9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 7 Μαΐου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Βάσεις

«ΝΑΙ» στις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα, αλλά με σοβαρά ανταλλάγματα – «ΟΧΙ» όλα στο τζάμπα

Οι κομμουνιστές της κυβέρνησης Σύριζα-Ανέλ μεγάλωσαν με τα γνωστά συνθήματα: ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, Έξω από την ΕΟΚ, Έξω οι βάσεις του θανάτου, και με τη σταλινική καθοδήγηση της Σοβιετικής Ένωσης.

Εκπαιδεύτηκαν στις καταλήψεις σχολικών και άλλων κτιρίων, στις πορείες κατά της αμερικανικής πρεσβείας, στις διαδηλώσεις και στις συγκρούσεις με την αστυνομία, στην αναγραφή συνθημάτων στους τοίχους κατά της κυβέρνησης.

- Advertisement -

Έμαθαν να μισούν τους αστούς, τους επιτυχημένους επαγγελματικά, τους ιδιώτες επιχειρηματίες, τους επενδυτές γενικά, Έλληνες και ξένους, και θεωρούν όλους τους εργοδότες που δραστηριοποιούνται υπό το καπιταλιστικό σύστημα εκμεταλλευτές των εργαζομένων.

Ενώ είναι αποδεδειγμένο ότι οι κομμουνιστές εργοδότες είναι οι χειρότεροι όλων και πολλοί υπουργοί πλούτισαν στα πλαίσια τού γλυκού ελληνικού καπιταλισμού, κατά παράβαση των μαρξιστικών πεποιθήσεών τους.

Όλα αυτά για να συγκινούν τις μάζες και αυτές να τους ακολουθούν. Όταν όμως διαπίστωσαν ότι τα παραπάνω δεν αρκούσαν, αντέγραψαν το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου και κυρίως τον λαϊκισμό τους καιυποσχέθηκαν στους πάντες τα πάντα για να κερδίσουν τις εκλογές.

Και όταν αυτό κατορθώθηκε το γύρισαν στις κωλοτούμπες για να κρατήσουν εξουσία και καρέκλες.

Έτσι, αφού στις δεύτερες εκλογές του 2015 ξεφορτώθηκαν τους πιο σκληρούς καιανελαστικούς κομμουνιστές προσχώρησανψυχή και σώματιστη Δύση, στην ΕυρωπαϊκήΈνωση, στο ΝΑΤΟ και έγιναν πιστοί σύμμαχοι των ΗΠΑ και άλλων βασικών χωρών του διεθνούς καπιταλιστικού συστήματος.

Ωςκαι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ το έκαναν «ναι» στην παραμονή και μας έφεραν το τρίτο και πιο σκληρό μνημόνιο, που μας θέτει υπό την επιτήρηση της ΕΕ και των δανειστών μέχρι το 2060.

Αλλά ενώ παραδόθηκαν στο δυτικό κατεστημένο καιεκτελούν πειθήνια τις εντολές του, παράλληλα προσπαθούν να πείσουν τους χρήσιμους ηλίθιους της χώρας μας, ότι τον προσεχή Αύγουστο βγαίνουμε από τα μνημόνια, αποκτούμε την οικονομική ανεξαρτησία μας καιανοίγουν οι κάνουλες των παροχών, κατά την έκφραση υπουργού και στελέχους τους.

Όμως οι δανειστές απαιτούν, κατά το τρίτο μνημόνιο, που είναι ιδιοκτησία τους, νέες περικοπές στις συντάξεις το 2019 και μείωση τουαφορολόγητου το 2020 ή και το 2019, καθώς και πλεόνασμα στον προϋπολογισμό 3,5% του ΑΕΠ, για την πληρωμή των δανείων.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα fakenews, τα ψευδή νέα, για να κοροϊδεύει τους αφελείς πολίτες, πουακόμη ελπίζουν σε συριζαϊκά θαύματα όμως η ώρα της σκληρής αλήθειας, έρχεται τον Αύγουστο, αν και καθημερινά αξιωματούχοι της ΕΕ ομιλούν για την εποπτεία στην οποία θα υποβληθείη χώρα μας και για τις μεταρρυθμίσεις, τις οποίες πρέπει να συνεχίσει ή κυβέρνηση, μέχρις ότου ολοκληρωθούν.

