9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Ηττημένοι χωρίς να πέσει κανονικά

Η ηττοπάθεια, ο κατευνασμός, ο συμβιβασμός έχουν διαποτίσει το Εθνικό Φρόνημα Ελευθερίας σε Αριστερούς και Δεξιούς – Μας κυρίευσε όλους το αίσθημα του Ραγιά – Οι Τούρκοι μπορούν να μας νικήσουν μόνο με τις… φήμες – Είμαστε άξιοι της μοίρας μας  

Ο τρόπος με τον οποίο υπεδέχθη το Ελληνικό πολιτικό και μηντιακό σύστημα το διάγγελμα του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπιναλή Γιλνπρίμ για την υποτιθεμένη πτώση της ελληνικής Σημαίας στην νησίδα Μικροί Ανθρωποφάγο» πιστοποιεί την πλήρη κατάπτωση του εθνικού φρονήματος και την υιοθέτηση του δόγματος του μικροελλαδισμού στις εξωτερικές μας σχέσεις.

Αντί της καταγγελίας των Τούρκων οι οποίοι φέρονται να κατέλαβαν εθνικό έδαφος λόγω (στα ψέματα) ή έργω, το πρώτιστο και βασικό μίλημα κορυφαίων στελεχών της Αριστεράς αλλά και της Δεξιάς (αντιπρόεδρος ΝΔ) ήταν η κατά μέτωπον επίθεσις στους νέους που τοποθέτησαν την ελληνική Σημαία στις πέντε μικρές νησίδες!

- Advertisement -

Έχει διαποτίσει τόσο το μεδούλι της ελληνικής πολιτικής και πνευματικής μας τάξεως η ηττοπάθεια, ο κατευνασμός, ο συμβιβασμός, έχει υποδουλωθεί τόσο το πνεύμα το ελεύθερο και ελληνικό, ώστε αυτομάτως σε κάθε σοβαρή κρίση σαν και αυτή η πρώτη ενστικτώδηςαντίδραση μας είναι να καταγγέλλουμε τους εαυτούς μας και όχι αυτούς που αμφισβητούν εθνικό έδαφος!

Αντί του Γιλντιρίμ στην προκειμένη «καθίσαμε» στο εδώλιο τού κατηγορουμένου τους νεαρούς. Έκαναν το σωστό οι νεαροί;

Ακόμη και αν δεχθούμε ως βάση συζητήσει» την αριστερόστροφη λογική ότι ιδιώτες δεν κάνουν εξωτερική πολιτική, πρώτα σε αυτή την περίπτωση καταγγέλλει τον Τούρκο που κομπάζει ότι σου «κατέβασε» την Σημαία και μετά τον Έλληνα που την ανέβα σε.

Ωστόσο, εδώ και χρόνια, το πνεύμα της Αριστερός που δυστυχώς διαπότισε μέρος και της  Δεξιάς είναι κυρίαρχο στον δημόσιο λόγο.

• Ξεκίνησε στους εύκολους καιρούς από την Θράκη.

Η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου καταγγέλθηκε από τιςελίτ επειδή αποτόλμησε ναεορτάζει με τους μουσουλμάνους μαθητές της τις εθνικές μας επετείους.

Ασκούσε τάχα εξωτερική πολιτική. Καταγγείλαμε αυτή και όχι αυτούς που έκαναν ωμή παρέμβαση σταεσωτερικά μας.

  • Συνεχίσθηκε με το Μακεδονικό.
  • Διαγωνισμός γίνεται καθημερινώς από τους επισκέπτες των πρεσβειών ποιος θα «πρωτοπουλήσει» το όνομα της Μακεδονίας.

Και κορυφώνεται μέ όσα συμβαίνουν από την αρχή της κρίσεως στο Αιγαίο.

Όταν εμβολίσθηκε η ακταιωρός «Γαύδος» ακούσθηκαν υπαινιγμοί, ελληνικοί υπαινιγμοί για την «θρασύτητα» της παρουσίας μας στα Ίμια.

  • Όταν ο υπουργός Αμύνης τόλμησε να ρίξει στεφάνι εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων στο σημείο που έπεσε το ελικόπτερο την βραδιά τωνΙμίων κατηγγέλθη από εκπρόσωπο Τύπου κόμματος ότι προκαλεί τους Τούρκους.

•Όταν συνελήφθησαν οι δύο στρατιωτικοί μας στον Έβρο ο ψίθυρος της υπόδουλης ελίτ που θέλει να έχει το κεφάλι της ήσυχο «διέδωσε» ότι τα παιδιά έκαναν τραγικά λάθη.

•Όταν έκανε υπερπτήση επάνω από την Ρω το τουρκικό ελικόπτερο η φρουρά που έριξε προειδοποιητικές βολές χαρακτηρίσθηκε φαντασιόπληκτη, το Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση ότι δεν παρεβιάσθη ο εναέριος χώρος, ενώ η άνππολίτευσις θεώρησε σοβαρά ότι το Πεντάγωνο έστησε πολιτικό παιχνίδι γύρω από «ανύπαρκτο γεγονός».

