακόμη και σήμερα προσπαθούμε να βρούμε “βύσμα” όταν κληθούμε να υπηρετήσουμε.

Παρόλα αυτά το αποτέλεσμα δεν πρέπει να εκπλήσσει. Η παρουσία των ΕΔ στην κοινωνία είναι καθημερινή και δεν έχει να κάνει μόνο με περιόδους δύσκολες στα εθνικά θέματα, σαν κι αυτή που τώρα διανύουμε. Οι ΕΔ έχουν αναγκαστικά, χωρίς τη θέλησή τους, αναλάβει σημαντικά κομμάτια της λειτουργίας του “λειψού” για χρόνια κρατικού μηχανισμού. Όχι μόνο σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών όπου πάντα καλούνται να βγάλουν “το φίδι από τη τρύπα”. Στην καθημερινή ζωή οι ΕΔ παρέχουν ιατρική περίθαλψη στους ακρίτες όλης της χώρας. Έχουν αναλάβει την κατασκευή έργων που ιδιώτες αρνούνται να κάνουν λόγω μικρού κέρδους, φροντίζουν ακόμη και για την εκπαίδευση σε απομακρυσμένα και ξεχασμένα από τον κρατικό μηχανισμό χωριά σ΄ όλη τη χώρα.

Μαζί μ΄ όλα αυτά έχουν πάντα την ευθύνη της εθνικής ασφάλειας.

Σ΄ αυτές τις ΕΔ οι πολιτικές ηγεσίες πριν αλλά κυρίως κατά τη διάρκεια της κρίσης συμπεριφέρθηκαν με απρέπεια και σκληρότητα. Ήταν πρώτοι οι στρατιωτικοί που υπέστησαν αλόγιστες περικοπές, που είχαν δραματικές συνέπειες στην οικογενειακή ζωή των στελεχών και τελικά και στην εύρυθμη λειτουργία τους. Ο κοινωνικός αυτοματισμός που πολλές φορές επιχειρήθηκε από κυβερνήσεις εναντίον των στρατιωτικών, που παρουσιάστηκαν περίπου …ως προνομιούχοι, δεν πέρασε. Μία από τις αποδείξεις είναι και το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης έρευνας.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This