9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020

Τα απατηλά πλεονάσματα

Φαίνεται ότι οι Αστοί είναι πάντα πρόθυμοι, να πουλήσουν στους κομμουνιστές το σχοινί με το οποίο θα τους κρεμάσουν – Εξακολουθούν κόμματα και Μ.Μ.Ε. να ομιλούν για συναίνεση

Η Κομουνιστική κυβέρνηση του Σύριζα εισήγαγε νέα ήθη κατά τη διακυβέρνηση της χώρας, τη όποια εν πολλούς αποτελούν βελτιωμένη και επαυξημένη εκδοχή εκείνων του ΠΑΣΟΚ των πρώτων χρόνων του.

Ο αρχηγός του Σύριζα αποδείχθηκε άξιος μαθητής του Ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και βεβαίως καλύτερος του δασκάλου του στην πράξη.

- Advertisement -

Μόνο που τα έργα του δεν βοήθησαν τη χώρα μας, αντίθετα την καταβαράθρωσαν και την οδήγησαν στην πλήρη παρακμή και στη διεθνή ανυποληψία, ενώ τον λαό στη φτωχοποίηση και στην απόγνωση.

Ο αρχηγός του Σύριζα ως αξιωματική αντιπολίτευση υποσχέθηκε στους πάντες τα πάντα, φλόμωσε τους πολίτες στα «θα», ξέσκισε μέ λόγια τα μνημόνια, απείλησε την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους δανειστές της χώρας και όταν καθυστερημένα κατάλαβε ότι ήταν ασήμαντος έναντι της ΕΕ και των κρατών μελών της, πραγματοποίησε θεαματικές κωλοτούμπες και σαν καλό σκυλάκι άρχισε να «γλείφει» τους ισχυρούς της ΕΕ και της Γης ολόκληρης, για να επιβιώσει και να κρατήσει την πρωθυπουργική καρέκλα.

Έτσι αντέχει ακόμα και εξαπολύει κατά των αντιπάλων του προπαγάνδα σοβιετικού τύπου και γκεμπελική λάσπη, για να κερδίσει λίγο ακόμη χρόνο στην εξουσία, αδιαφορώντας για τα κακό που προξενεί στην οικονομία, στους πολίτες και στη χώρα.

Τώρα πλέον εμπνέεται και καθοδηγείται από το ταξικό μίσος, με το οποίο είναι διαποτισμένος και προσπαθεί να περισώσει γύρω του τους ολίγους αμετανόητους κομουνιστές και τους πολλούς ηλίθιους, πλην χρήσιμους, κατά τον Λένιν.

Το κακό είναι ότι τα αστικά κόμματα, τα MME, οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, δεν ομιλούν καθαρά, δεν ενημερώνουν τους πολίτες για τις πραγματικές προθέσεις του Σύριζα, για την προσπάθειά του να επιβάλλει μονοκομματικό καθεστώς σοβιετικού τύπου, όπως εμμέσως πλην σαφώς το έχουν ομολογήσει υπουργοί, βουλευτές και στελέχη του, και ακόμη πιο εύστοχα η κυρία του πρωθυπουργού, που προφανώς γνωρίζει τις μύχιες σκέψεις του, καλύτερα από κάθε άλλο.

Αστοί των σαλονιών, ακόμη ομιλούν για συναίνεση, συνεννόηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης με τον Σύριζα, αποφυγή ενός νέου διχασμού, που βεβαίως προωθεί καθημερινώς ο κ. Τσίπρας, με δηλώσεις και πράξεις, όπως το «σκάνδαλο» Novartis, με τους κουκουλοφόρους μάρτυρες, που παραμένουν ανώνυμοι χάριν προστασίας -από ποιούς;- και κατηγορούν για χρηματισμό πρωθυπουργούς και υπουργούς, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία.

Βεβαίως ήταν άνθρακες ο θησαυρός, γι’ αυτό η δικογραφία που στήθηκε βιαστικά στη Βουλή επιστρέφει στη δικαιοσύνη, αφού η εξεταστική επιτροπή δεν ανακάλυψε τίποτα και η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεχάσει τη φιέστα που ανεπιτυχώς οργάνωσε.

Φτάσαμε στο σημείο, καθηγητής-αρθρογράφος αστικής εφημερίδας, να διαπιστώνει ότι ο Σύριζα μεταλλάσσεται σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, προφανώς επειδή κάνει πολλές κωλοτούμπες και ο αρχηγός του είναι συνέχεια χαμογελαστός.

