9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020

ΟΥΤΕ ΕΙΔΑΝ, ΟΥΤΕ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΙΠΟΤΕ !!!

Οι Δημοτικοί Άρχοντες της Αλεξανδρούπολης δέχονται η πόλη μας να λέγεται… ΝΤΕΝΤΕ-ΑΓΑΤΣ !!! – Ο Δαγλή Γιασάρ κατήγγειλε την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ για… «ΡΑΤΣΙΣΜΟ» – Και όλοι χαμογελούν χαζοχαρούμενα για τα… ψηφαλάκια

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης η συζήτηση που προκάλεσε ο «Σύλλογος Ελλήνων πολιτών, Μουσουλμάνων στο θρήσκευμα και με Μητρική Γλώσσα την Τουρκική» για θέματά του οικισμού τέρμα Άβαντος.

Πρόεδρος του Συλλόγου είναι ο Δάσκαλος, Δημόσιος Υπάλληλος κ. Δαγλή Γιασάρ, που δηλώνει απευθείας απόγονος των Οθωμανών και αποκαλεί την Αλεξανδρούπολη με το Τουρκικό τοπωνύμιο ΝΤΕΝΤΕ-ΑΓΑΤΣ.

- Advertisement -

Όμως γι’ αυτό το θέμα που κατ’ επανάληψιν κατήγγειλε η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ (και για το Ημερολόγιο ΝΤΕΝΤΕ-ΑΓΑΤΣ που εκτυπώθηκε στην Αδριανούπολη) ούτε είδαν, ούτε άκουσαν τίποτα ο Δήμαρχος κ. Ε. Λαμπάκης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που ήταν παρόντες στην συνεδρίαση.

Το ζήτημα αυτό έχει πολυσήμαντη διάσταση, την οποία πρέπει επιτέλους οι Δημοτικοί μας Άρχοντες, να προσεγγίσουν και να εκτιμήσουν στη σωστή του βάση.

Αντιλαμβανόμενοι πως δεν υπάρχει μόνον το θέμα της εξασφάλισης ψήφων από τον οικισμό αυθαιρέτων της οδού τέρμα Άβαντος.

Προς διευκόλυνσιν τους λοιπόν, δημοσιεύουμε ξανά, το κείμενο του συνεργάτου της εφημερίδος μας κ. Παναγιώτη Κουσίδη, για να κατανοήσουν την πραγματική εικόνα της υπόθεσης.

***

Για πολλές δεκαετίες στην ήσυχη Αλεξανδρούπολη η χριστιανική πλειονότητα και η μουσουλμανική μειονότητα της οδού Άβαντα συνυπάρχουμε και συμβιώνουμε μέσα σε κλίμα ειρηνικό, φιλικό, συνεργατικό και αλληλέγγυο, χωρίς ρατσισμούς και διακρίσεις.

Τα τελευταία όμως χρόνια, μετά τις επισκέψεις υψηλόβαθμων Τούρκων αξιωματούχων – παραγόντων στη Θράκη και μετά την εντατικοποίηση της ανθελληνικής δράσης του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, εμφανίστηκαν υποκινούμενα ζιζάνια που επιχειρούν να ανατρέψουν το καλό κλίμα και να δηλητηριάσουν τις καλές σχέσεις στην ήσυχη γειτονιά των Ρομά-Τσιγγάνων της Αλεξανδρούπολης.

Μάλιστα, μετά την καταγγελία δημοτικού συμβούλου και τις εύστοχες παρατηρήσεις του εκδότη της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, πληροφορούμαστε με οργή και αγανάκτηση ότι ο δάσκαλος Δαγλή Γιασάρ που διδάσκει στο μειονοτικό σχολείο ως μισθωτός του ελληνικού δημοσίου, αλλά ταυτόχρονα ασκεί ποικιλόμορφες «πολιτιστικές» δράσεις ως ιδρυτής και πρόεδρος ενός νεοσύστατου συλλόγου. Δράσεις που βάζουν φωτιά και φουρνέλο και υποσκάπτουν σε κάποιο βαθμό και τα εθνικά μας συμφέροντα.

Αυτός ο δάσκαλος γνωρίζει πολύ καλά ότι η συνθήκη της Λωζάννης αναφέρεται ρητά σε «μουσουλμανική μειονότητα».

Μάλιστα, για να εξειδικεύσει αναλυτικά αναφέρεται σε πληθυσμιακές υποομάδες, όπως: α) Τουρκογενείς β) Πομάκους και γ) Αθίγγανους. Ωστόσο, αυτός ο δάσκαλος παραχαράσσει ηθελημένα τη διεθνή συνθήκη της Λωζάννης με τρόπο αυθαίρετο και ανεύθυνο.

Και μόνο ο τίτλος {Σύλλογος Ελλήνων πολιτών μουσουλμάνων στο θρήσκευμα και με μητρική γλώσσα την τουρκική «Αλληλεγγύη και Ανάπτυξη»} είναι εμπρηστικός και υποκρύπτει αλυτρωτισμό, ισλαμισμό, εθνικισμό και φυλετισμό.

Αναλύοντας λεπτομερέστερα τον κακόβουλο τίτλο του συλλόγου διαπιστώνουμε ότι υποκρύπτει επιμελώς πολλά από τα παραπάνω. Η φράση «Σύλλογος Ελλήνων πολιτών» είναι ανειλικρινής και παραπλανητικός, διότι αν ένοιωθε ως Έλληνας πολίτης δεν θα έκανε ποτέ παραχάραξη και πλαστογραφία της συνθήκης της Λωζάννης.

