9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ;

Δεν είναι μόνον η περιοχή Μάκρης-Δικέλλων-Μεσημβρίας, που χρειάζεται άμεσες παρεμβάσεις για αποτροπή κινδύνων Πυρκαγιάς – Είναι και το Κέντρο της Αλεξανδρούπολης, με τους αδιαπέραστους κάθετους πεζοδρόμους  

Η τραγική εξέλιξη της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Ανατ. Αττική, και που οδήγησε σε φρικτό θάνατο πάνω από 90 ψυχές, με άγνωστο ακόμη τον επίσημο αριθμό των αγνοουμένων, όπως ήταν επόμενο, θορύβησε και τους τοπικούς παράγοντες, που πραγματοποίησαν σύσκεψη στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, την περασμένη εβδομάδα, προς εξέταση της υφιστάμενης καταστάσεως, στην περιοχή του Ελαιώνα Μάκρης και επέκεινα των Δικέλλων.

Στην σύσκεψη (βλέπε φύλλο Ε.Θ. Σαββάτου 28 Ιουλίου 2018) και στην αναζήτηση οδών διαφυγής του πληθυσμού, που το καλοκαίρι στην συγκεκριμένη περιοχή Μάκρης-Δικέλλων, αποκτά μέγεθος παραθεριστών από ολόκληρο τον Έβρο, που εγγίζει τα 30-40 χιλιάδες άτομα, (σχεδόν δηλαδή) μία ακόμη Αλεξανδρούπολη,  εξετάσθηκε το θέμα του κόμβου της Εγνατίας οδού.

- Advertisement -

Πρόκειται για έναν έτοιμο ανισόπεδο κόμβο, που ποτέ δεν καταλάβαμε, γιατί η «Εγνατία οδός Α.Ε.» εδώ και τρία χρόνια, τον διατηρεί κλειστό, και μάλιστα με σιδερένιες πόρτες κάτω από την γέφυρα, που τα κλειδιά κρατά κάποιος, τρέχα-γύρευε, για να την ανοίξει σε περίπτωση ανάγκης.

Δηλαδή έχουμε εδώ μία περίπου ίδια περίπτωση με αυτή του οικισμού «Μάτι» της Αττικής.

Για την περιοχή του Ελαιώνα της Μάκρης και των Δικέλλων, πρέπει να επισημάνουμε και την εγωιστική «λογική» των παρόδιων ιδιοκτητών που έχουν τους φράχτες τους, επάνω ακριβώς στα δρομάκια, μην τυχόν και χάσουν κανένα πόντο από το κτήμα τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διασταυρωθούν στο πέρασμά τους δύο αυτοκίνητα.

Χωρίς να σκέπτονται βέβαια, ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς, κινδυνεύουν από δική τους υπαιτιότητα, να καούν σαν τα ποντίκια.

Να σημειώσουμε ακόμα  την έλλειψη δικτύου για επαρκή αριθμό πυροσβεστικών κρουνών, προς ανεφοδιασμό των Πυροσβεστικών οχημάτων.

Σ’ αυτό το σημείο υπενθυμίζουμε την πρόταση που εδώ και δεκαετίες, έχει καταθέσει η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ: Οικοδομική Άδεια για ανέγερση εξοχικής κατοικίας να μην χορηγείται, ΕΑΝ δεν προβλέπεται η δημιουργία πισίνας-Δεξαμενής, εφοδιασμένης με βενζινοκίνητη πομόνα, για να μπορεί να λειτουργήσει, ακόμα και σε περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Από αυτές τις πισίνες-Δεξαμενές και οι ιδιοκτήτες άμεσα μπορούν μόνοι τους να προλάβουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς στο κτήμα τους, αλλά θα μπορούν και τα Πυροσβεστικά οχήματα να ανεφοδιάζονται με νερό άμεσα.

Βέβαια το κακό και ηλίθιο Κράτος, όπως έχουμε ξαναγράψει, νοιάζεται μόνον για την είσπραξη φόρων και χαρακτηρίζει την κατοχή μιας πισίνας-δεξαμενής σαν ένδειξη… πολυτελούς διαβίωσης, αδιαφορώντας για το όφελος που μπορεί να προκύψει, για την διάσωση ανθρώπινων ζωών και περιουσίας.

Σε γενικές γραμμές από πλευράς Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η παραλιακή Ζώνη Μάκρης-Δικέλλων-Μεσημβρίας, χαρακτηρίζεται από τις πιο επικίνδυνες του Νομού μας.

Τον κίνδυνο πυρκαγιάς όμως, δεν πρέπει να τον εντοπίζουμε μόνο στις εξοχικές περιοχές της Αλεξανδρούπολης.

Γιατί και μέσα στην πόλη ενδημεί ο κίνδυνος Πυρκαγιάς, όπως μας τονίζουν πολλοί αναγνώστες μας.

Και ο κίνδυνος αυτός εντοπίζεται σε όλους τους κάθετους στενούς δρόμους της Αλεξανδρούπολης προς την παραλία, που έχουν πεζοδρομηθεί στο σύνολό τους από τον «πολεοδόμο»-«χωροτάκτη» και «Συγκοινωνιολόγο» Δήμαρχο, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη.

Τα καταστρώματα των δρόμων αυτών, έχουν γίνει σήμερα κυριολεκτικά αδιαπέραστα, καθώς είναι γεμάτα από τραπεζοκαθίσματα, τέντες, ομπρέλες κ.λπ.

Και όπως μας επισημαίνουν οι αναγνώστες μας, σε τυχόν περίπτωση πυρκαγιάς, δεν μπορεί να περάσει κανένα Πυροσβεστικό όχημα, ούτε βέβαια Ασθενοφόρο.

Αυτόν τον κίνδυνο που απειλεί το κέντρο της πόλεως, κανείς δεν τον βλέπει;

Και η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, γίνεται πάλι «κακιά» που τα γράφει;

Αλλά είπαμε: Ο κ. Λαμπάκης τα ξέρει όλα και ΛΑΘΗ δεν κάνει ποτέ.

Προβλέπουμε λοιπόν η «τύφλα» μας, να συνεχισθεί.

Και ο Θεός να μας φυλάει από τους… φύλακές μας.

Σ. Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ενδιαφέρον των ΗΠΑ για Σούδα, φρεγάτες και Αλεξανδρούπολη

Τα μηνύματα που θα στείλει ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Μάϊκ Πομπέο, θα έχουν ιδιαίτερη σημασία,...

Ορκίστηκε στην Αλεξ/πολη ο Κων/νος Μητσοτάκης

Ο γιος του Πρωθυπουργού θα υπηρετήσει την θητεία του στο Πυροβολικό – Υπερήφανος δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Έφυγε το κόκκινο γλυπτό από το Ηρώον

Θα τοποθετηθεί στο νέο παρκάκι δίπλα στην «ΑΡΓΩ» – Διορθώνεται μια λανθασμένη επιλογή του Ε. Λαμπάκη

Απαραίτητη η παράταση της προθεσμίας νομιμοποίησης

Για τους Κτηνοτρόφους του Έβρου, που έχουν σταβλικές εγκαταστάσεις εντός Δασικών περιοχών

Ακόμη μια ευκαιρία χάθηκε, στην πόλη των… χαμένων ευκαιριών

Ιωάννης Ναϊτίδης: Οι χαμένες ευκαιρίες για το «ορφανό» Αλιευτικό Καταφύγιο Μαΐστρου Δυστυχώς το 2018 χάθηκε...

More Articles Like This