9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Φεύγουν οι πλημμύρες, έρχονται οι πρόσφυγες 

Ο Έβρος ετοιμάζεται να γίνει τόπος υποδοχής χιλιάδων λαθρο-προσφύγων, που περιμένουν να περάσουν το ποτάμι, μόλις υποχωρήσουν τα νερά  

Εικόνες που ζήσαμε πριν από λίγα χρόνια θα ξαναζήσουμε τις επόμενες εβδομάδες εφ’ όσον οι μετανάστες-πρόσφυγες επιλέξουν την περιοχή μας για να μπορέσουν να μπουν στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις κύκλων που ασχολούνται με το μεταναστευτικό ο Έβρος αναμένεται τους επόμενους μήνες να φιλοξενήσει χιλιάδες μετανάστες- πρόσφυγες κυρίως από την Συρία, ενώ ο Σιδηροδρομικός σταθμός της Αλεξανδρούπολης θα ξαναγνωρίσει τις δόξες προηγούμενων χρόνων και θα κατακλύζεται καθημερινά από εκατοντάδες “επιβάτες”.

- Advertisement -

Όλα αυτά στην περίπτωση που συνεχίσει να βρίσκεται πολυ ψηλά η κόντρα με την Τουρκία και η άρνηση των ελληνικών δυνάμεων για επιχειρήσεις δίπλα στο ποτάμι…

Αν όλα αυτά γίνουν πραγματικότητα τότε η Αλεξανδρούπολη θα γίνει μία πόλη φιλοξενίας προσφύγων και είναι άγνωστο το πως θα συμπεριφερθούν όλοι αυτοί οι απρόσκλητοι επισκέπτες.

Ήδη θα πρέπει να σημειώσουμε πως καθημερινά παρά τις πλημμύρες πολλοί μετανάστες- πρόσφυγες περνούν τα σύνορα και ζητούν πολιτικό άσυλο δηλώνοντας πως είναι από την περιοχή του Αφρίν Συρίας.

Αυτό ήδη έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στις αστυνομικές αρχές που δεν γνωρίζουν που θα τους φιλοξενήσουν αξιοπρεπώς, αφού τα κέντρα στην Αν. Μακεδονία και Θράκη είναι υπερπλήρη.

faros-24.gr

***

Σημείωση Ε.Θ.:

Ανάμεσα στους λαθροπρόσφυγες, βλέπουμε στα τηλεοπτικά ρεπορτάζ, σε πλειονοψηφία άνδρες και μάλιστα νέους, σε ηλικία που δεν ξεπερνά τα 30 χρόνια, γεροδεμένους και αξιόμαχους.

Λύκοι με δοράν προβάτου, που σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμοδίων Υπηρεσιών, δεν αποκλείεται να αποτελούν την “5η Φάλαγγα” του Ερντογάν, σε περιπτώσεις εμπλοκής της Ελλάδος σε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία.

Ας μην παραβλέπουμε κι αυτό το ενδεχόμενο.

Σ. Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Πεζοπορία του «ΔΡΟΜΕΑ της ΘΡΑΚΗΣ» στον Βόρειο Έβρο

Γνωρίζουμε στις 4 Οκτωβρίου 2020, την μαγεία του Πενταλόφου Ορεστιάδος

Στην Εθνική Ομάδα Στίβου για ακόμη μία χρονιά

Η Εβρίτισσα αθλήτρια της Δισκοβολίας του Εθνικού Αλεξ/πολης Ιωάννα Αραμπατζή Το διοικητικό συμβούλιο του...

Το τσίμπημα της μέλισσας

Η υποδοχή που ανέμενε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, δεν ήταν σίγουρα αυτή που αντίκρυσε στην Αλεξανδρούπολη

Ασύμμετρη απειλή από τα τουρκικά… drones!!!

Τουρκικά dronesέχουν κάνει την εμφάνισή τους στον Έβρο και σε ελληνικά νησιά στο Αιγαίο και συνιστούν μία ασύμμετρη απειλή - Ποιοι είναι οι τρόποι...

Ενδιαφέρον των ΗΠΑ για Σούδα, φρεγάτες και Αλεξανδρούπολη

Τα μηνύματα που θα στείλει ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Μάϊκ Πομπέο, θα έχουν ιδιαίτερη σημασία, πριν από την έναρξη των...

More Articles Like This