9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 5 Αυγούστου, 2020

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Απώτερος στόχος η ολοκληρωτική οικονομική και επαγγελματική «αυτονόμηση» των μουσουλμάνων της Θράκης – Η χρηματοδότηση του γιατρού Οσμάν Ισμαήλ από τα Αρριανά και η σύσταση από αυτόν της εταιρίας με τον τίτλο «Thracia IKE», η οποία ενοικίασε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής

Όλο και πιο επιθετική γίνεται η πολιτική της Τουρκίας στη Θράκη, την ώρα που η ελληνική Πολιτεία παρατηρεί αμήχανα. Αυτή τη φορά, η Άγκυρα, με όχημα την οικονομία προσπαθεί  να «αυτονομήσει» πλήρως τη μειονότητα και να δημιουργήσει  παράλληλες δομές με αυτές του ελληνικού κράτους.

Έτσι με συνεχείς – μυστικές επισκέψεις στη Θράκη στελεχών της «Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Συνεργασίας της Τουρκικής Πρωθυπουργίας» (ΤΙΚΑ), όπως του Mahmut Cevik, Διευθυντή Βαλκανίων και του Birol Cetin, Αντιπροέδρου της ΤΙΚΑ, χρηματοδοτείται στον τομέα της αγροτικής οικονομίας η δημιουργία συνεταιρισμών, που συγκροτούνται μόνον από μουσουλμάνους της Θράκης, σε διάφορους τομείς όπως μελισσοκομία, κτηνοτροφία, καρπουζοπαραγωγών, ελαιοκαλλιεργητών κ.α..

- Advertisement -

Παράλληλα, με τη δημιουργία  και την γενναιόδωρη χρηματοδότηση του λεγόμενου «Ινστιτούτου Έρευνας Γεωργίας και Κτηνοτροφίας», που λειτουργεί υπό την κάλυψη του Συλλόγου Επιστημόνων της Μειονότητας, διοργανώνονται κάθε μορφής αγροτικά σεμινάρια από Τούρκους «ειδικούς» – καθηγητές πανεπιστημίων.

Καλά πληροφορημένα στελέχη της μειονότητας υποστηρίζουν ότι αυτές οι κινήσεις γίνονται στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που τέθηκε σε εφαρμογή με την έναρξη της οικονομικής κρίσης.

Απώτερος στόχος είναι η  ολοκληρωτική οικονομική – επαγγελματική «αυτονόμηση» των μουσουλμάνων της Θράκης, αρχής γενομένης από τη γεωργία.

Μάλιστα η ΤΙΚΑ, δεν υποστηρίζει μόνον την καλλιέργεια και παραγωγή των αγροτικών προϊόντων αλλά έχει αναλάβει και την προώθησή τους, η οποία θα γίνεται αποκλειστικά σε Τούρκους επιχειρηματίες – χονδρεμπόρους, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων.

Τελευταίο επεισόδιο αυτού του project, είναι η χρηματοδότηση του ιατρού Οσμάν Ισμαήλ από τα Αρριανά -με ιλιγγιώδες ποσό σύμφωνα με πληροφορίες- και η σύσταση από αυτόν της εταιρίας με τον τίτλο «Thracia IKE», η οποία ενοικίασε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής, το οποίο αφού εξοπλιστεί με υπερσύγχρονα μηχανήματα θα λειτουργήσει ως διαλογιστήριο – ψυγείο – τυποποιητήριο φρούτων – λαχανικών – ξηρών καρπών και κάθε είδους φαγώσιμου αγροτικού προϊόντος που παράγεται στη Θράκη.

Μάλιστα η εν λόγω εταιρία έχει ήδη προβεί σε συμφωνία ώστε όλα τα καρπούζια που θα παραχθούν στην περιοχή του Δήμου Αρριανών να απορροφηθούν στην Γερμανία από αλυσίδα super market τουρκικών συμφερόντων.

Στα σχέδια της, μετά και την επίσημη αναγνώριση του Συλλόγου Ελαιοκαλλιεργητών Αρριανών είναι και η δημιουργία ελαιοτριβείου, το οποίο σύμφωνα με τον Οσμάν Ισμαήλ θα λειτουργήσει την φετινή καλλιεργητική περίοδο καθώς όπως ο ίδιος επαίρεται σε μειονοτικούς φίλους του η υπογραφή του καταστατικού της εν λόγω εταιρίας έγινε παρουσία του Αντιπρόεδρου της ΤΙΚΑ, Birol Cetin, ο οποίος βρέθηκε στην Κομοτηνή και επισκέφθηκε το εργοστάσιο.

Η προώθηση του Οσμάν Ισμαήλ και η διαχείριση τεράστιων ποσών, με ότι αυτό συνεπάγεται, έχει δημιουργήσει έντονη δυσφορία σε διάφορα μειονοτικά στελέχη όπως τον Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο οποίος μέσω φίλου του –επιχειρηματία στον τομέων των πετρελαιοειδών- επιδίωκε να αναλάβει τουλάχιστον την διαχείριση του ελαιοτριβείου.

Βέβαια ο Οσμάν Ισμαήλ, ως επίδειξη δύναμης, προ μηνός ανέλαβε προσωπικά την ξενάγηση του Mahmut Cevik κατά την μονοήμερη επίσκεψή του στη Θράκη, όπου επιθεώρησε την πρόοδο των εργασιών στην «Thracian ΙΚΕ».

Ο Οσμάν Ισμαήλ, ο οποίος στην κοινωνία της ευρύτερης περιοχής των Αρριανών ήταν γνωστός ως οπαδός της κοινότητας Gulen, κατάφερε λόγω της συγγενικής του σχέσης με τον πρώην υπουργό Mehmet Muezzinoglu να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην περιοχή της Θράκης.

Έτσι τοποθέτησε την σύζυγό του στον παράνομο παιδικό σταθμό του Λυκείου, για την οποία μάλιστα όπως λέγεται πέτυχε, ακόμη και μετά το κλείσιμό του από τις εισαγγελικές Αρχές να συνεχίζει να αμείβεται.

Ο ίδιος συνεχίζει να εργάζεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης καθώς φροντίζει επιμελώς μέχρι σήμερα να πετυχαίνει εξαμηνιαίες ανανεώσεις της σύμβασης του η οποία είχε λήξει αρχικώς στις 2 Ιανουαρίου 2017.

fonirodopis.gr

Σημείωση Ε.Θ.

Άκρως ενδιαφέρον το ρεπορτάζ της εφημερίδος «Φωνή της Ροδόπης».

Και δεν είναι τυχαίες οι επαναλαμβανόμενες αναφορές του κ. Ερντογάν για τα «σύνορα της Καρδιάς του», που περιλαμβάνουν και την Θράκη μας.

Την ίδια ώρα οι Κυβερνήσεις των Αθηνών κάνουν ό,τι μπορούν, για να ερημώνει ο τόπος μας.

Τυχαίο; Μήπως διαφωνείτε;

Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This