9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2020

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΦΥΡΑΚΙ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, εξηγεί τους λόγους για την καθυστέρηση στην έναρξη του έργου για το Γεφυράκι του Άβαντα – Το θέμα των απαλλοτριώσεων 

Από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, πήραμε και δημοσιεύουμε την κατωτέρω απάντηση σχετικά με το γεφυράκι  του Άβαντα.

***

- Advertisement -

Προς : Ημερήσια Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ

κ. Σταύρο Κονδύλη

Βενιζέλου 30Τ.Κ.: 68132 Αλεξανδρούπολη

Αξιότιμε κ. Κονδύλη,

Σε απάντηση του πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος της έγκριτης εφημερίδας σας (φύλλο υπ’ αριθμ. 16.217 της Τετάρτης 4 Ιουλίου 2018, με τίτλο «Αφού τα λεφτά υπάρχουν, γιατί το έργο δεν ξεκινά;»), αναφορικά με την κατασκευή νέας γέφυρας στο συνδετήριο οδικό άξονα Αλεξανδρούπολης – Άβαντα, επιθυμώ να θέσω υπόψη σας τα εξής:

Το έργο με τίτλο «Κατασκευή νέας γέφυρας στη θέση χειμάρρου «Ειρήνη» και των εκατέρωθεν αυτής τμημάτων Εθνικής Οδού No 53», είναι ενταγμένο στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 2014- 2020, με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 4.100.000 €.

Για το έργο αυτό, έχει εκπονηθεί και υπάρχει η μελέτη της γεφύρωσης τριών ανοιγμάτων με προένταση, του τεχνικού πριν τη γέφυρα, η μελέτη οδοποιίας των εκατέρωθεν τμημάτων, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η μελέτη γεωτεχνικών και έχει γίνει η σύνταξη του κτηματολογικού πίνακα για τις απαλλοτριώσεις.

Το εν λόγω έργο έχει ενταχθεί στον προγραμματισμό της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και οι απαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίησή του είναι αντικειμενικάχρονοβόρες.

Πιο συγκεκριμένα, έχει προγραμματιστεί η επικαιροποίηση τηςυπάρχουσας στατικής μελέτης της γέφυρας τριών ανοιγμάτων και του τεχνικού που βρίσκεται πριν από αυτήν, ώστε να είναι σύμφωνη με τους Ευρωκώδικες (ΦΕΚ 1457 Β’ 2014).

Επιπλέον, έχει ζητηθεί η συνδρομή του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την επίσπευση της διαδικασίας απαλλοτριώσεων.

Το αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου έχει ήδη ξεκινήσει τη σύνταξη μελετών Ηλεκτροφωτισμού και Σήμανσης – Ασφάλειας που δεν είχαν εκπονηθεί και παράλληλα εργάζεται για την ολοκλήρωση των Τευχών Δημοπράτησης.

Για ένα τόσο σημαντικό και δύσκολο κατασκευαστικά έργο, οφείλουμε να δώσουμε τη μέγιστη προσοχή μας και να διασφαλίσουμε την ορθότητα και πληρότητατων ενεργειών μας σε επίπεδο μελετών, αλλά και στην ορθή και ασφαλή κατασκευαστική διαδικασία.

Κύριε Κονδύλη,

Με δεδομένο το ενδιαφέρον σας και την εποικοδομητικού χαρακτήρα κριτική της εφημερίδος σας, για την προώθηση σημαντικών έργων υποδομής και αναπτυξιακών παρεμβάσεων που έχει ανάγκη ο τόπος μας, οφείλω να πληροφορήσω τους αναγνώστες σας, ότι ζήτησα από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, την επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του φακέλου υποβολής, καθώς το εν λόγω έργο συγκαταλέγεται στις προτεραιότητες της διοίκησής μας.

Πάντα στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση,

Ο ΑντιπεριφερειάρχηςΈβρου

Δημήτριος Πέτροβιτς

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Σε αρσενική γάτα έκαναν επέμβαση… στείρωσης!!!

Ο κτηνίατρος δεν προβληματίσθηκε από τα γεννητικά όργανα του ταλαιπωρημένου ζωντανού;

Προσλήψεις 15 ατόμων στον Δήμο Αλεξ/πολης

Με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, για τον τομέα καθαριότητας – Τα απαιτούμενα προσόντα Ο Δήμος...

Οριστική η απόφαση του Ερντογάν για την Αγία Σοφία

Την μετατρέπει σε Τζαμί – Πράκτορας του Γκιουλέν ο Βαρθολομαίος, «Αρχι-βρωμερός» ο Ιερώνυμος, λένε τα Τουρκικά ΜΜΕ – Ψήφισμα της Ρωσικής Κάτω...

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΑΠΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΗΝ ΘΑΣΟ

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν νεαροί τουρίστες – Μεταφέρθηκαν σε Ξενοδοχείο Καραντίνας για 14 ημέρες – Ανησυχία στο νησί

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΦΘΗΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

Η Τουρκία επιμένει να θέλει «τα δικά μας, δικά της» - Μόνη απάντηση στα άνομα σχέδιά της, είναι η ισχυροποίηση των Ενόπλων...

More Articles Like This