9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 4 Απριλίου, 2020

Ο Αξονικός τομογράφος σε πλήρη λειτουργία

Τρεις γιατροί για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Σε πλήρη λειτουργία είναι από εχθές το πρωί ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, μετά από την αντικατάσταση της λυχνίας του, που το υψηλό της κόστος και η απαιτούμενη γραφειοκρατική διαδικασία, τον είχε θέσει εκτός λειτουργίας επί 2,5 μήνες.

Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Στέφανος Καρακόλιας, κανένας ασθενής δεν στερήθηκε την συγκεκριμένη ιατρική εξέταση καθώς με έξοδα του νοσοκομείου πραγματοποιούσαν τις απαιτούμενες εξετάσεις τους σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

Σχετικά με την ανυπαρξία μηχανήματος μαγνητικού τομογράφου απάντησε ότι ουδέποτε το νοσοκομείο διέθετε και ότι ισχύει ίδιο καθεστώς, δηλαδή σχετική σύμβαση με ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

Αναφορικά με την εικόνα που επικρατεί στις κλινικές, σημείωσε ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού θα είναι στελεχωμένη με συνολικά τρεις ιατρούς, κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν, στο Οφθαλμολογικό Τμήμα, αναμένεται νέος σύγχρονος εξοπλισμός έως το τέλος του έτους, πως στην Καρδιολογική, θα αναπληρωθεί σύντομα το κενό του ενός καρδιολόγου εκ των τεσσάρων που υπάρχουν συνολικά, που πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε και πως θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την ανανέωση συμβάσεων των επικουρικών γιατρών που θα λήξουν στους επόμενους μήνες ή την πρόσληψη νέων.

Σχετικά με τη φύλαξη του νοσηλευτικού ιδρύματος , παραδέχτηκε ότι έχουν σημειωθεί κατά καιρούς περιστατικά κλοπών προσωπικών αντικειμένων ασθενών και συνοδών, τα χαρακτήρισε μεμονωμένα και σημείωσε ότι στο παρόν χρονικό διάστημα δεν υπάρχει κάποια λύση για αυτό το ζήτημα καθώς εκκρεμούν αποφάσεις των διοικητικών δικαστηρίων αφού εταιρεία φύλαξης προχώρησε σε μήνυση κατά του νοσοκομείου, όταν επιχείρησε η διοίκησή του, να προχωρήσει σε προσλήψεις φυλάκων με ιδιωτικές συμβάσεις εργασίας.

«Εννοείται ότι υπάρχουν ανισσοροπίες κάποιες φορές στη λειτουργία του νοσοκομείου, όμως εκτιμώ ότι οφείλονται κατά πολύ στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, βάση του οποίου προκύπτουν καθυστερήσεις στις αναπληρώσεις κενών και αντικαταστάσεις σε ιατρικό προσωπικό. Στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου δεν κλείνουν ποτέ κλινικές και οι ασθενείς εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» υπογράμμισε ο κ. Καρακόλιας.

Latest News

Οι ρυθμίσεις που ζητούν τα Καταστήματα Καφέ-Εστίασης της Αλεξ/πολης

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Έβρου να συστρατευθούν και να βοηθήσουν Ένας χρόνος έχει περάσει από τις προεκλογικές εξαγγελίες...

4o Πακέτο μέτρων για την οικονομία

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της Κυβερνήσεως στην Αγορά, λόγω κορωνοϊού - Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχονται για Μάρτιο και Απρίλιο,...

Επιτακτική η ανάγκη ανακαίνισης του Σιδ/κου Σταθμού Πυθίου

Ο Ιστορικός Σταθμός του ΟΣΕ πρέπει να ανακαινισθεί και να επαναλειτουργήσει - Πολλαπλά τα οφέλη για τον ακριτικό Νομό μας

Πως εξαπλώθηκε η Ισπανική Γρίπη στην Αλεξ/πολη

Η πανδημία του 1918 βρήκε το τότε  Dedeagats υπό Βουλγαρική Κατοχή - Στην πόλη μας υπάρχει ακόμη το Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (τα...

More Articles Like This