9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Τα κόστη της «Γιορτής Κρασιού 2018»

Για τις συναυλίες της Ελένης Φουρέιρα και του Νίκου Μακρόπουλου – «Γέφυρες» ρίχνει ο Βαγγέλης Λαμπάκης για να αποτραπεί η ρήξη με την ΕΠΟΦΕ

Εισιτήριο της τάξης των 10 ευρώ θα πληρώσουν στη Γιορτή Κρασιού, όσοι θελήσουν να δουν από κοντά τον Νίκο Μακρόπουλο ή την Ελένη Φουρέιρα, αφού και οι δύο μαζί θα πληρωθούν με 47.000 €.

Εν τω μεταξύ, έχει ολοκληρωθεί και η κατάρτιση του υπόλοιπου προγράμματος, με τον πρόεδρο της ΤΙΕΔΑ Τριαντάφυλλο Αρβανιτίδη, να αναφέρει πως έχουν «κλείσει» οι ορχήστρες για τις 3 υπόλοιπες βραδιές της διοργάνωσης που είναι μια με Θρακιώτικους χορούς, μια με Κρητικούς χορούς και μια με Ποντιακούς.

- Advertisement -

* Η συμβιβαστική λύση

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου, η οποία είναι συνδιοργανώτρια της «Γιορτής Κρασιού», να έχει ενημερώσει τη δημοτική αρχή ότι φέτος δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στη διοργάνωση, εγείροντας σειρά αιτιάσεων με κορυφαία τη μικρή διάρκεια.

Διατεινόμενος ότι η ΕΠΟΦΕ γνώριζε εξ αρχής τον σχεδιασμό της «Γιορτής Κρασιού» για το φετινό καλοκαίρι, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, πρότεινε μία συμβιβαστική λύση με δύο σκέλη.

Το πρώτο σκέλος αφορά στις παράλληλες δράσεις που μπορούν να αναπτύξουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι, όλες τις ημέρες που θα διαρκεί η «Γιορτή Κρασιού», από τις 19:00 έως τις 21:00.

Το δεύτερο σκέλος της πρότασης αφορά την χρονική παράταση της γιορτής που αιτείται η ΕΠΟΦΕ, και η οποία είναι η πρόσθεση μιας ακόμη ημέρας, κατά την οποία ο δήμος Αλεξανδρούπολης δε θα βάλει εισιτήριο για τον κόσμο (παρά μόνο θα εισπράξει κανονικά το μερίδιό του από τα σουβλάκια που θα πουληθούν).

Αυτή η μέρα, αν συμφωνηθεί να μπει, θα προστεθεί στο τέλος της διοργάνωσης της «Γιορτής Κρασιού», δηλαδή στις 27 Αυγούστου.

Όλα όσα ειπώθηκαν από το δίδυμο Λαμπάκη-Αρβανιτίδη, θα τεθούν στο μικροσκόπιο των συλλόγων, οι οποίοι την ερχόμενη Τρίτη θα ανακοινώσουν τελικά την απόφασή τους, για το αν θα συμμετέχουν ή όχι στη «Γιορτή Κρασιού 2018».

Θ.Τ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr: Φρούδες ελπίδες για την Διακομματική της Θράκης

Δύσπιστοι οι πολίτες για το έργο που θα παράξει η Επιτροπή – Τι δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην...

Όχι στην μετακίνηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμματίκα» θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία – Τι αναφέρει το ΨΗΦΙΣΜΑ των φορέων της περιοχής –...

H Nτόρα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της Θράκης

Επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης, καθώς και το Επιμελητήριο Έβρου – Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς

Ο Άρειος Πάγος για την Θράκη

Ευρίσκεται προ των ευθυνών του για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα...

Ετοιμάζεται τώρα να… πολιτευθεί στην Ροδόπη;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, καταδικάζει την προσβολή στον Πρόεδρο της «Μητέρας Πατρίδας μας»...

More Articles Like This