9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ… ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ-ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ

Ο Σύλλογος “Τουρκο-Ελληνο-Βουλγαρικής φιλίας” (ΤUYUB) οργανώνει ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου, για την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 – Τσιμουδιά για τους δύο Έλληνες Στρατιωτικούς, που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης – Δεν θα υπάρξει Ελληνική συμμετοχή

Την ώρα που οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί συμπληρώνουν 40 μέρες πίσω από τα κάγκελα της φυλακής στην Αδριανούπολη, τουρκικός σύλλογος, ο οποίος υποτίθεται ότι προάγει τη φιλία ανάμεσα σε Τουρκία-Ελλάδα-Βουλγαρία προγραμματίζει ημιμαραθώνιο στη μνήμη των Τούρκων…μαρτύρων!

Πρόκειται για τον σύλλογο Τουρκο-ελληνο-βουλγαρικής φιλίας (TUYUB), ο οποίος την Κυριακή 29 Απριλίου θα διοργανώσει ημιμαραθώνιο που θα ξεκινήσει από την Αδριανούπολη, θα περάσει από το τελωνείο των Καστανέων και θα ολοκληρωθεί στο κέντρο της Αδριανούπολης.

- Advertisement -

Χωρίς διαβατήρια

Ο πρόεδρος του συλλόγου Οντέρ Ακντάγ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας ισχυρίστηκε ότι οι 500 συμμετέχοντες θα περάσουν τα σύνορα και θα μπουν στην Ελλάδα χωρίς βίζα και διαβατήριο!

Βέβαια, ο πρόεδρος του συλλόγου που υποτίθεται ότι προάγει τη φιλία δεν βρήκε λέξη συμπαράστασης για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που τόσο άδικα εξακολουθούν να κρατούνται.

Ο κ. Ακντάγ τόνισε ότι είναι η τέταρτη διοργάνωση που ημιμαραθωνίου, τον οποίο χαρακτήρισε «μοναδικό σε όλο τον κόσμο», ενώ απέκρυψε το γεγονός πως ούτε φέτος θα συμμετάσχουν Έλληνες δρομείς.

«Η αλήθεια είναι ότι το 2016 συμμετείχαν και Έλληνες δρομείς.

Την εκδήλωση χειρίστηκε εκ μέρους της Ελλάδας το προξενείο της Αδριανούπολης.

Δεν μπήκαν σε ελληνικό έδαφος.

Έφτασαν μέχρι τα κτίρια του τελωνείου Καστανέων, δηλαδή σε απόσταση 300 μέτρων από τα σύνορα και επέστρεψαν.

Πέρσι δεν συμμετείχαμε γιατί οι Τούρκοι είχαν βάλει τον ημιμαραθώνιο στις 29 Μαΐου, δηλαδή την ημέρα επετείου της πτώσης της Κωνσταντινούπολης.

Αυτό δεν έγινε δεκτό από εμάς. Πέρσι δεν πέρασαν καν τα σύνορα.

Και φέτος δεν θα συμμετάσχουμε λόγω της περσινής συμπεριφοράς τους.

Η προσέγγιση που μας έγινε είχε προηγηθεί του συμβάντος με τους δύο στρατιωτικούς κι ήταν αρνητική», δήλωσε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

Μάλιστα, εξέφρασε την απορία του από πού αντλεί ο κ. Ακντάγ την αισιοδοξία του ότι οι δρομείς του θα περάσουν χωρίς έλεγχο και βίζα τα ελληνικά σύνορα.

Να σημειωθεί ότι ο φετινός ημιμαραθώνιος είναι αφιερωμένους στους «Τούρκους μάρτυρες», δηλαδή στους Τούρκους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τη χώρα.

Κοντολογίς, ο τουρκικός σύλλογος, ο οποίος ιδρύθηκε το 2013 και προάγει τη «φιλία», πέρυσι έκανε τον μαραθώνιο ανήμερα της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, φέτος τον αφιέρωσε στους νεκρούς Τούρκους στρατιώτες, ενώ για τους δύο Έλληνες φυλακισμένους «σφυρίζει αδιάφορα». Στο μεταξύ, ο νέος Τούρκος πρόξενος Κομοτηνής Μουράτ Ομέρογλου, στον οποίο φέρεται να έχει ανατεθεί το δύσκολο έργο της εκρίζωσης κάθε δομής του εχθρού του Ερντογάν στη Θράκη, Φετουλάχ Γκιουλέν, συνεχίζει να «αλωνίζει» ανενόχλητος την περιοχή και να δρα ανεξέλεγκτος.

Τη Μεγάλη Εβδομάδα επισκέφτηκε τον βουλευτή Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ιλχάν Αχμέτ.

Στη συνάντηση υποτίθεται πως εξετάσθηκαν τα κοινά θέματα που αφορούν την περιοχή.

Α. Αγγελίδης

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Να συσταθεί ανεξάρτητη επιτροπή αγώνα για το θέμα του «ΚΥΤ» Φυλακίου

Να δημιουργηθεί ένα ευέλικτο και συμπαγές σώμα, που θα είναι ανεξάρτητο από τα κόμματα και θα εκφράζει την γνήσια...

More Articles Like This