9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2020

Κάλεσμα σε ενότητα και ομοψυχία

Μήνυμα του Στρατηγού ε.α. Φραγκούλη Φράγκου, για να αντιμετωπισθεί η Τουρκική προκλητικότητα – “Ίτε Παίδες Ελλήνων…” 

 

Ο Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, Επίτιμος Α/ΓΕΣ και πρώην ΥΕΘΑ, με μήνυμά του καλεί σε ομοψυχία και ενότητα, για να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα.

Το κάλεσμα σε ομοψυχία έρχεται μετά από το διχαστικό κλίμα που επιχειρήθηκε να επιβληθεί με αφορμή τα όσα έγιναν στα ποδοσφαιρικά γήπεδα και προκάλεσαν ανόητες θεωρίες περί χωρισμού της χώρας σε “βόρειους και νότιους”!

- Advertisement -

Ο Στρατηγός Φράγκος, άφησε στην άκρη τα πάθη και μίλησε όπως επιβάλουν οι στιγμές:

***

Ελληνίδες, Έλληνες,

Την στιγμή που στο Αιγαίο και τον Έβρο, οι Ένοπλες μας Δυνάμεις δίνουν καθημερινά μια σκληρή μάχη ενάντια στην, διαχρονικά, επιθετική Τουρκία, την στιγμή που οι Αλβανοί ξεσαλώνουν, με υπερφίαλα “οράματα’, όπως η “Τσαμουριά”, την στιγμή που ο εθνικισμός των σκοπιανών καλύπτεται από έναν “προοδευτικό” μανδύα της κυβέρνησης Ζάεφ, που είναι το ίδιο αλυτρωτική, αν όχι περισσότερο, από αυτή του Γκρουέφσκι, η Ελλάδα σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να διαχωριστεί σε Βόρειους και Νότιους.

Η ομόνοια και η ενότητα έφερε τις μεγάλες νίκες, που σημάδεψαν διαχρονικά την πορεία του έθνους μας.

Η ναυμαχία της Σαλαμίνας και η αποτροπή της επικράτησης των Περσών σε όλη την Ευρώπη, ήταν νικηφόρος με την συμμαχία ΟΛΩΝ των Ελλήνων.

Οι νικηφόρες μάχες της επανάστασης του 1821, έφεραν τεράστιο πλήγμα στους Οθωμανούς, μόνο με την σύμπνοια και την ενότητα των οπλαρχηγών και των πολιτικών.

Η διχόνοια που έσπειραν οι ξένες δυνάμεις εκείνη την εποχή, έφεραν τον Ιμπραήμ εντός των τειχών του Μεσολογγίου, ανήμερα της Κυριακής των Βαΐων του 1826. Και η  σφαγή των Ελλήνων από το βαρβαρικό αυτό έθνος υπήρξε μεγάλη.

Όπως μεγάλη υπήρξε στα Ψαρά, στη Νάουσα και σε τόσες άλλες και πόλεις και χωριά του Μωριά, της Ρούμελης, της Μακεδονίας, της Κύπρου. Ολοκαυτώματα που όμοια δεν γνώρισε ο κόσμος.

Αυτές τις κρίσιμες μέρες λοιπόν, σχεδόν 200 χρόνια από την εθνική μας παλιγγενεσία, το γένος μας πρέπει να αντιμετωπίσει ΕΝΩΜΕΝΟ τις νέες προκλήσεις.

Με τον ίδιο παιάνα που απήγγειλαν οι ναυμάχοι της Σαλαμίνας.

Ω, παίδες Ελλήνων, ίτε Ελευθερούτε πατρίδ’ ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων, νύν υπέρ παντών αγών.

φωτό: kranos.gr

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This