9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι στο Θρακικό Πέλαγος

Οι Τούρκοι ψαράδες, δεν αποκλείεται σε λίγο καιρό, να φθάσουν μέχρι και στην Αλεξανδρούπολη – Συνεχείς οι προκλήσεις – Μπαίνουν μέσα στα Ελληνικά χωρικά ύδατα, γνωρίζοντας ότι δε θα υπάρξουν συνέπειες  

Δεν φτάνουν οι προκλήσεις των Τούρκων με τις εναέριες παραβιάσεις ή το πέρασμα πολεμικών τους πλοίων σε ελληνικά χωρικά ύδατα, τα ίδια και χειρότερα κάνουν οι ψαράδες τους και μάλιστα στο Θρακικό πέλαγος, όπου σε λίγο θα φτάσουν μέχρι την Αλεξανδρούπολη.

Οι καταγγελίες για παραβίαση των χωρικών μας υδάτων είναι πολλές και την Μεγάλη Εβδομάδα φαίνεται οι γείτονες μας να έχουν… ξεσαλώσει, αφού έφτασαν ακόμα και στα 4 χιλιόμετρα από την Αλεξανδρούπολη, ενώ τα χωρικά μας ύδατα είναι στα 6 χιλιόμετρα!!! Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι που αντιλήφθηκαν το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου τουρκικά αλιευτικά, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες ξεκινούν από την Αίνο, είδαν με τα μάτια τους από τα εξοχικά στην παραλία της Αλεξανδρούπολης όπου βρέθηκαν λόγω των γιορτών του Πάσχα, τα τουρκικά αλιευτικά να… αλωνίζουν ανενόχλητα στο Θρακικό πέλαγος και να φτάνουν πολύ κοντά στα παράλια του νομού Έβρου. Προσπάθησαν μάλιστα να τα φωτογραφίσουν, αλλά με το κινητό κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό.

- Advertisement -

Άλλωστε είναι συχνές οι διαμαρτυρίες των ψαράδων της Αλεξανδρούπολης για το συγκεκριμένο πολύ σοβαρό πρόβλημα και τα όσα συμβαίνουν στη νησία Ζουράφα εδώ και πολλά χρόνια. Τα αρμόδια υπουργεία Ναυτιλίας και Εθνικής Άμυνας δεν δείχνουν να παίρνουν αποφασιστικές αποφάσεις για να σταματήσει όχι μόνο η αμφισβήτηση των χωρικών μας υδάτων και των συνόρων μας, αλλά και η προνομιακή εκμετάλλευση των αλιευμάτων από τα πολύ μεγαλύτερα τουρκικά καίκια.

Προκλήσεις και στην  Χίο

Καλά κρατεί λοιπόν η ένταση στο Αιγαίο, όπου καθημερινά τουρκικά πολεμικά πλοία περνούν ανενόχλητα τα ελληνικά χωρικά ύδατα και πλέον οι προκλήσεις συνεχίζονται και από τους ψαράδες της Τουρκίας όπου καθημερινά πλέουν ανενόχλητοί ανοιχτά του Αιγαίου και των παραλιών της Μικράς Ασίας και μπαίνουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα χωρίς κανείς να τους σταματά.

Το βίντεο ντοκουμέντο του protothema.gr δείχνει μια τουρκική τράτα δυτικά της Χίου όπου δίπλα σε ελληνικά πλοία ψαρεύει μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Όπως είπαν οι άνθρωποι της περιοχής, οι προκλήσεις των γειτόνων ξεπερνούν κάθε σκέψη και πλέον το φαινόμενο της ψαριάς στα ελληνικά χωρικά ύδατα πιο διαδεδομένο από ποτέ αφού το ελληνικό κράτος απουσιάζει από την προστασία των συνόρων, με αποτέλεσμα οι Έλληνες ψαράδες να είναι οι πλέον χαμένοι του παιχνιδιού.

Στο συγκεκριμένο βίντεο που τραβήχτηκε την Μεγάλη Πέμπτη, φαίνεται καθαρά η τουρκική τράτα μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, να ψαρεύει δίπλα ακριβώς σε ελληνική τράτα.

Παρόλο που οι άντρες του ελληνικού πλοίου ειδοποίησαν τις Αρχές, η επέμβαση ήρθε με χαρακτηριστική καθυστέρηση…

evros-news.gr

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Πεζοπορία του «ΔΡΟΜΕΑ της ΘΡΑΚΗΣ» στον Βόρειο Έβρο

Γνωρίζουμε στις 4 Οκτωβρίου 2020, την μαγεία του Πενταλόφου Ορεστιάδος

Στην Εθνική Ομάδα Στίβου για ακόμη μία χρονιά

Η Εβρίτισσα αθλήτρια της Δισκοβολίας του Εθνικού Αλεξ/πολης Ιωάννα Αραμπατζή Το διοικητικό συμβούλιο του...

Το τσίμπημα της μέλισσας

Η υποδοχή που ανέμενε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, δεν ήταν σίγουρα αυτή που αντίκρυσε στην Αλεξανδρούπολη

Ασύμμετρη απειλή από τα τουρκικά… drones!!!

Τουρκικά dronesέχουν κάνει την εμφάνισή τους στον Έβρο και σε ελληνικά νησιά στο Αιγαίο και συνιστούν μία ασύμμετρη απειλή - Ποιοι είναι οι τρόποι...

Ενδιαφέρον των ΗΠΑ για Σούδα, φρεγάτες και Αλεξανδρούπολη

Τα μηνύματα που θα στείλει ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Μάϊκ Πομπέο, θα έχουν ιδιαίτερη σημασία, πριν από την έναρξη των...

More Articles Like This