9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2020

Απομόνωση όμορων οικισμών λόγω… Τελωνείου Κήπων !!!

Οι ουρές χιλιομέτρων από οχήματα εμποδίζουν την πρόσβαση στα χωριά Πέπλος, Κήποι και Γεμιστή – Ούτε Ασθενοφόρο μπορεί να περάσει – Ανάγκη βελτίωσης των υποδομών στον Μεθοριακό Σταθμό  

Η επίσκεψη της δημοτικής παράταξης της «ΑΝΑ.Σ.Α.» στον οικισμό των Κήπων για την εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΟΡΦΕΑ» Κήπων στις 14 Ιουλίου του 2018, ανέδειξε ένα εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα το οποίο μπορεί να στοιχίσει ακόμη και την ζωή κάποιου εκ των κατοίκων των όμορων οικισμών που βρίσκονται πέριξ του συνοριακού σταθμού.

Η «ουρά χιλιομέτρων» που δημιουργείται (πλέον και σε καθημερινή βάση) από οχήματα πριν το Τελωνείο, έχει αποκόψει την άμεση πρόσβαση των οικισμών αυτών μέσω τις Εγνατίας οδού, με προφανή τον κίνδυνο εγκλωβισμού ακόμη και των ίδιων των ασθενοφόρων. Ο Πέπλος, οι Κήποι και η Γεμιστή αποτελούν το ανατολικότερο σημείο στον Δήμο της Αλεξανδρούπολης και ένα από τα πλέον ακριτικά σημεία όλης της χώρας. Το πρόβλημα το οποίο δημιουργείται καθημερινά πλέον τους θερινούς μήνες και όλα τα Σαββατοκύριακα καθόλη την διάρκεια του έτους, λόγω της αυξημένης κίνησης στο Τελωνείο των Κήπων, επιτρέπει την ασφαλή πρόσβαση σε αυτή την περιοχή, μόνο μέσω του παλιού επαρχιακού δικτύου, από τον κόμβο του Αρδανίου.

- Advertisement -

Η επισήμανση που γίνεται, έχει σκοπό την ενημέρωση των οδηγών για την αποφυγή της επιλογής της Εγνατίας οδού μια και ελλοχεύει ο κίνδυνος εγκλωβισμού των και φυσικά για να τονισθεί για μια ακόμη φορά το μεγάλο πρόβλημα που παρατηρείται στο Τελωνείο και τις επιπτώσεις που επιφέρει στην τουριστική ανάπτυξη όλης της περιοχής.

Πρωτίστως αξίζει να σημειωθεί πως οι αστυνομικοί και οι τελωνειακοί υπάλληλοι δουλεύουν όπως πάντα με ευσυνειδησία και διάθεση εξυπηρέτησης του μεγάλου όγκου των επισκεπτών, το πρόβλημα όμως εστιάζεται στην υποστελέχωση και στην έλλειψη των απαραίτητων βασικών υποδομών.

Η κατάσταση αυτή -δηλαδή της κοσμοσυρροής- είναι δυστυχώς συνήθης, καθώς μέσω της Ελλάδος οι Τούρκοι μετανάστες αυτήν την περίοδο εισέρχονται στην γείτονα χώρα, προερχόμενοι κατά χιλιάδες από την Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς, η αναμονή είναι μεγαλύτερη καθώς είναι αυστηρότεροι οι έλεγχοι στους οποίους υποβάλλονται οι ταξιδιώτες, λόγω του νέου ρυθμιστικού πλαισίου που έχει επιβληθεί και στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το θέμα αν και το γνωρίζει η κυβέρνηση δεν φαίνεται να βρίσκει λύση, μια και αποτελεί επιτακτική ανάγκη η βελτίωση των υποδομών των συνοριακών σταθμών όλου του Νομού και ιδιαίτερα του τελωνείου των Κήπων.

Δυστυχώς ακόμη μια φορά φαίνεται πόσο εκτίθεται το Ελληνικό κράτος στα μάτια των ξένων επισκεπτών, οι οποίοι συνεισφέρουν τα μέγιστα στην οικονομία μας, αλλά και των παράπλευρων επιπτώσεων που δημιουργούνται ακόμη και στους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

“ΑΝΑ.Σ.Α.”

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Σε αρσενική γάτα έκαναν επέμβαση… στείρωσης!!!

Ο κτηνίατρος δεν προβληματίσθηκε από τα γεννητικά όργανα του ταλαιπωρημένου ζωντανού;

Προσλήψεις 15 ατόμων στον Δήμο Αλεξ/πολης

Με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, για τον τομέα καθαριότητας – Τα απαιτούμενα προσόντα Ο Δήμος...

Οριστική η απόφαση του Ερντογάν για την Αγία Σοφία

Την μετατρέπει σε Τζαμί – Πράκτορας του Γκιουλέν ο Βαρθολομαίος, «Αρχι-βρωμερός» ο Ιερώνυμος, λένε τα Τουρκικά ΜΜΕ – Ψήφισμα της Ρωσικής Κάτω...

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΑΠΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΗΝ ΘΑΣΟ

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν νεαροί τουρίστες – Μεταφέρθηκαν σε Ξενοδοχείο Καραντίνας για 14 ημέρες – Ανησυχία στο νησί

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΦΘΗΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

Η Τουρκία επιμένει να θέλει «τα δικά μας, δικά της» - Μόνη απάντηση στα άνομα σχέδιά της, είναι η ισχυροποίηση των Ενόπλων...

More Articles Like This