•Όταν έπεσε το μαχητικό αεροσκάφος προχθές στηνΣκύρο, πριν καλά-καλά ταφεί ο ηρωικός πιλότος Μπαλταδώρος, τα κανάλια έπαιζαν ρεπορτάζ μέ υπαινιγμούς για το «βέρτιγκο» και τις παραισθήσεις του.

Την ίδια ώρα κάποιοι ψυχοπαθείς ειρωνεύοντο τον νεκρό στο Twitter και το Facebook κάνοντας λόγο για «εργατικό ατύχημα».

Κοινός τόπος για τους «αντικειμενικούς Έλληνες»; Για όλα φταίμε εμείς!

Δυστυχώς, το αίσθημα του ραγιά μας κατακυρίευσε όλους. Για να καταλήξουμε που άραγε όμως; Για να καταλήξουμε ναακούμε προχθές την «περιστερά» αναπληρωτή υπουργό Αμύνης που τις πρώτες μέρες ειρωνεύετο τον προϊστάμενό του υπουργό (για την δήλωσή του περί ομηρείας των στρατιωτικών), να ομολογεί στα social media ότι είμαστε σε «ακήρυκτο πόλεμο με την Τουρκία».

Για να τον ακούσουμε χθες να παραδέχεται ότι ναι, έγινε υπερ-πτήση ελικοπτέρου επάνω από την Ρω, δεν παρεφρόνησαν οι άνδρες στην φρουρά.

Για να τον ακούσουμε να ομολογεί ότι το Μαξίμου και το Υπουργείο Εξωτερικών έλεγαν ψέματα όταν εξέδιδαν ανακοινώσεις ότι δεν παρεβιάσθη τάχα οεναέριος χώρος μας.

Δυστυχώς όλο αυτό το διάστημα η υπόδουλος ελίτ των Αθηνών μας έχει κάνει να φαινόμαστε ωςΈθνος ηττημένωνπριν καλά-καλά πέσει κανονιά.

Κορυφαία διπλωματική πηγή με καλούσε χθες να παρατηρήσω την τακτική των Τούρκων σε σύγκριση με την δική μας.

Δεν κλιμακώνουν την ένταση σε μια περιοχή, Ίμια λόγου χάρη.

Την απλώνουν. Την διευρύνουν.

Στα Ίμια, στο Καστελλόριζο, στην Ρω, στην Στρογγυλή, στους Μικρούς Ανθρωποφάγους, στην Σκύρο, παντού.

Την διευρύνουν και μας δοκιμάζουν:

Και από απόψεως επιχειρησιακής ετοιμότητος και με ασκήσεις ψυχολογικού πολέμου.

Και τι αποδεικνύεται;

Από την μία έχουμε ένα στράτευμα ψυχωμένο όπου δεν αφήνει «κουνούπι» να περάσει.

Και από την άλλη έχουμε να κάνουμε με μία ψοδοδεή ελίτ που σπεύδει να γκριζάρει μόνη της με τις δειλίες της περιοχές αναμφισβήτητης ελληνικής κυριαρχίας.

Διότι τι άλλο κάνουμε παρά γκριζάρουμε μόνοι μας περιοχές όταν μαλώνουμε νέους που πάτησαν σε ελληνικό έδαφος και τους λέμε να μην ξαναπάνε;

Τι άλλο κάνουμε παρά γκριζάρουμε όταν επιχειρούμε να βγάλουμε τρελούς άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων που άκουσαν το κροτάλισμα των ελίκων του ελικοπτέρου στην Ρω.

Εάν συνεχίσουμε έτσι είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Οι Τούρκοι μπορούν να μας νικήσουν μόνο με τις φήμες. Μπορούν να διεκδικήσουν έδαφος με τα ψέματα.

Χωρίς να ρισκάρουν την ζωή ούτε ενός στρατιώτη τους.

Τώρα που εισέρχονται σε προεκλογική περίοδο -το πρωτοσέλιδο της «Εστίας» της Μεγάλης Τετάρτης περί πρόωρων εκλογών το καλοκαίρι επιβεβαιώνεται- ας είμαστε σεεγρήγορση καιας φερθούμε περισσότερο έξυπνα.

Ας μην γίνουμε χορηγοί επικοινωνίας του Ερντογάν και των Γκρίζων Λύκων αμφισβητώντας μόνοι μας τα 18 νησιά πουη ίδια η τουρκική αντιπολίτευση ομολογεί ότι μας ανήκουν.

Μανώλης Κοττάκης

spot_img

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

spot_img

Latest News

120 μαθητές στην Αγριάνη περιμένουν το… Internet!

Απαρχαιωμένο το Δίκτυο, χωρίς οπτικές ίνες - Οι κάτοικοι του χωριού περιμένουν τη νέα γραμμή - Όπως και την...

More Articles Like This