9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2020

Αύξηση 122% στις ροές μεταναστών από τον Έβρο

Η επιδείνωση της Τουρκικής οικονομίας θα οδηγήσει χιλιάδες πρόσφυγες να αναζητήσουν δουλειές στην Ευρώπη

Τεράστιος είναι ο αριθμός των μεταναστών που έχουν εγκλωβισθεί στην Ελλάδα αλλά και στα Βαλκάνια, όπως αποκαλύπτει ο Γκέραλντ Τάτσγκερν από την Υπηρεσία Διώξεως του Εγκλήματος της Αυστρίας ο οποίος ειδικεύεται στον εντοπισμό διακινητών.

Η κατάστασις στην Ελλάδα, όπως δήλωσε, είναι τεταμένη καθώς μέχρι και τις 8 Ιουλίου σημειώθηκαν 24.000 νέες αφίξεις μεταναστών, αριθμός αυξημένος κατά 122% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

- Advertisement -

Συμφώνως με την Deutsche Welle, οι προσφυγικές ροές διά μέσω του Έβρου αυξάνονται επίσης.

Από τις αρχές του έτους έχει πολλαπλασιασθεί ο αριθμός των ανθρώπων που επιχείρησαν να περάσουν παρανόμως από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του ποταμού.

Ειδικώτερα όπως μετέδωσε η Deutsche Welle κύκλοι της ελληνικής Κυβερνήσεως σημειώνουν ότι η προσφυγική συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας που υπεγράφη το 2015 δεν συμπεριλαμβάνει τα σύνορα στον Έβρο.

Οι επαναπροωθήσεις προς την Τουρκία αφορούν μόνον σε ανθρώπους που έφθασαν στην Ελλάδα διά θαλάσσης.

Δεδομένου ότι η συμφωνία δεν ισχύει για την περιοχή του Έβρου η Άγκυρα δεν έχει ουσιαστικά κίνητρο να αποτρέψει τους πρόσφυγες από το επικίνδυνο ταξίδι μέσω του ποταμού, φέρεται να ανέφερε η ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με τον αυστριακό ειδικό, ο οποίος αγωνίζεται εδώ και 17 χρόνια κατά των διακινητών και του εμπορίου λευκής σαρκός, η κατάσταση ενδέχεται να κλιμακωθεί εκ νέου εάν επιδεινωθεί η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας και πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες που σήμερα εργάζονται στην Τουρκία χάσουν την δουλειά τους.

«Στην περίπτωση αυτή εκατοντάδες χιλιάδες θα ήταν στο δρόμο και θα επιχειρούσαν να έλθουν στην Ευρώπη» εξετίμησε ο Τάτσγκερν.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This