9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Ταξιδεύοντας στη Θράκη του χθες και του σήμερα

Μεγάλη εκδήλωση για την Θράκη πραγματοποιεί το Γυμνάσιο Αμαρουσίου Αθηνών – Ένα ολόκληρο Θρακιώτικο χωριό, στον χώρο των εκπαιδευτηρίων – Και Λαχειοφόρος αγορά για ταξίδι στην Αλεξανδρούπολη

Το Γυμνάσιο Αμαρουσίου «Η Ελληνική Παιδεία» διοργανώνει την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 και ώρα 17.00- 22.00 μεγάλη εορταστική εκδήλωση με θέμα: «Ταξιδεύοντας στη Θράκη του χθες και του σήμερα».

Στον χώρο του σχολείου θα τεθούν σε προσκύνηση τα ιερά λείψανα του αγίου Νεκταρίου και των αγίων πέντε Νεομαρτύρων της Σαμοθράκης.

- Advertisement -

Η εκδήλωση περιλαμβάνει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του σχολείου, κατά τη διάρκεια της οποίας οι προσκεκλημένοι ομιλητές Θεοφάνης Μαλκίδης και Αναστάσιος Λαυρέντζος θα κατατοπίσουν τους παρευρισκομένους για το χθες, το σήμερα και το αύριο της Θράκης.

Επίσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Μια πρόσφυγας ιστορεί».

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία μιας γυναίκας πρόσφυγα από την Ανατολική Θράκη.

Θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική παράσταση με θρακιώτικους χορούς από τους μαθητές.

Στον χώρο του σχολείου, που θα έχει διαμορφωθεί σε ένα μεγάλο θρακιώτικο χωριό, θα λειτουργούν θεματικοί σταθμοί, όπου θα εκτίθενται τα έργα των μαθητών.

Οι ίδιοι θα μιλήσουν για την ιστορία, τον πολιτισμό, την παράδοση και τη φύση της Θράκης, για τα μοναδικά σουφλιώτικα μεταξωτά καθώς και για διαπρεπείς Θρακιώτες, όπως ο Δημόκριτος, ο Λεύκιππος, ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, ο Ευγένιος Ευγενίδης, ο Γρηγόριος Μαρασλής.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί από το δεκαπενταμελές συμβούλιο του σχολείου φιλανθρωπική δωροέκθεση με έργα μαθητών και τοπικά θρακιώτικα προϊόντα – κυρίως μεταξωτά.

Οι συμμετέχοντες, στη λαχειοφόρο αγορά θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν ένα ταξίδι τριών ημερών στην Αλεξανδρούπολη (αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή).

Τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη πολυμελών θρακιώτικων οικογενειών.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr: Φρούδες ελπίδες για την Διακομματική της Θράκης

Δύσπιστοι οι πολίτες για το έργο που θα παράξει η Επιτροπή – Τι δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην...

Όχι στην μετακίνηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμματίκα» θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία – Τι αναφέρει το ΨΗΦΙΣΜΑ των φορέων της περιοχής –...

H Nτόρα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της Θράκης

Επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης, καθώς και το Επιμελητήριο Έβρου – Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς

Ο Άρειος Πάγος για την Θράκη

Ευρίσκεται προ των ευθυνών του για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα...

Ετοιμάζεται τώρα να… πολιτευθεί στην Ροδόπη;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, καταδικάζει την προσβολή στον Πρόεδρο της «Μητέρας Πατρίδας μας»...

More Articles Like This