Home / Πολιτικη / ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ… «ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟΝ»; 

ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ… «ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟΝ»; 

Τα ανδραγαθήματα των… «Πατριωτών» Πολιτικών της Ελλάδος, για Σκόπια, ΑΟΖ, Ίμια, 12 ναυτικά μίλια, Κύπρο κ.λπ. – Ποια είναι τα όρια της Προδοσίας;

H δημοσίευση τηλεγραφημάτων της αμερικανικής πρεσβείας των Αθηνών στον ιστότοπο WikiLeaks, (τα ανακάλυψε ο εξαιρετικός συνάδελφος Μιχάλης Ιγνατίου), σύμφωνα με τα οποία ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός βιαζόταν να κλείσει τα ελληνοτουρκικά και το Σκοπιανό άρον άρον μετά τις εκλογές του 2009, «γιατί αργότερα θα έχω δεμένα τα χέρια μου λόγω της οικονομίας» (όλα σχεδιασμένα!), εγείρει πλήθος θεμάτων σε πάρα πολλά μέτωπα.

Από όσα επιλεκτικά έχει πει μέχρι στιγμής δημοσίως το υπουργείο Εξωτερικών κατά προηγούμενων κυβερνήσεων έως την ποιότητα της διεύρυνσης της κεντροδεξιάς παράταξης με στελέχη της Κεντροαριστεράς. Όλα τα ακουμπούν.

Εάν για παράδειγμα ισχύουν όσα αναφέρονται στα τηλεγραφήματα, ότι ο Παπανδρέου πρότεινε στον Γκρούεφσκι «να αφήσουν στην άκρη τα θέματα της ταυτότητας και της γλώσσας», τότε γιατί το υπουργείο Εξωτερικών επιχείρησε επανειλημμένως να «βγάλει λάδι» τον πρώην πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι τάχα από το 2010, επί ιδικών του ημερών, αρχίσαμε να θέτουμε στον ΟΗΕ θέμα «μακεδονικής γλώσσας»;

Αυτά τα τηλεγραφήματα δεν υπέπεσαν στην αντίληψη του κ. υπουργού;

Ότι επίσης ο ΓΑΠ πρότεινε το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» για διεθνή χρήση μόνο, χωρίς καμιά συνταγματική αλλαγή, δεν ήταν άξιο λόγου;

Μόνο η Ντόρα Μπακογιάννη εμπίπτει στον κύκλο των ενδιαφερόντων του γραφείου του κ. υπουργού;

Οι αποκαλύψεις αυτές, που γίνονται ονομαστικά για τον Γιώργο Παπανδρέου, έρχονται να προστεθούν σε πλείστες άλλες που είτε έγιναν από τον υπουργό Εξωτερικών (χωρίς να κατονομαστούν οι δράστες) είτε από άλλους στο παρελθόν.

Τις θυμίζω μία προς μία:

Ο κ. Κοτζιάς αποκάλυψε παρουσία μου σε τηλεοπτική εκπομπή τον Ιανουάριο ότι υπήρξε κυβέρνηση η οποία στο παρελθόν έδωσε οδηγία σε διπλωμάτες της να μη θέτουν θέμα απομάκρυνσης του «Αττίλα», στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων του Σχεδίου Ανάν!!!

Τους Σημίτη και Παπανδρέου εννοούσε – κανείς δεν το αρνήθηκε όταν το επισημάναμε.

Ο υπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε ότι υπήρξε πρωθυπουργός που εκχώρησε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την αρμοδιότητα να διαλέξει το νέο όνομα των Σκοπίων, με την υπόσχεση ότι η Ελλάδα θα το επικύρωνε αμέσως μετά!!!

Ρωτήσαμε ευθέως αν η καταγγελία αφορά τον κύριο Σημίτη – πάλι ουδείς απάντησε.

Στο βιβλίο του Βασίλη Μαρκεζίνη «Για μια νέα εξωτερική πολιτική» δημοσιεύεται μαρτυρία πρώην υπουργού της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι ο Παπανδρέου πίεζε την αδελφή κυβέρνηση της Λευκωσίας να μη θέτει θέμα ΑΟΖ στις συνομιλίες που είχε με τη διεθνή κοινότητα!!!

Τέλος, ο Μιχάλης Ιγνατίου σε βιβλίο του για τα Ίμια αποκαλύπτει τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάς δεσμεύτηκε στις ΗΠΑ μετά τα Ιμια ότι δεν θα ασκήσει ποτέ στο μέλλον το κυριαρχικό της δικαίωμα να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη της στα 12 μίλια!

Ελάτε τώρα να κάνουμε τον λογαριασμό και να ρωτήσουμε:

Αν εκλεγμένος ηγέτης μας απεμπολεί, τα 12 μίλια, το όνομα της Μακεδονίας, τη γλώσσα και την ταυτότητα των Ελλήνων Μακεδόνων, αν δεν τον πειράζει ο Αττίλας στην Κύπρο και αν επιδιώκει ελαφρά τη καρδία να κρίνει την ελληνική κυριαρχία στα νησιά το πολιτικό δικαστήριο του ΟΗΕ στην Χάγη, τότε αυτόν τον άνθρωπο πώς τον λες;

Αυτούς τους ανθρώπους πώς τους λες;

Τα ανδραγαθήματά τους υπέρ της πατρίδας είναι αξεπέραστα.

Η Ελλάς τους χρωστάει: τις ήττες της.

Φτάνω στη Ν.Δ. Φορείς των αντιλήψεων αυτών έχουν εγκατασταθεί σε θέσεις-κλειδιά εντός του πυρήνα της.

Επτά, οκτώ σίγουρα.

Στελέχη του κ. Σημίτη, στελέχη υπουργών του Παπανδρέου, στελέχη προσκείμενα στον κ. Βενιζέλο.

Δεν έχουν όλα τις αυτές αντιλήψεις, βεβαίως -κάποιους τους γνωρίζω και τους εκτιμώ ιδιαίτερα- αλλά πάντως η πλειονότης παρομοίως σκέπτεται. Χωρίς ψυχή και DNA παράταξης.

Απόλυτο δικαίωμα του εκλεγμένου αρχηγού να τους ενσωματώσει, φυσικά, δικαίωμα δικό μας, από την άλλη, να λέμε -τώρα που είναι νωρίς, αύριο που θα κυβερνά ίσως είναι αργά-ότι δεν είναι συμβατοί με το DNA της παράταξης.

Άρα, δεν μπορούν να αποτελούν το κέντρο βάρους της παράταξης.

Μανώλης Κοττάκης