9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020

ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Αποκάλυψη: Δεν συμπεριλαμβάνονται στη Συμφωνία «Ευρωπαϊκής Ένωσης»-Τουρκίας τα Σύνορα στον Έβρο – Κίνδυνος να μετατραπεί ο τόπος μας σε κύρια πύλη των λαθρο-προσφύγων – Ανεξέλεγκτες οι ροές  

Εκτενείς είναι οι αναφορές των γερμανικών μέσων ενημέρωσης στην αύξηση του αριθμού των προσφύγων και μεταναστών που επιχειρούν να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa από το Πύθιο, το Σοφικό και το Φυλάκιο και το οποίο αναπαράγουν, μεταξύ άλλων, η Welt και η Bild, τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που προσπαθούν να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου.

- Advertisement -

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «ο αριθμός των προσφύγων που εντοπίστηκαν τον Απρίλιο στον Έβρο αυξήθηκε αιφνιδιαστικά στους 3.986. Έναν μήνα πριν ήταν μόλις 1.658. Τον Μάιο υπήρξε μικρή μείωση: κατά τις δυο πρώτες εβδομάδες εντοπίστηκαν 660 νεοαφιχθέντες. Ο πραγματικός αριθμός δεν μπορεί να υπολογιστεί.

Διακινητές προωθούν όσους μετανάστες είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν, είτε μέσω Αδριατικής στην Ιταλία είτε μέσω της κλειστής βαλκανικής διαδρομής, δια μέσω παράπλευρων δρόμων από την Αλβανία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη ή από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία προς το κέντρο της Ευρώπης.

Κάθε τόσο η ελληνική αστυνομία ενημερώνει ότι πραγματοποιεί εφόδους σε κρυψώνες στο εσωτερικό της χώρας. Συχνά οι διακινητές κρατούν τους ‘πελάτες’ τους εκεί σαν ομήρους, προκειμένου οι συγγενείς τους να στείλουν χρήματα».

Από εναλλακτική, σύντομα κύρια οδός;

Και ενώ κάτοικοι στο Πύθιο ισχυρίζονται ότι οι πρόσφυγες δωροδοκούν τους τούρκους συνοριοφύλακες και αστυνομικούς για να κάνουν τα στραβά μάτια, «[…] κυβερνητικοί κύκλοι στην Αθήνα αναφέρουν ότι η προσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας από το 2015 δεν περιλαμβάνει τα σύνορα του ποταμού Έβρου.

Η Αγκυρα δεν έχει κίνητρο να τους κρατά μακριά από τα σύνορα

Οι μετανάστες που περνούν στην Ελλάδα μέσω ανατολικού Αιγαίου και δεν παίρνουν άσυλο, επαναπροωθούνται στην Τουρκία. Όπως λένε στην Αθήνα, δεδομένου ότι αυτό δεν ισχύει για την περιοχή του Έβρου, η Άγκυρα δεν έχει κίνητρο να κρατά τους πρόσφυγες μακριά και από αυτά τα σύνορα, όπως το κάνει στις ακτές της στο Αιγαίο.

Ανεξάρτητα από το τι ακριβώς ισχύει, γεγονός είναι ότι όταν λειτουργήσει άπαξ μια προσφυγική διαδρομή όπως αυτή μέσω Έβρου, τότε μπορεί να διευρυνθεί. Σε περίπτωση που κλιμακωθούν οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, η διαδρομή μέσω του Εβρου θα μπορούσε να εξελιχθεί σύντομα σε κύρια οδό».

DW

Σημείωση Ε.Θ.:

Έκπληξη, αλλά και απορία, από τις αποκαλύψεις.

Γιατί η Κυβέρνησή μας αδιαφόρησε, και άφησε εκτός Συμφωνίας τα σύνορα του Έβρου;

Πώς δικαιολογείται αυτή η κορυφαία παράλειψη;

Υπάρχει σκοπιμότητα; Μήπως μάς έχουν για ξεπούλημα;

Ή αυτό που δεν πέτυχαν οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ, που ήθελαν να γκρεμίσουν τον φράχτη του Έβρου, γίνεται τώρα και… «επισήμως», μπροστά στα μάτια μας;

Υπάρχει Αντιπολίτευση;

Σ. Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ο «Δρομέας Θράκης» επιμένει με το «Πανόραμα Στίβου»

Μετά από δύο αναβολές λόγω κακοκαιρίας… ο «ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ» επιμένει και διοργανώνει...

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Φράνσις Φάνον στον IGBτης Κομοτηνής

Επισκέφθηκε το εργοτάξιο του Αγωγού Φυσικού Αερίου Ελλάδος-Βουλγαρίας, που θα ενώνει την Κομοτηνή με την πόλη της Στάρα-Ζαγόρα

Έκκληση για κατάταξη στον Αρμενικό Στρατό

Προς τους Αρμένιους νέους που ζουν στη χώρα μας – Άνοιξε κατάλογος εγγραφής εθελοντών

Κοινή δράση Δημάρχων του Ν. Έβρου

Με αφορμή την επίσκεψη της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, Προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, για την ανάπτυξη της Θράκης

Αποστρατικοποίηση και πίσω το Anadolu

Αν δεν είχαμε αποσύρει την Μεραρχία από την Κύπρο το 1967, ποτέ δεν θα πατούσε την Κύπρο ο «Αττίλας» - Το 2023...

More Articles Like This