9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2020

Παρέμβαση στην ετήσια Σύνοδο του «ΟΑΣΕ» 

Της Βουλευτού Νατάσας Γκαρά, για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη 

 

Το ζήτημα της συνεχιζόμενης κράτησης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών έθεσαν κατά τις τοποθετήσεις τους στην ετήσια Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ (Διεθνής Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) οι τρεις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετέχουν ως τακτικά μέλη στον Οργανισμό.

Το θέμα της φετινής ετήσιας Συνόδου, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Βερολίνο, είναι  η τήρηση των δεσμεύσεων του ΟΑΣΕ και η  συνεργασία μεταξύ των Κοινοβουλίων- μελών. Υπογραμμίζοντας την πίστη της Ελλάδας στον ισχυρό και εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των κρατών για την επίλυση διακρατικών, αλλά και διεθνών κρίσεων ο Γιώργος Βαρεμένος,  η Νατάσα Γκαρά, και ο Γιάννης Θεοφύλακτος έθεσαν για ακόμη μία φορά το ζήτημα, με σκοπό να ενημερωθούν αναλυτικά τα κράτη- μέλη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, ώστε κατά τη διάρκεια διεθνών επαφών να είναι σε θέση να συνδράμουν με τη σειρά τους στην ικανοποίηση του  δίκαιου  αιτήματος της απελευθέρωσης των δυο στρατιωτικών μας.

- Advertisement -

Η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά αναφέρθηκε στην τακτική της γείτονος χώρας να μην ακολουθεί τις διαδικασίες και τις νομικές εγγυήσεις του διεθνούς δικαίου, καταπατώντας με τον τρόπο αυτό βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Εκτός αυτού, ανέφερε τις συνεχείς προσκλήσεις αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ για την απελευθέρωση των στρατιωτικών  αλλά  και τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την επιστροφή τους, καθώς η συνεχιζόμενη κράτηση τους σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην σταθερότητα στην περιοχή μας και ενισχύει τον αρνητικό αντίκτυπο αυτής της υπόθεσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Τέλος, σημειώσε πως  ο διάλογος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεραστούν τέτοιες  διαφορές και για να οικοδομηθεί αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των κρατών που συμμετέχουν στο ΟΑΣΕ.
Από το βήμα, ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην προσφυγική κρίση που ταλανίζει τόσο τη χώρα μας, αλλά και ολόκληρη την  Ευρωπαϊκή  Ένωση, και υπογράμμισε  την ανάγκη άσκησης κοινής πολιτικής από όλες τις χώρες ανεξαιρέτως για την αντιμετώπιση του φαινομένου, πάντα με σεβασμό προς τα ανθρώπινα δικαιώματα και κυρίως προς το δικαίωμα του ανθρώπου στην ειρηνική διαβίωση και στις καλύτερες συνθήκες ζωής.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This