Ποικίλες δράσεις στην πολυσύχναστη περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού, θα πραγματοποιηθούν στις 16 και 17 Ιουνίου 2018
Ο πολιτιστικός φορέας “Στέγη Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού Ν. Ορεστιάδας” διοργανώνει τις Γιορτές Παλαιού Σταθμού το επόμενο Σάββατο 16 Ιουνίου Η Στέγη Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού Ν. Ορεστιάδας είναι ένας νεοσύστατος πολιτιστικός φορέας (έτος ιδρ. 2017).
Τα μέλη του όμως, εδώ και πολλά χρόνια, δραστηριοποιούνται σε διάφορες πτυχές του Ελληνικού Λαϊκού πολιτισμού.
Με τη εγκατάσταση μας στη νέα μας έδρα, πλησίον του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού, γεννήθηκε η ιδέα υλοποίησης ποικίλων δράσεων στην περιοχή, ώστε ένα από τα πολυσύχναστα σημεία του παρελθόντος στην πόλη, να ξαναζήσει λίγες από τις παλιές καλές στιγμές.
Οι «Γιορτές Παλαιού Σταθμού 2018» είναι η πρώτη προσπάθεια της «Στέγης» για την πραγματοποίηση αυτής της ιδέας.
Σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ορεστιάδας και την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο, με τη στήριξη των επαγγελματιών της πόλης, πολιτιστικών φορέων και με τη συνδρομή εθελοντών, ευελπιστούμε πως οι σκοποί των γιορτών αυτών θα είναι επιτυχείς.
Στο διήμερο 16 & 17 Ιουνίου 2018, θα ανάψουν τα φώτα για πρώτη φορά, με την υπόσχεση πως κάθε χρόνο στο μέλλον θα είμαστε εκεί να τα ανάβουμε ξανά.
Πρόγραμμα
Σάββατο 16 Ιουνίου 2018
Μουσική και χορευτική βραδιά
20:30, Παρέλαση συλλόγων στο κέντρο της πόλης
21:00, Έναρξη εκδηλώσεων-Χαιρετισμοί
21:10, Χορευτικές ομάδες
1. Π.Σ. Γουμένισσας Ν. Κιλκίς «Οι Παίονες»
2. Στέγη Πολιτισμού, Παράδοσης και Λαογραφίας Κομοτηνής «Φιλοτέχνες»
3. Λύκειο των Ελληνίδων Γιαννιτσών Ν. Πέλλας
4. Ε.Λ.Σ Διδυμοτείχου «Τα Δίδυμα τείχη»