9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 5 Αυγούστου, 2020

Τα μεγάλα «όχι» του Ελληνισμού

Είναι πάρα πολλά τα «όχι» που πρέπει να κραυγάσει ο Ελληνικός Λαός, όχι μόνον σήμερα, αλλά και αύριο, για να κάψει την σαπίλα και την παρακμή

 

Ζούμε σε μια εποχή, όπου τον τόνο δίνουν, ιδιαίτερα στο χώρο της πολιτικής, άνθρωποι που συνήθως στερούνται, δυστυχώς, πνευματικού και ηθικού αναστήματος. Ζούμε στην εποχή  των μικρών που όμως το «παίζουν» μεγάλοι.

Στο χώρο της λεγόμενης διανόησης και της δημοσιογραφίας τα πράγματα δεν είναι διαφορετικά). Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχουν -όπως παντού και πάντοτε- οι φωτεινές εξαιρέσεις.

- Advertisement -

Άνθρωποι συμβιβασμένοι κυριαρχούν. Άνθρωποι που υπακούουν στα κελεύσματα των συνήθως αφανών αφεντικών τους, τους οποίους έβαλαν στις θέσεις τους, για να φέρουν σε πέρας συγκεκριμένη αποστολή προς όφελος των εντολών.

Αυτά σκέπτονταν οι πατριώτες με αφορμή τα Εθνικά ορόσημα μνήμης, όπως τον Οκτώβριο του 1940 με το μεγάλο ΟΧΙ, το Μακεδονικό αγώνα (1904-1908). Το Μάρτιο του 1821 της εθνικής Παλιγγενεσίας κ.λπ.

Το ΟΧΙ του ’40 το είπε  ο Ελληνικός Λαός, αλλά εάν δεν ήταν στο τιμόνι της Πολιτείας ο Ιωάννης Μεταξάς και ήταν ένας από τους σημερινούς μας τάχα τιμονιέρηδες, το ΟΧΙ θα ήταν ΟΧΙ ή μήπως θα ήταν ΝΑΙ. (ρητορική η ερώτηση).

Πράγματι τα μηνύματα και το πνεύμα του 1821, και τον 1940 είναι που μας χρειάζονται, πάνω απ’ όλα, σήμερα.

Στην εποχή των εύκολων και πολλών (μικρών και μεγάλων) αποφάσεων ΝΑΙ μας χρειάζονται, τα σοβαρά, στιβαρά, γενναία και αποφασιστικά ΟΧΙ.

ΟΧΙ πρώτα-πρώτα στα λάθη μας, από τα οποία και ξεκινά κάθε συμπεριφορά σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο, για τα οποία μέτρα θα ντρεπόμαστε.

ΟΧΙ στους σύγχρονους μεγάλους πειρασμούς και προκλήσεις για την Εκκλησιαστική και Εθνική μας συνείδηση.

ΟΧΙ δηλαδή στην πρόκληση του Οικουμενισμού που στόχος του είναι να γκρεμίσει τα σύνορα αλήθειας και πλάνης.

ΟΧΙ στη διαγραφή ή αλλοίωση της ιστορίας της Παραδόσεως, του Πολιτισμού μας. ΟΧΙ δηλαδή στην γενοκτονία της μνήμης.

Και για να επικαιροποιήσουμε σε τόπο και χρόνο τα αναγκαία μας ΟΧΙ.

ΟΧΙ στο κουρέλιασμα του Ελληνικού Συντάγματος.

ΟΧΙ στη φτωχοποίηση του Ελληνικού Λαού και στη διαγραφή κοινωνικών και Εργασιακών δικαιωμάτων, που κατακτήθηκαν με ιδρώτες και ρήματα.

ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Πατρίδος μας.

ΟΧΙ στην εθνολογική αλλοίωση του πατρογονικού μας τόπου από το βάσει οργανωμένου σχεδίου, πλημμύρισμά του από εκατομμύρια αλλόθρησκους και αλλόφυλλους λαθρομετανάστες, οι οποίοι αύριο-μεθαύριο θα απαιτήσουν τζαμιά (ήδη το κάνουν) δικά τους Σχολεία, δικό τους σύστημα απονομής «Δικαιοσύνης» με αποκεφαλισμούς, ακρωτηριασμούς, μαστιγώσεις (σαρία).

ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ… Είναι τόσο πολλά τα ΟΧΙ που πρέπει σήμερα (και όχι αύριο) να πούμε.

Γι’ αυτό ακριβώς και το πνεύμα και το μήνυμα του 1821 και 1940 μας είναι πάνω απ’ όλα, απαραίτητο σήμερα. Είναι προϋπόθεση Εθνικής επιβίωσης.

Για να κυοφορηθούν, όμως και να εκφρασθούν αυτά τα μεγάλα ΟΧΙ «θέλει δουλειά πολλή» όπως λέγει και ο Ποιητής. Χρειάζεται όλη η ύπαρξή μας να αρδεύεται από το πνεύμα της ελευθερίας, που δεν λογαριάζει θυσίες.

Όπως έλεγε ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος (να ποιοι είναι οι πραγματικοί πνευματικοί μας ηγέτες και ΟΧΙ οι «διανοούμενοι» και «κουλτουριάρηδες».

Όταν κάποιος έχει «παλαβή φλέβα» μπορεί να γίνει Άγιος ή Ήρωας. Αυτό σημαίνει όταν δεν λογαριάζει κανείς τον εαυτό του, τότε μπορεί να κάνει τη μεγάλη ανατροπή).

«Η Ρωμιοσύνη έχει το ίδιο θεμέλιο για την Αγιότητα και τον Ηρωισμό και αυτό το θεμέλιο είναι το ρωμαϊκό φιλότιμο».

Τότε ο Έλληνας από νάνος γίνεται γίγαντας. Γίνεται απρόβλεπτος, με την καλή έννοια, γιατί δεν μετρά τα πράγματα με την ψυχρή λογική των αριθμών (ένα και ένα κάνουν δύο). Αν τα μετρούσε έτσι δεν θα είχαμε ούτε Θερμοπύλες, ούτε χιλιόχρονο Βυζάντιο, ούτε 1821, ούτε Παύλο Μελά, ούτε 1940.

Ευτυχώς όμως «θεία έμπνευση και βοήθεια επικράτησε το άλλο πνεύμα. Το πνεύμα της ηρωικής κλεφτουριάς. Το πνεύμα του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη, του Μακρυγιάννη κ.α.».

Τα παλληκάρια τα καλά μου το Θεό φοβούνται σύμφωνα με κλέφτικο Δημοτικό τραγούδι.

Επικράτησε το πνεύμα της αντίστασης και της θυσίας. Ένα πνεύμα σε πλήρη αρμονία με το πνευμάτων άλλων μεγάλων αντιστασιακών, τον Πατρο-Κοσμά και των νεομαρτύρων.

Αυτό το πνεύμα να ευχηθούμε να λάμψει και πάλι και να γίνει μια μεγάλη φωτιά, που θα κάψει όλη τη σαπίλα και την παρακμή, που μας πλακώνει σήμερα.

Χρήστος Πασχ. Γκιντίδης

κάτοικος Μαΐστρου   

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This