9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2020

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Διδ/χο

Το έντονο πρόβλημα της λειψυδρίας παραμένει άλυτο και δημιουργεί και πάλι νέες εντάσεις – «Αρένα» έγινε το Δημοτικό Συμβούλιο

Απίστευτες σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν προχθές βράδυ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το εντονότατο πρόβλημα της λειψυδρίας στην πόλη.

Λόγω μη απαρτίας η αρχική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναβλήθηκε ωστόσο η συζήτηση για το νερό πραγματοποιήθηκε με αρκετούς αγανακτισμένους πολίτες, οι οποίοι από την Παρασκευή δεν έχουν σχεδόν καθόλου νερό, να παρευρίσκονται στην αίθουσα.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα και εν μέσω αποδοκιμασιών και αρκετών κατηγοριών κυρίως από πλευράς πολιτών προς τη δημοτική αρχή αλλά δεν έλειψαν και μεγάλες εντάσεις, πολιτικές διαμάχες και διαξιφισμοί, καυγάδες μέχρι και παρ’ ολίγον χειροδικίες.

- Advertisement -

Οι πολίτες δήλωσαν με έντονο τρόπο την αγανάκτησή τους για την κατάσταση που βιώνουν καθώς βρίσκονται για έκτη συνεχή μέρα χωρίς νερό, κατηγόρησαν την δημοτική αρχή για ανικανότητα εξεύρεσης λύσης και απαίτησαν να δοθεί αμεσότατα τέλος στο τεράστιο αυτό πρόβλημα.

Ωστόσο με την ένταση και τους υψηλούς τόνους να κυριαρχούν ακούστηκαν τα προβλήματα αλλά και πιθανές λύσεις. Ο κ. Τοκαμάνης εκ μέρους της αντιπολίτευσης πρότεινε να αναλάβει ο ίδιος ο δήμαρχος Διδυμοτείχου πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ με τον ίδιο και την κ. Καραφεΐζη ως μέλη του διοικητικού Συμβουλίου, μία πρόταση με την οποία συντάχθηκε και η κ. Καραφεΐζη.

Μετά από μαζική απαίτηση πολιτών αλλά και δημοτικών συμβούλων αποφασίστηκε να συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την αποδοχή των παραιτήσεων των παρακάτω μελών του διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου: Τσιτσιφύλλα Σταύρου, Τζιβάρα Γεωργίου, Παρούση Χαράλαμπου, Γραμμενίδου Αθανασίας, Τζιαμπάζη Σταμπόλη και η αντικατάστασή τους. Τελικά η συζήτηση διακόπηκε προκειμένου να γίνονται οι απαραίτητες διαδικασίες και μετά από μία περίπου ώρα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ξεκίνησε η έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με σκοπό την αποδοχή των παραιτήσεων των πέντε εκ των επτά μελών του ΔΣ της ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου και η σύσταση νέου ΔΣ.

Η σύνθεση που προτάθηκε για το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου είναι: Εμμανουηλίδης Δημήτριος, Λεοντάκης Χριστόδουλος, Πασχαλίδης Χρήστος και ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο οποίος όμως δήλωσε άμεσα την αποχώρησή του μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση με το νερό, ενώ ως μέλος από κοινωνικό φορέα επιλέχθηκε η Στυλιανή Θεοδοσίου η οποία ανήκει στην παράταξη της κ. Καραφεΐζη.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον κανονισμό δεν κατέστη δυνατό να προστεθούν στη σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου ο κ. Τοκαμάνης και η κ. Καραφεΐζη καθώς σύμφωνα με τον κανονισμό μόνο ένα μέλος από την πλευρά της αντιπολίτευσης μπορεί να μετέχει κάθε φορά στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑ  -στην προκειμένη ο κύριος Τσιγκουρλάς, ο οποίος δεν παραιτήθηκε από τη θέση του.

Ωστόσο Τοκαμάνης και Καραφεΐζη δήλωσαν αμφότεροι τη στήριξή τους και την παρουσία τους στις συνεδριάσεις της ΔΕΥΑ μέχρις ότου βρεθεί λύση.

Η νέα σύσταση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το διοικητικό συμβούλιο με εντονότατη την ένσταση του κ. Τοκαμάνη ο οποίος αρνήθηκε να ψηφίσει, καθώς θεώρησε πως δεν  υπήρξαν επαρκείς εξηγήσεις για τους λόγους των παραιτήσεων από την πλειοψηφία των μελών του ΔΣ της ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου αλλά και για το τι ακριβώς έχει συμβεί με το βιολογικό καθαρισμό της πόλης, γεγονός που εξελίχθηκε σε πολιτική διαμάχη σε υψηλούς τόνους και αλληλοκατηγορίες μεταξύ Τοκαμάνη – Πατσουρίδη.

Το συμβάν έλαβε τέλος με παρέμβαση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία ανήγγειλε την έγκριση του νέου συμβουλίου κατά πλειοψηφία χωρίς την ψήφο του κ. Τοκαμάνη.

Ακόμη ορίστηκε να γίνει ευρεία συνεδρίαση του νέου συμβουλίου της ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου με στόχο να βρεθεί άμεσα λύση και με σχεδόν βέβαιο το να ζητηθεί η κήρυξη του Δήμου Διδυμοτείχου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πολυήμερης λειψυδρίας.

Σταυρούλα Αγελαδαράκη

RadioEvros.gr

Προηγούμενο άρθροΠαρασκευή 20 Ιουλίου 2018
Επόμενο άρθροΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Σε αρσενική γάτα έκαναν επέμβαση… στείρωσης!!!

Ο κτηνίατρος δεν προβληματίσθηκε από τα γεννητικά όργανα του ταλαιπωρημένου ζωντανού;

Προσλήψεις 15 ατόμων στον Δήμο Αλεξ/πολης

Με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, για τον τομέα καθαριότητας – Τα απαιτούμενα προσόντα Ο Δήμος...

Οριστική η απόφαση του Ερντογάν για την Αγία Σοφία

Την μετατρέπει σε Τζαμί – Πράκτορας του Γκιουλέν ο Βαρθολομαίος, «Αρχι-βρωμερός» ο Ιερώνυμος, λένε τα Τουρκικά ΜΜΕ – Ψήφισμα της Ρωσικής Κάτω...

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΑΠΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΗΝ ΘΑΣΟ

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν νεαροί τουρίστες – Μεταφέρθηκαν σε Ξενοδοχείο Καραντίνας για 14 ημέρες – Ανησυχία στο νησί

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΦΘΗΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

Η Τουρκία επιμένει να θέλει «τα δικά μας, δικά της» - Μόνη απάντηση στα άνομα σχέδιά της, είναι η ισχυροποίηση των Ενόπλων...

More Articles Like This