9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2020

Περίεργα «παιχνίδια» επαναπροωθήσεων στις όχθες του Έβρου 

Τούρκοι πράκτορες και κύκλωμα Δικηγόρων, δρουν ανεξέλεγκτα – Στόχος ο εκτοπισμός «Γκιουλενιστών» και η μεταφορά τους, πίσω στην Τουρκία – Μεγάλο «αλισβερίσι» στην περιοχή μας – Παραδώσαμε στον Ερντογάν Τούρκους Κομάντος;   

Η τουρκική ΜΙΤ, σε συνεργασία με Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν διεισδύσει στη χώρα μας ή έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους και κύκλωμα δικηγόρων, αλωνίζουν στην Ελλάδα με στόχο τον εντοπισμό και την μεταφορά πολιτών της γειτονικής χώρας πίσω στην Τουρκία. Αυτοί οι πολίτες μπορεί να συνδέονται είτε με τον Γκιουλέν είτε με το πραξικόπημα. Το θέμα είναι πάντως πώς δρουν ανεξέλεγκτα και το μόνο που περιμένουμε πλέον να δούμε είναι καταστάσεις σαν και αυτές πρόσφατα στο Κόσοβο.

Προφανώς αυτός είναι και ο λόγος που διατάχθηκε ένας μικρός στρατός 90 ανθρώπων της ΕΛ.ΑΣ. να φυλάει και να παρακολουθεί επί 24ωρου βάσεως τις κινήσεις του Τούρκου στρατιωτικού, ενός εκ των «8» που αφέθηκε χθες ελεύθερος.

- Advertisement -

Το αλισβερίσι φαίνεται να γίνεται στην περιοχή του Έβρου. Κι αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει ένα δημοσίευμα των «Νέων» σύμφωνα με το οποίο πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στο αποτυχημένο πραξικόπημα εμφανίζονται να έχουν εισέλθει στην Ελλάδα και στη συνέχεια να αφού εξαφανιστεί μυστηριωδώς και μετά να εμφανίζονται στο εδώλιο τουρκικού δικαστηρίου. Υπάρχουν καταγγελίες που αναφέρονται σε «μυστικές επιχειρήσεις επαναπροώθησης ατόμων από την Ελλάδα στην Τουρκία».

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα κατά 17 δικηγόρων από όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη Αλεξανδρούπολη κλπ). Η έρευνα αυτή προέκυψε μετά από καταγγελίες για παρουσία των δικηγόρων αυτών κατά τη σύλληψη διάφορων παράνομων μεταναστών από Τουρκία, Ιράκ και άλλες χώρες. Υπάρχουν δηλαδή υπόνοιες για σχέσεις των δικηγόρων αυτών με κάποιου είδους κύκλωμα που συνδέεται με παράνομες μετακινήσεις ατόμων.

Ωστόσο δέκα από τους δικηγόρους αυτούς αντιστρέφουν την καταγγελία και μιλούν για περίεργες επιχειρήσεις ελληνικών υπηρεσιών οι οποίες καταλήγουν στην επιστροφή στην Τουρκία κάποιων μεταναστών που εντοπίζονται να έχουν περάσει παράνομα στην Ελλάδα. Μάλιστα όπως καταγγέλλουν αστυνομικοί και στρατιωτικοί από την Ελλάδα παραδίδουν “σιωπηλά” στις τουρκικές αρχές και με περίεργες μεθοδεύσεις άτομα που εντοπίζονται να έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας. Οι δικηγόροι ζητούν μάλιστα να ξεκινήσει σχετική έρευνα από τις δικαστικές αρχές της χώρας μας.

Την ίδια ώρα μάλιστα υπάρχουν καταγγελίες δικηγόρων για τον ρόλο ενός Τούρκου αξιωματικού ο οποίος βρίσκεται είτε στο Βέλγιο, είτε σε χώρα της βόρειας Ευρώπης και ο οποίος φαίνεται να κατευθύνει ή και να χρηματοδοτεί άτομα που φέρονται εμπλεκόμενα στο αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία και τα οποία περνούν στην Ελλάδα παράνομα. Ο αξιωματικός αυτός φέρεται εμπλεκόμενος στο αποκαλούμενο δίκτυο των γκιουλενιστών με σχέσεις με Τούρκους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Παράλληλα φαίνεται ότι στην “επιλεκτική” επαναπροώθηση προς την Τουρκία κάποιων ατόμων περιλαμβάνονται και κάποιοι κομάντος, οι οποίοι πέρασαν τα σύνορα έξι μήνες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Συνολικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες είχαν περάσει στην Ελλάδα πέντε κομάντος. Από αυτούς στην Ελλάδα βρίσκονται μόνο δύο, οι οποίοι κρατούνται στις εγκαταστάσεις της Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα.

Οι καταγγελίες λένε ότι οι άλλοι τρεις “εξαφανίστηκαν” από την Ελλάδα και βρέθηκαν τρεις μήνες μετά στο κελί της γνωστής μας πια από την περίπτωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, φυλακής της Αδριανούπολης. Αυτή την περίοδο μάλιστα δικάζονται στην Άγκυρα μαζί με άλλα 487 άτομα…

Ορισμένοι αναρωτιούνται μάλιστα γιατί ο Ερντογάν επιμένει για τους 8 Τούρκους Αξιωματικούς που διέφυγαν με το ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη αμέσως μετά το πραξικόπημα και δεν αναφέρει τίποτα για τους δύο κομάντος οι οποίοι ήταν στην ομάδα που στάλθηκε για να τον εξουδετερώσει τη βραδιά του πραξικοπήματος. Μια απάντηση, κατά πολλούς, είναι το γεγονός ότι ήδη η Ελλάδα του έχει παραδώσει τους τρεις από τους πέντε. Η άλλη ίσως έχει να κάνει με το γεγονός ότι ακολουθεί τη δική του τακτική, κρατώντας την υπόθεση για το μέλλον…

pentapostagma.gr

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This