Η φράση «μουσουλμάνων στο θρήσκευμα» υπογραμμίζεται σκοπίμως για να τονίσει τον θρησκευτικό ισλαμικό φανατισμό. Με τη φράση «και με μητρική γλώσσα την Τουρκική» θέλει να τονίσει και να προβάλει τον τουρκικό εθνικισμό και φυλετισμό.

Οι Ρομά, όμως,  δεν είχαν ποτέ ως μητρική γλώσσα τους  την Τουρκική αλλά την Ρομανί. Ενώ η τελευταία φράση «Αλληλεγγύη και Ανάπτυξη» παραπέμπει σκόπιμα σε «τουρκικούς» συλλόγους και κόμματα της Ροδόπης και της Ξάνθης.

Θέλοντας να συγκαλύψει και να κρύψει τον αυτοπροσδιορισμό του ως Τούρκου, χρησιμοποιεί ένα απατηλό κατασκεύασμα του ιδίου και συγκεκριμένα για τους Τουρκογενείς αναφέρεται «Αυτοί που ορίζονται από την συνθήκη της Λωζάννης, οι οποίοι κατάγονται από την οθωμανική αυτοκρατορία και σε ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΗΚΩ ΕΓΩ» , δηλαδή ο Δαγλή Γιασάρ.

Δηλαδή θέλει με έμμεσο τρόπο να πει ότι είναι Τούρκος και μάλιστα με αυτοκρατορική καταγωγή.

Αλλά στην ουσία η Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν ένα επεκτατικό, κατακτητικό και αποικιοκρατικό τεχνητό κατασκεύασμα μιας σκοτεινής και παρωχημένης εποχής, που στην πορεία κατέρρευσε, όπως όλες οι Αυτοκρατορίες.

Είναι επίσης καθαρά αλυτρωτική έκφραση να επιμένεις στο όνομα DEDE AGACS για την σημερινή Αλεξανδρούπολη. Δηλαδή να χρησιμοποιείς το τουρκικό τοπωνύμιο, σύμφωνα με τα σύνορα της καρδιάς του Τούρκου νεοσουλτάνου Ταγίπ Ερντογάν για αναβίωση της τέως δεκαπλάσιας Αυτοκρατορίας.

Να υποθέσει κανείς με βεβαιότητα ότι αυτός ο δάσκαλος γαλουχεί τα αθιγγανόπαιδα με τα ιδανικά της Μητέρας – Τουρκίας;

Ανακύπτει εύλογα το ερώτημα πώς μπορεί ένας που δεν νοιώθει Ρομά να εκπροσωπεί συλλογικά τη γνωστή γειτονιά; Θέλει να καλύψει, ισχυρίζεται, το μεγάλο κενό και να παίξει έναν καθοριστικό ρόλο στο μέλλον.

Αλλά ποιον ρόλο; Ίδωμεν…..

Παναγιώτης Κουσίδης

Σημείωση Ε.Θ.

Για ποια «Μητρική Γλώσσα» μιλούμε λοιπόν;

Οι επισημάνσεις του κ. Παν. Κουσίδη, είναι καίριες και αμείλικτες.

Και για να είστε μέσα στα πράγματα αγαπητοί αναγνώστες, ο κ. Δαγλή Γιασάρ, είναι εκείνος που κατήγγειλε την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ για… ρατσισμό, εις βάρος του Συλλόγου του στο Παρατηρητήριο του Ελσίνκι.

(Μήπως γνωρίζεις κ. Λαμπάκη ποιός τον συμβούλεψε;)

Και ο Άρειος Πάγος έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Αλεξ/πολης προς εξέτασιν των καταγγελιών.

Χοντραίνει το παιχνίδι στην Θράκη.

Εμείς είμαστε εδώ.

Οι Δημοτικοί μας Άρχοντες πού είναι;

Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ξαφνικά στον Έβρο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

"Δεν αποτελεί πια είδηση το ότι βρίσκομαι στον Έβρο, εδώ χτυπάει η...

Ξεκινά εμβολιασμός για τον κορονοϊό στην Ελλάδα

"Πράσινο φως" έδωσε ο ΕΟΦ για εμβόλιο που υπάρχει στη χώρα μας - Από 1η Ιουνίου εμβολιασμός και στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Στρατηγική περικύκλωση της Ελλάδος

Πάμε για γενική ''ανάφλεξη'': Ο Ράμα παραχωρεί στην Άγκυρα ναύσταθμο στον Αυλώνα Eίναι γνωστό...

Τρέχει η Ανατολική Σιδηροδρομική Εγνατία

Προχωρούν οι μελέτες για τη νέα γραμμή Θεσ/νικης-Καβάλας-Ξάνθης - Δημιουργούνται οκτώ (8) νέοι Σιδηροδρομικοί Σταθμοί - Κατά τρεις (3) ώρες μειώνεται το...

Έρχονται νέες προσλήψεις για επαγγελματίες οπλίτες στις Ε.Δ.

Θα προσληφθούν 2.000 άτομα σε Στρατό Ξηράς, Ναυτικό και Αεροπορία - Καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων ορίσθηκε η 15ηΙουνίου 2020 - Τα προσόντα

More Articles Like This