9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 5 Αυγούστου, 2020

Γεωπολιτική των αδαών

Πέραν της Ήττας γοήτρου που θα υποστεί η Ελλάς, από την στιγμή που τα Σκόπια γίνουν δεκτά στο ΝΑΤΟ, θα αποτελέσουν το ALTER EGO της Τουρκίας, εις βάρος μας

 

Είναι αστείο να ακούει κανείς, ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα για το θέμα στο οποίο αναφέρονται, να επαναλαμβάνουν με ευλαβική μονοτονία το «τροπάριο» που τους έμαθαν οι καθοδηγητές τους.

Πόσο μάλλον, όταν και οι καθοδηγητές είναι εξ ίσου αδαείς.

- Advertisement -

Θα ήταν πράγματι διασκεδαστικό, αν δεν ήταν εθνικά επικίνδυνο, να παρακολουθούμε τους απολογητές του ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν για το σκοπιανό.

Μας αναλύουν λοιπόν, με την απόλυτη σοβαροφάνεια που επιτρέπει η άγνοιά τους, την γεωπολιτική περικύκλωση της Ελλάδος στην οποία οδηγεί η διείσδυσις της Τουρκίας στα Βαλκάνια.

Και ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζουν ότι για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ευθύνεται η στάσις μας στο σκοπιανό.

Προχωρούν δε ακόμη περισσότερο, στον ισχυρισμό ότι μόλις λυθεί το πρόβλημα αυτό, τα πράγματα θα ανατραπούν και η Ελλάς θα καταστεί ηγετική δύναμις στην χερσόνησο του Αίμου.

Θα χαρακτηρίσουμε την προσέγγιση αυτή αφελέστατη, διότι δεν θα θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε βαρύτερους χαρακτηρισμούς για ανθρώπους, η ανεπάρκεια της πολιτικής σκέψεως των οποίων τους έχει οδηγήσει να τοποθετηθούν στην αριστερά.

Η πραγματικότης είναι τελείως αντίθετη.

Αν το πρόβλημα έμεινε ανοικτό επί 25 και πλέον έτη, αυτό οφείλεται στην αδιαλλαξία των Σκοπιανων.

Ίσως να έπρεπε να καταλογισθούν ευθύνες και στην ελληνική πλευρά, αλλά αυτό μάλλον για την υποχωρητικότητα που επέδειξε κατά καιρούς και, η οποία πάντως δεν έτυχε ανταποκρίσεως.

Κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι ακόμη και αν επιτευχθεί συμφωνία, ούτε οι Τούρκοι στρατιωτικοί σύμβουλοι θα εκδιωχθούν από τα Σκόπια, ούτε οι αγαστές προσωπικές σχέσεις της ηγεσίας του γειτονικού κρατιδίου με τον Ερντογάν θα διαρραγούν.

Απεναντίας θα ευρεθούμε προ μιας σειράς άλλων προβλημάτων, ο προσδιορισμός των οποίων εκφεύγει της δυνατότητος κατανοήσεως τους αριστερού τρόπου σκέψεως.

Το πρώτο είναι, ότι η Ελλάς αποδεχομένη μέρος έστω των όρων των Σκοπιανών υφίσταται σημαντική ήττα γοήτρου. Μπορεί να διεκδικήσει ηγετική θέση στα Βαλκάνια μια χώρα που έχει υποχωρήσει έναντι ενός νεοπαγούς κρατιδίου, χωρίς εθνική συνοχή, το οποίο μαστίζεται από την διαφθορά;

Και αν αυτά είναι ψιλά γράμματα για ορισμένους, ελπίζουμε τουλάχιστον να καταλαβαίνουν ότι από την στιγμή που τα Σκόπια γίνουν δεκτά στο ΝΑΤΟ, θα καταστούν το alter ego της Τουρκίας στα όργανα και τα συμβούλια της Συμμαχίας.

Αν θέλουμε να το αποτρέψουμε αυτό, θα πρέπει να υποχρεώσουμε το ψευδεπίγραφο μόρφωμα σε μια πολύ ταπεινωτική υποχώρηση.

Θα πρέπει δηλαδή να τους φέρουμε σε σημείο να μας φοβούνται.

Ταυτοχρόνως βεβαίως θα πρέπει να έχουμε αναθεωρήσει επί το αυστηρώτερον την στάση έναντι της Τουρκίας, ώστε να την κάνουμε να μας υπολογίζει.

Αλλά αυτό είναι ζήτημα που χρήζει ευρυτέρου σχεδιασμού.

Ευθ. Π. Πέτρου

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This