9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020

Η ΑΓΚΥΡΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Τραβά το σχοινί η Τουρκία με την αναγγελία γεωτρήσεων στην Ανατ. Μεσόγειο, ακόμη και μέσα σε Ελληνική ΑΟΖ – Η πρόκληση των Ισλαμιστών στην Αγία Σοφία – Και εμείς βλέπουμε ακόμη απαθώς τα επερχόμενα

 Ένα ιδιαιτέρως θερμό καλοκαίρι επιφυλάσσει η Τουρκία στην Ελλάδα και την Κύπρο, και κατ’ επέκτασιν στην ΕΕ, καθώς είναι αποφασισμένη να τραβήξει στα άκρα την αντιπαράθεση λόγω της εκμεταλλεύσεως των πλουτοπαραγωγικών πόρων.

Προχθές ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Μπεράτ Αλμπαϊράκ ανακοίνωσε ότι μέσα στο καλοκαίρι η χώρα του θα οργίσει -με ίδιους πόρους- την πρώτη γεώτρηση για κοιτάσματα πετρελαίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

- Advertisement -

Ο Αλμπαϊράκ δεν είναι κάποιος τυχαίος πολιτικός που έχει προσδεθεί στο άρμα του Ερντογάν, αλλά ο γαμπρός του και φερέφωνο του Σουλτάνου.

Ο υπουργός είπε στον τουρκικό Τύπο ότι γίνονται μεγάλες προσπάθειες για να εξασφαλισθεί ότι «δεν θα χαθεί το “momentum”» για τις συγκεκριμένες έρευνες.

Βεβαίως ο Αλμπαϊράκ δεν διευκρίνισε το ακριβές σημείο της Μεσογείου όπου σκοπεύει η Τουρκία να κάνει την γεώτρηση.

Η προειδοποίησις, εν είδει απειλής, δεν μπορεί να θεωρεί ότι είναι λόγια του αέρος ή μέρος της προεκλογικής εκστρατείας του Ερντογάν, καθώς στην περίπτωση της κυπριακής ΑΟΖ έχει δείξει ότι κάνει πράξη τις απειλές και διακόπτει τις έρευνες ξένων εταιρειών.

Ακριβώς σε έναν μήνα, ήτοι στις 12 Ιουνίου, όπως είπε ο Τούρκος υπουργός, θα τεθεί εν λειτουργία ο αγωγός φυσικού αερίου ΤΑΝΑΡ, που είναι το ασιατικό μέρος του TAP -ο οποίος διέρχεται και από την βόρειο Ελλάδα.

Μέσω του αγωγού θα μεταφερθεί φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη και στα εγκαίνια θα δώσουν το «παρών» ο Ερντογάν και ο Πρόεδρος των Αζέρων Ιλχάμ Αλίγεφ.

Εξ άλλου, προχθές έγινε γνωστό ότι τουρκικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 πραγματοποίησε 30 παραβιάσεις και εισήλθε στον εναέριο χώρο του πεδίου βολής Άνδρου με προφανή πρόφαση να παρενοχλήσει την διεξαγωγή ελληνικής ασκήσεως.

Πέταξε πολλές φορές πάνω από ελληνική πυραυλάκατο αγνοώντας τις συνεχείς κλήσεις για να απομακρυνθεί. Το τουρκικό κατασκοπευτικό απεχώρησε αφ’ ότου ολοκλήρωσε την αποστολή του. Το συμβάν σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα, αλλά μόλις προχθές έγινε γνωστό.

Προκλήσεις καταγράφονται και εντός τουρκικού εδάφους, καθώς ακραίοι ισλαμιστές μετέτρεψαν για μία ακόμη φορά την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Η Ένωσις Νεολαίας Ανατολίας, πιο σκληροπυρηνική και από το κόμμα του Ερντογάν, προσκάλεσε χιλιάδες μέλη να συγκεντρωθούν στην Αγία Σοφία για να εορτάσουν την κατάληψη της Πόλεως από τους Οθωμανούς το 1453.

«Η εκστρατεία της Κωνσταντινουπόλεως, πριν από 565 χρόνια, είναι το πιο όμορφο παράδειγμα του Ισλάμ, δηλαδή η νίκη επί της Δύσεως, στην Δύση» είπε ο ακραίος ισλαμιστής.

«Η Κωνσταντινούπολή είναι εγγυητής της ανεξαρτησίας της ισλαμικής γεωγραφίας. Η Παλαιστίνη, η Βοσνία, η Τσετσενία, το Αφγανιστάν, η Ερυθραία, οι Μόρο (μουσουλμάνοι των Φιλιππινών), το Αράκαν (περιοχή της Μυανμάρ όπου ευρίσκονται Ροχίνγκια μουσουλμάνοι) και πολλοί άλλοι καταπιεσμένοι άνθρωποι και χώρες του κόσμου, είχαν πάντα στραμμένη την ελπίδα τους στήν Κωνσταντινούπολη» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ενώσεως.

***

Σημείωση Ε.Θ.

Και εμείς βλέπουμε ακόμη απαθώς τα επερχόμενα.

Χωρίς να προχωρήσουμε ούτε καν στην αύξηση της Στρατιωτικής θητείας.

Μήπως περιμένουμε να μας σώσουν το ΝΑΤΟ, η ΕΟΚ, οι Γερμανοί ή οι Βρετανοί;

Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ο «Δρομέας Θράκης» επιμένει με το «Πανόραμα Στίβου»

Μετά από δύο αναβολές λόγω κακοκαιρίας… ο «ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ» επιμένει και διοργανώνει...

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Φράνσις Φάνον στον IGBτης Κομοτηνής

Επισκέφθηκε το εργοτάξιο του Αγωγού Φυσικού Αερίου Ελλάδος-Βουλγαρίας, που θα ενώνει την Κομοτηνή με την πόλη της Στάρα-Ζαγόρα

Έκκληση για κατάταξη στον Αρμενικό Στρατό

Προς τους Αρμένιους νέους που ζουν στη χώρα μας – Άνοιξε κατάλογος εγγραφής εθελοντών

Κοινή δράση Δημάρχων του Ν. Έβρου

Με αφορμή την επίσκεψη της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, Προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, για την ανάπτυξη της Θράκης

Αποστρατικοποίηση και πίσω το Anadolu

Αν δεν είχαμε αποσύρει την Μεραρχία από την Κύπρο το 1967, ποτέ δεν θα πατούσε την Κύπρο ο «Αττίλας» - Το 2023...

More Articles Like This