Παράλληλα η κυβέρνηση, για να καλύψει τις δικές της παρανομίες, τις αντισυνταγματικές προσλήψεις και τους περιττούς διορισμούς ημετέρων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ρίχνει τόνους λάσπη στους αντιπάλους της, γεγονός πουαποδεικνύει τον πανικό της.

Είναι η πρώτη φορά που τέως πρωθυπουργός μηνύει τον εν ενεργεία πρωθυπουργό και που άγνωστοι μάρτυρες, προστατευόμενοι – από ποιόν τάχα- διατυπώνουν κατηγορίες, στα πλαίσια της υπόθεσης με τη Novartis, αποκλειστικά για να βλάψουν πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης.

Στα θέματα εθνικής άμυνας καιεξωτερικής πολιτικής η κυβέρνηση του Σύριζα ολοκληρώνει τη μεταμόρφωσή της καιυποτάσσεται στην ηγέτιδα δύναμη-της Δύσης, στις ΗΠΑ. Παρέτεινε ήδη τη συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ, για τη ναυτική και αεροπορική βάση της Σούδας στην Κρήτη, και συζητά και για νέες βάσεις ναυτικές, αεροπορικές καιεπισκευαστικές, ανά την Ελλάδα.

Δεδομένου ότι οι ΗΠΑ θέλουν ναεγκαταλείψουν τη βάση τουΙντσιρλίκ στην Τουρκία, με την οποία οι σχέσεις τους είναι πλέον εχθρικές, είναι λογικό νααναζητούν στη χώρα μας βάσεις.

Διαρροές ομιλούν για βάσεις στη Σύρο, στην Κάλυμνο, στον Άραξο, στην Ανδραβίδα, στη Λάρισα, στην Αλεξανδρούπολη, χωρίς ακόμη τίποτε να επιβεβαιώνεται, ενώ συνεχίζονται συζητήσεις και πιέσεις για την ονομασία των Σκοπιών, που τις καλύπτει το σκότος.

Προσωπικά είμαι υπέρ της δημιουργίας στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στη χώρα μας, υπό την προϋπόθεση ότι θα μας δοθούν σοβαρά ανταλλάγματα.

Και διευκρινίζω αμέσως ότι δεν εννοώ χρηματικά ανταλλάγματα, γιατί η παρούσα κυβέρνηση θα σπεύσει ενόψει εκλογών να τα διανείμει στους οπαδούς της, αλλά τη δωρεάν χορήγηση αεροπλάνων F16, πολεμικών πλοίων, υποβρυχίων και πυραύλων, ώστε να παύσει οεχθρικός γείτονας να έχει υπεροπλία και να μας απειλεί καθημερινώς.

Οι ΗΠΑ έχουν τα τελειότερα οπλικά συστήματα και ό,τι μας παραχωρήσουν, υπό μορφή δωρεάν βοήθειας ή για δωρεάν χρήση για μεγάλο χρονικό διάστημα, θαεντάσσεται ταυτόχρονα στις ελληνικές δυνάμεις αλλά και στο NATQ.

Μία τέτοια συμφωνία θα είναι επωφελής και δίκαιη και για τις δύο χώρες.

Παναγιώτης Μποκοβός

Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών,

πρώην Υφυπουργός Οικονομικών

ΕΛΑΝΚΟ

Egnatia Pass

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Νησί Covid-free η Σαμοθράκη!

Αρνητικά όλα τα τεστ για κορονοϊό Τον μήνα Απρίλιο πραγματοποιήθηκαν από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) Σαμοθράκης 191TESTCOVID-19. Τα αποτελέσματα ήταν όλα...

More Articles Like This