9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2020

Λαμπρό πανηγύρι στα Αμπελάκια Ορεστιάδας

Βραβεύσεις και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τον Άγιο Παντελεήμονα

Για ακόμη μια χρονιά, άκρως πετυχημένο χαρακτηρίζεται το πανηγύρι που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στα Αμπελάκια Ορεστιάδας.

Προς τιμήν του προστάτη του χωριού Αγίου Παντελεήμονα, είχε διοργανωθεί μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων, με αποκορύφωμα την μεγάλη μουσικοχορευτική βραδιά στην κεντρική πλατεία του χωριού.

- Advertisement -

Ωστόσο, αυτήν τη φορά, προηγήθηκαν και κάποιες βραβεύσεις από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αμπελακίων, Θανάση Αλεξούδη.

Η κίνηση αυτή του κ. Αλεξούδη είναι άκρως συμβολική, καθώς τα Αμπελάκια πέρα από την αγροτική τους παράδοση, φημίζονται και για την παράδοσή τους στην παιδεία, τις επιστήμες και τον αθλητισμό.

Έτσι λοιπόν, βραβεύτηκε ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης, ο πρώτος καρδιολόγος της Ορεστιάδας, για το έργο και την προσφορά του, μέχρι και τη στιγμή της συνταξιοδότησής του. Αν και δεν μπόρεσε για σοβαρούς λόγους να είναι παρών στην εκδήλωση, ο κ. Αλεξούδης παρέλαβε στο γραφείο του την επόμενη ημέρα, την τιμητική του πλακέτα.

Συν τοις άλλοις, βραβεύθηκαν και νεαροί αθλητές που διακρίθηκαν σε διεθνείς αγώνες TAE KWON DO, σε meeting της Θεσσαλονίκης και της Σόφιας.

Πρόκειται για τα αδέρφια Αποστολία και Δρόσο Τσιρούδη, την Λαμπριάνα Ασημάκη και τον Παναγιώτη Σολακούδη. Ανάλογα δόθηκε και μια ανθοδέσμη στις αφανείς ηρωίδες, τις μητέρες των παιδιών, Γαλατία Τσιρούδη, Ιωάννα Ασημάκη και Σοφία Σολακούδη, αντίστοιχα.

Τέλος, τιμήθηκε και ο δάσκαλος των παιδιών Χρήστος Σαπαρίδης. Ακολούθως, και μετά τον χαιρετισμό της προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αμπελακίων, Κυργιαφίνας Αρμουτίδου και των αντιδημάρχων Ορεστιάδας Γιάννη Παπαϊωάννου & Δημήτρη Πάλλα, του προέδρου της σχολικής επιτροπής Α’ βάθμιας εκπαίδευσης, Γραμμένου Κουμπρίδη, καθώς και του προέδρου του Κ.Κ.Π.Α.Α.Δ.Ο., Αλέξανδρου Μπαρμπούδη, πραγματοποιήθηκε παραδοσιακό γλέντι.

 

* Χορός και κέφι

Ευτυχώς, ο καιρός τελικά στάθηκε σύμμαχος και έτσι δεν έβρεξε το βράδυ της Παρασκευής στα Αμπελάκια, οπότε και ξεκίνησαν οι μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με παραδοσιακά θρακιώτικα ακούσματα.

Φέτος, υπήρχε και συμμετοχή από παραδοσιακούς συλλόγους τόσο του Διδυμοτείχου, όσο και του Σουφλίου.

Μικροί και μεγάλοι χόρεψαν και διασκέδασαν μέχρι αργά, συνοδεία νόστιμων εδεσμάτων και ποτών, κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι, πέρα από το γεγονός ότι πέρασαν μια πολύ όμορφη βραδιά, ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου.

Μ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This