9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

Αφημένο στην τύχη του πάρκο της Αλεξ/πολης

Το Πάρκο στο τέρμα της οδού Εθνικής Αντίστασης, είναι βρώμικο – Αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς χώρους για την διασκέδαση των παιδιών – Ποιος θα το φροντίσει;  

Αφημένο στην τύχη του μοιάζει να είναι το Πάρκο στο τέρμα της οδού Εθνικής Αντίστασης στην Αλεξανδρούπολη, παρά το γεγονός ότι καθημερινά το επισκέπτονται δεκάδες παιδιά.

Το Πάρκο είναι βρόμικο, αλλά και επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών, ενώ και η ευρύτερη περιοχή παρουσιάζει μία εικόνα που δεν περιποιεί τιμή για τους υπεύθυνους.

- Advertisement -

Είναι ένα από τα λίγα πάρκα της ευρύτερης περιοχής που διαθέτουν εξοπλισμό για να παίζουν παιδιά και είναι μία από τις πιο δημοφιλείς παιδικές χαρές της Αλεξανδρούπολης.

Ο λόγος για το πάρκο που βρίσκεται στο τέρμα της οδού Εθνικής Αντίστασης και το οποίο παρουσιάζει μία εικόνα, η οποία δεν τιμά κανέναν

Προφανώς, η ευθύνη βαρύνει και αυτούς που παρατούν τα σκουπίδια τους εκεί, μη σεβόμενοι το γεγονός ότι ο χώρος φιλοξενεί καθημερινά δεκάδες παιδιά- αλλά ακόμη και έτσι αυτό δεν καθιστά άμοιρους ευθυνών αυτούς που εκ του νόμου οφείλουν να μεριμνούν για την καθαριότητα της πόλης.

Ακόμη κι αν δεχθεί κανείς ότι το Πάρκο πέφτει συχνά θύμα ασυνείδητων που δεν το σέβονται και το λερώνουν, τι θα πρέπει να υποθέσει για τα εκατοντάδες φύλλα που σαπίζουν στην ευρύτερη περιοχή επί της οδού Εθνικής Αντίστασης και στους κάθετους αυτής;

Αυτά προφανώς δεν είναι έργο κανενός ασυνείδητου, ούτε είναι δουλειά της φύσης να τα απομακρύνει.

Αντίστοιχα και στα πεζοδρόμια της οδού και ειδικά προς το τέρμα της, κανείς δεν μεριμνά για τη συλλογή των ανθών που πέφτουν από τα δέντρα αυτή την εποχή και δημιουργούν ένα ολισθηρό χαλί πάνω στο πεζοδρόμιο.

Ο καθαρισμός επαφίεται στην καλή θέληση των κατοίκων, που αναγκάζονται να μαζεύουν μόνοι τους τα άνθη, ώστε να προφυλάσσουν τη σωματική τους ακεραιότητα.

Τέλος, το πεζοδρόμιο και σε εκείνο το σημείο, αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης έχει υποστεί σημαντικές ζημιές από τις ρίζες των δέντρων, τα οποία πλέον έχουν μεγαλώσει πολύ.

Οι ρίζες των δέντρων σπρώχνουν τόσο πολύ το τσιμέντο ώστε μετακινούν  από τη θέση τους ολόκληρες πλάκες, αλλά ως φαίνεται ούτε και αυτό απασχολεί ιδιαίτερα τους αρμόδιους.

Θ.Τ.

***

Σημείωση Ε.Θ.:

Όπως γράψαμε και προχθές (βλέπε φύλλο 28 Ιουλίου 2018 της Ε.Θ.) είναι τελείως διακριτοί οι ρόλοι του Δημάρχου Αλεξ/πολης και της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ.

Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να καταγράφουμε τις υποδείξεις των συμπολιτών μας και να ζητούμε από την Δημοτική Αρχή να πράξει τα δέοντα, όπως έχει καθήκον και υποχρέωση.

Πιστεύουμε ότι δεν θα κατεβάσει την… προβοσκίδα ο κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, και δεν θα μας θεωρήσει «εχθρός του» γι’ αυτά που γράφουμε.

Σ. Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ενδιαφέρον των ΗΠΑ για Σούδα, φρεγάτες και Αλεξανδρούπολη

Τα μηνύματα που θα στείλει ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Μάϊκ Πομπέο, θα έχουν ιδιαίτερη σημασία,...

Ορκίστηκε στην Αλεξ/πολη ο Κων/νος Μητσοτάκης

Ο γιος του Πρωθυπουργού θα υπηρετήσει την θητεία του στο Πυροβολικό – Υπερήφανος δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Έφυγε το κόκκινο γλυπτό από το Ηρώον

Θα τοποθετηθεί στο νέο παρκάκι δίπλα στην «ΑΡΓΩ» – Διορθώνεται μια λανθασμένη επιλογή του Ε. Λαμπάκη

Απαραίτητη η παράταση της προθεσμίας νομιμοποίησης

Για τους Κτηνοτρόφους του Έβρου, που έχουν σταβλικές εγκαταστάσεις εντός Δασικών περιοχών

Ακόμη μια ευκαιρία χάθηκε, στην πόλη των… χαμένων ευκαιριών

Ιωάννης Ναϊτίδης: Οι χαμένες ευκαιρίες για το «ορφανό» Αλιευτικό Καταφύγιο Μαΐστρου Δυστυχώς το 2018 χάθηκε...

More Articles Like This