9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2020

Επικοινωνιακό τέχνασμα το μεταφορικό ισοδύναμο

Για να καλύψει η κυβέρνηση την κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. στα νησιά – Υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα για την Λιμενική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης

Για το Μεταφορικό Ισοδύναμο, που ουσιαστικά χρησιμοποιείται ως επικοινωνιακό αντίβαρο από την Κυβέρνηση για τη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά, για την πολιτική των ανοιχτών συνόρων που κατέστρεψε τα νησιά, για την αδιαφορία του Υπουργείου για τη νέα «θαλάσσια Εγνατία», αλλά και για την ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας Αλεξ/πολης, που έχει μείνει στα χαρτιά μίλησε (27/06) στην Ολομέλεια ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα είπε ότι:

- Advertisement -

· Η Κυβέρνηση προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά με το Σχέδιο Νόμου για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

· Ο Π. Καμμένος ο οποίος διαρρήγνυε τα ιμάτιά του ότι θα παραιτηθεί αν μειωνόταν ο ΦΠΑ στα νησιά παραμένει στη θέση του, καθώς δεν μπορεί να αποχωριστεί τη… γλύκα της καρέκλας του.

· Η πολιτική των ανοικτών συνόρων κατέστρεψε την οικονομία των νησιών, που γέμισαν με ταυτισμένους πρόσφυγες και μετανάστες.

· Όψιμο το ενδιαφέρον του Υπουργείου Ναυτιλίας για τη Σαμοθράκη, καθώς πέρυσι άφησε το Νησί της Νίκης με ένα καράβι σχεδόν τη μισή καλοκαιρινή περίοδο

· Με χαρακτηριστική προχειρότητα αντιμετώπισε το Υπουργείο την πρόταση για τη νέα «θαλάσσια Εγνατία», καθώς προέβλεψε μόνο ένα δρομολόγιο την εβδομάδα και μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες για τη σύνδεση Αλεξ/πολης – Μυτιλήνης

· Με αυτή τη λογική η συγκεκριμένη γραμμή, η οποία μπορεί να αξιοποιήσει το ζωτικό χώρο του Β/Α Αιγαίου για εμπορεύματα και πρόσωπα, δεν μπορεί να είναι βιώσιμη, καθώς κανένας εφοπλιστής δεν πρόκειται να επενδύσει με ένα μόνο δρομολόγιο την εβδομάδα για 3 μήνες.

· Ο σημερινός Υπουργός Ναυτιλίας, όταν ήταν Υπουργός Υγείας είχε υποσχεθεί την αυτοτέλεια και την αυτονομία του Νοσοκομείου Διδ/χου.

· Την ίδια τακτική των ανέξοδων υποσχέσεων ακολουθεί και ο σημερινός Αναπλ. Υπουργός Υγείας, ο οποίος αρνείται να έρθει στη Βουλή, για τη συζήτηση της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης.

· Η κοροϊδία συνεχίζεται με την ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας Αλεξ/πολης, καθώς δεν συμπεριλήφθηκε σε ένα ακόμα Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας, παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού.

· Ο Δήμος Αλεξ/πολης έχει παραχωρήσει μια έκταση 148 στρεμμάτων για τη Λιμενική Ακαδημία, ενώ μέχρι να κατασκευαστούν οι κύριες εγκαταστάσεις έχουν βρεθεί και οι προσωρινές για να τη στεγάσουν.

· Οι συνέργειες με το ΔΠΘ μπορούν να συμβάλλουν στην επιμόρφωση των φοιτούντων στην Ακαδημία, η οποία μπορεί να μετεξελιχθεί σε ένα διεθνές μετεκπαιδευτικό Κέντρο  Στελεχών Λιμενικών Αρχών Κρατών- Μελών  της Ε.Ε.

· Ο Έβρος και γενικά η Θράκη αποτελούν το καλύτερο πεδίο εκπαίδευσης, καθώς διαθέτουν νησιωτικά, θαλάσσια, ποτάμια και αυστηρώς χερσαία σύνορα με Αποτρεπτικό  Εμπόδιο.

· Καμία δικαιολογία δεν ευσταθεί για τις συνεχείς καθυστερήσεις στο θέμα της Λιμενικής Ακαδημίας και το μόνο που χρειάζεται είναι η πολιτική βούληση από την πλευρά του Υπουργείου.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Σε αρσενική γάτα έκαναν επέμβαση… στείρωσης!!!

Ο κτηνίατρος δεν προβληματίσθηκε από τα γεννητικά όργανα του ταλαιπωρημένου ζωντανού;

Προσλήψεις 15 ατόμων στον Δήμο Αλεξ/πολης

Με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, για τον τομέα καθαριότητας – Τα απαιτούμενα προσόντα Ο Δήμος...

Οριστική η απόφαση του Ερντογάν για την Αγία Σοφία

Την μετατρέπει σε Τζαμί – Πράκτορας του Γκιουλέν ο Βαρθολομαίος, «Αρχι-βρωμερός» ο Ιερώνυμος, λένε τα Τουρκικά ΜΜΕ – Ψήφισμα της Ρωσικής Κάτω...

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΑΠΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΗΝ ΘΑΣΟ

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν νεαροί τουρίστες – Μεταφέρθηκαν σε Ξενοδοχείο Καραντίνας για 14 ημέρες – Ανησυχία στο νησί

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΦΘΗΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

Η Τουρκία επιμένει να θέλει «τα δικά μας, δικά της» - Μόνη απάντηση στα άνομα σχέδιά της, είναι η ισχυροποίηση των Ενόπλων...

More Articles Like This