9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, April 18, 2024

10 χρόνια Σύμφωνο Συμβίωσης

Δέκα χρόνια ζωής μετράει πλέον ο θεσμός του λεγόμενου “Συμφώνου Συμβίωσης”, το οποίο όμως έγινε ευρύτερα γνωστό, όταν οι παροχές του επεκτάθηκαν και στα ομόφυλα ζευγάρια, κάτι που συνέβη το 2015.

Όπως εξηγεί ο συμβολαιογράφος Απόστολος Ευφραιμίδης, η υπογραφή του Συμφώνου Συμβίωσης κοστίζει από 100 έως 150 ευρώ και συνήθως επιλέγεται αντί γάμου σε επείγουσες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα μία εγκυμοσύνη.

Το Σύμφωνο Συμβίωσης λύεται επίσης με μία συμβολαιογραφική πράξη και αν είναι συναινετικό, η διαδικασία είναι πολύ απλή.

- Advertisement -

Ακόμη όμως και να μην υπάρχει άμφω συναίνεση, η διαδικασία λύση του Συμφώνου Συμβίωσης είναι απλούστερη από αυτήν του διαζυγίου.

Επιπλέον, ο έχων ή η έχουσα υπογράψει Σύμφωνο δεν μπορεί να παντρευτεί, παρά μόνο με το συμβαλλόμενο άτομο. Άλλωστε, μία από τις προϋποθέσεις υπογραφής του Συμφώνου είναι η προσκόμιση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης.

Όσο τώρα για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο κ. Ευφραιμίδης σημειώνει ότι τουλάχιστον στο δικό του γραφείο δεν έχει υπάρξει προς το παρόν ζευγάρι ατόμων ίδιου φύλου, που να θέλουν να υπογράψουν Σύμφωνο Συμβίωσης.

Θ.Τ.

spot_img
spot_img
Thursday, April 18, 2024

Latest News

«Αγαπήθηκε σαν Άνθρωπος της Αλήθειας»

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός ενός Καστανιώτη Δάσκαλου προς τον Σταύρο Κονδύλη Αγαπητά παιδιά, Μαρίνα και Γιώργο, του φίλου μου Σταύρου Θλιβερόν το...

More Articles Like This