9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Παρελθόν οι πτήσεις προς την Καβάλα από Αγία Πετρούπολη

Η Ellinair θα διατηρήσει για την θερινή περίοδο, μόνον το δρομολόγιο Μόσχα-Καβάλα – Κόβεται και η γραμμή με το Μινσκ – Μειωμένες οι κρατήσεις των Ρώσων παραθεριστών για καταλύματα στην ΑΜ-Θ

Η προσπάθεια που χτίστηκε τα προηγούμενα χρόνια με το άνοιγμα νέων πτήσεων από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της σύνδεσης του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος» με πόλεις της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, όπως η Μόσχα, η Αγία Πετρούπολη και το Μινσκ, φαίνεται ότι δεν ήταν γραφτό να μακροημερεύσουν.

Κι αυτό, διότι, η Ellinair, που ανήκει στον Όμιλο Μουζενίδη, που είχε αναλάβει τη σύνδεση Μόσχα-Καβάλα και Αγία Πετρούπολη-Καβάλα (από δύο πτήσεις εβδομαδιαίως), θα διατηρήσει για τη θερινή περίοδο μόνο τη γραμμή Μόσχα-Καβάλα, ενώ η αεροπορική εταιρεία Belavia (σ.σ. συμφερόντων Μουζενίδη) δεν έχει συμπεριλάβει για τη φετινή περίοδο στο πρόγραμμά της τη γραμμή Μινσκ-Καβάλα (γινόταν μια πτήση το περυσινό καλοκαίρι εβδομαδιαίως).

Οι παραπάνω συνδέσεις ήταν αποτέλεσμα των επαφών και της συνεργασίας με τον Όμιλο Μουζενίδη, ο οποίος θα δραστηριοποιείται επισήμως από φέτος, με τη λειτουργία του «Bomo Tosca Beach».

- Advertisement -

Όσον αφορά τις πτήσεις από τη Μόσχα, που είναι οι μόνες, οι οποίες θα παραμείνουν στο πρόγραμμα και για τη θερινή περίοδο του καλοκαιριού 2018, θα ξεκινήσουν στις 4 Ιουνίου (αργότερα σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2017, όταν και η πρώτη άφιξη είχε καταγραφεί στις 27 Μαΐου) με την τελευταία μέρα κράτησης να είναι στις 12 Οκτωβρίου (έναν μήνα μετά, σε σύγκριση με το 2017!) και θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή εντός του συγκεκριμένου διαστήματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που υπάρχουν από την περυσινή επιβατική κίνηση, μέσω αυτών των τριών αεροπορικών συνδέσεων, μετακινήθηκαν περίπου 7.000 επιβάτες, αριθμός που θα μειωθεί φέτος, μια και δεν θα υπάρχουν οι αφίξεις από τα αεροδρόμια της Αγ. Πετρούπολης και του Μινσκ.

Μειωμένες οι προκρατήσεις Ρώσων

Συνεχίζοντας την έρευνα, αναφορικά με την παρουσία Ρώσων και γενικότερα υπηκόων της πρώην Σοβιετικής Ένωσης στην Ανατολική Μακεδονίας-Θράκης, αυτή φαίνεται ότι θα είναι μειωμένη γενικότερα, εν συγκρίσει με το 2017, βάσει των προκρατήσεων στα καταλύματα της περιοχής μας. Η λειτουργία του «Bomo Tosca Beach» θα είναι αυτή που θα καρπωθεί τη μερίδα του λέοντος από τους Ρώσους παραθεριστές, τους οποίους θα χάσει η υπόλοιπη αγορά.

Να σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω έρχονται σε μια περίοδο, που το πρόγραμμα διαφημιστικής προβολής του ΕΟΤ Μόσχας για την Ελλάδα, βρίσκεται σε εξέλιξη στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται για το Ελληνο-Ρωσικό έτος, μέχρι και το τέλος του 2018.

Δημήτρης Μπουντάς

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Πεζοπορία του «ΔΡΟΜΕΑ της ΘΡΑΚΗΣ» στον Βόρειο Έβρο

Γνωρίζουμε στις 4 Οκτωβρίου 2020, την μαγεία του Πενταλόφου Ορεστιάδος

Στην Εθνική Ομάδα Στίβου για ακόμη μία χρονιά

Η Εβρίτισσα αθλήτρια της Δισκοβολίας του Εθνικού Αλεξ/πολης Ιωάννα Αραμπατζή Το διοικητικό συμβούλιο του...

Το τσίμπημα της μέλισσας

Η υποδοχή που ανέμενε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, δεν ήταν σίγουρα αυτή που αντίκρυσε στην Αλεξανδρούπολη

Ασύμμετρη απειλή από τα τουρκικά… drones!!!

Τουρκικά dronesέχουν κάνει την εμφάνισή τους στον Έβρο και σε ελληνικά νησιά στο Αιγαίο και συνιστούν μία ασύμμετρη απειλή - Ποιοι είναι οι τρόποι...

Ενδιαφέρον των ΗΠΑ για Σούδα, φρεγάτες και Αλεξανδρούπολη

Τα μηνύματα που θα στείλει ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Μάϊκ Πομπέο, θα έχουν ιδιαίτερη σημασία, πριν από την έναρξη των...

More Articles Like This