Πλην τα έργα του άλλα δείχνουν και η καρδιά του άλλα ποθεί, πράγματα σοβιετικής έμπνευσης και κοπής, που το κατεστημένο του τα αρνείται.

Φαίνεται ότι οι αστοί είναι πάντα πρόθυμοι, όπως είπε ο Λένιν, να πουλήσουν στους κομουνιστές το σχοινί με το όποιο θα τους κρεμάσουν.

Τα συριζαϊκά ήθη συνέχεια μας εκπλήσσουν.

Η διορισμένη από τον Σύριζα διοίκηση των ΕΛΤΑ, επειδή είχε ταμειακά προβλήματα, παρακρατούσε τα ποσά που εισέπραττε από πολίτες, για εξόφληση λογαριασμών της ΔΕΗ και δεν τα απέδιδε ως όφειλε.

Η ΔΕΗ, αντέδρασε με εξώδικο και κάποια ποσά αποδόθηκαν από τα ΕΛΤΑ.

Γράφτηκε ότι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας -και αυτή με συριζαϊκή διοίκηση- απειλεί τα ΕΛΤΑ με πρόστιμο, ενώ πρόκειται για καθαρή απάτη που μας θυμίζει παρόμοιο κόλπο από θνησιγενή πάροχο ενέργειας, που έστελνε τα χρήματα που κατέθεταν σε τράπεζες πελάτες της για εξόφληση λογαριασμού απευθείας σε τράπεζα του εξωτερικοί, χωρίς να αποδίδει σε δήμους, ΕΡΤ και κράτος τα ποσά που τους αφορούσαν-τέλη, εισφορά, ΦΠΑ.

Τα βασικά στελέχη της επιχείρησης είναι ακόμη στις φυλακές. Επομένως ας μην προσπαθούν να κουκουλώσουν το σκάνδαλο που μπορεί να είναι ενδοσυριζαϊκό -ΕΛΤΑ, ΔΕΗ, ΡΑΕ- αλλά είναι καθαρά ποινικό αδίκημα.

Χαρακτήρα ποινικού αδικήματος τείνει να λάβει ή μη απόδοση από το κράτος, επί σειρά ετών, σε επιχειρήσεις και πολίτες χρηματικών ποσών από οφειλές για προμήθειες υλικών ή από επιστροφές φόρων και ΦΠΑ.

Το συνολικό ποσό κυμαίνεται συνήθως γύρω στα 3,5 δισεκατομμύρια εύρω και παρακρατείται παρανόμως.

Αν όμως επιχείρηση ή πολίτης οφείλει στο δημόσιο κάποιο ποσό από φόρους ή ΦΠΑ, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προβαίνει σε κατασχέσεις καταθέσεων, ακινήτων ή ακόμη και μισθών και συντάξεων.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά και κρατικά παράπονα για τη διογκούμενη φοροδιαφυγή, φοροαποφυγή, λαθρεμπόριο και μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.

Αυτά τα δισ. ο φορομπηκτισμός και η μείωση δημοσίων επενδύσεων είναι τα απατηλά πλεονάσματα της κυβέρνησης του Σύριζα.

Παναγιώτης Μποκοβός

Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών

πρώην Υφυπουργός Οικονομικών

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ο «Δρομέας Θράκης» επιμένει με το «Πανόραμα Στίβου»

Μετά από δύο αναβολές λόγω κακοκαιρίας… ο «ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ» επιμένει και διοργανώνει...

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Φράνσις Φάνον στον IGBτης Κομοτηνής

Επισκέφθηκε το εργοτάξιο του Αγωγού Φυσικού Αερίου Ελλάδος-Βουλγαρίας, που θα ενώνει την Κομοτηνή με την πόλη της Στάρα-Ζαγόρα

Έκκληση για κατάταξη στον Αρμενικό Στρατό

Προς τους Αρμένιους νέους που ζουν στη χώρα μας – Άνοιξε κατάλογος εγγραφής εθελοντών

Κοινή δράση Δημάρχων του Ν. Έβρου

Με αφορμή την επίσκεψη της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, Προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, για την ανάπτυξη της Θράκης

Αποστρατικοποίηση και πίσω το Anadolu

Αν δεν είχαμε αποσύρει την Μεραρχία από την Κύπρο το 1967, ποτέ δεν θα πατούσε την Κύπρο ο «Αττίλας» - Το 2023...

More Articles Like This