9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

Σε τουριστική απομόνωση οδηγείται η Αλεξ/πολη

Μετά την ακύρωση των πτήσεων προς Αγία Πετρούπολη, κόβονται και οι πτήσεις προς την Κύπρο

 

Ύστερα από την ακύρωση της πτήσης της Ryanair το 2012 που θα συνέδεε την Αλεξανδρούπολη με την Φρανκφούρτη εξαιτίας της αδιαφορίας των τοπικών αρχών, μετά την ακύρωση την τελευταία στιγμή το 2016 των πτήσεων από και προς την Αγία Πετρούπολη και παρά τις θριαμβευτικές εξαγγελίες του κ.Λαμπάκη, πληροφορηθήκαμε προσφάτως για μια ακόμη εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη. Η κυπριακή εταιρεία ¨TUS Airways¨, ανακοίνωσε αιφνιδίως την ακύρωση των απ’ ευθείας αεροπορικών πτήσεων από το αεροδρόμιο της Λάρνακας για το “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης που γινότανε δυο φορές την εβδομάδα, μια και υπήρχαν εξαιρετικά χαμηλές πληρότητες.

Σε σχετική ερώτηση που υπέβαλε πριν από λίγο καιρό στο δημοτικό συμβούλιο η παράταξη της «ΑΝΑ.Σ.Α.», με το ερώτημα γιατί δεν έχουμε προβεί σε κάθε είδους προωθητικές ενέργειες για να διαφημίσουμε και να υποστηρίξουμε ως Δήμος αυτή την γραμμή, εισπράξαμε την ειρωνία του δημάρχου και την ψευδή διαβεβαίωση, όπως αποδείχθηκε, πως υπήρχαν πληρότητες που αγγίζανε το 100%!!!

- Advertisement -

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από λίγο καιρό, η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης, παρουσίασε την έρευνα της για τον τουρισμό και τις επισκέψεις, όπου πληροφορηθήκαμε ότι στην Ξάνθη το 25% των τουριστών είναι Κύπριοι και μάλιστα υπάρχει αυξητική τάση. Η παρουσία τους στην Ξάνθη έχει σχέση και με τους πολλούς Κύπριους φοιτητές που υπάρχουν στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, τους οποίους επισκέπτονται συγγενείς και φίλοι. Επίσης, η Θεσσαλονίκη κατακλύζεται από Κύπριους επισκέπτες, οι οποίοι είναι πολύ υψηλών εισοδημάτων.

Απέναντι σε όλα αυτά εδώ και μήνες, δεν λάβαμε ως δήμος καμία πρωτοβουλία για κάποια οργανωμένη επίσκεψη στην Κύπρο σε συνδυασμό με μια σύγχρονη καμπάνια προβολής της Αλεξανδρούπολης, του Έβρου και φυσικά της Σαμοθράκης. Καμία πρωτοβουλία για παρουσιάσεις στα κυπριακά κανάλια και στα αντίστοιχα τουριστικά, εμπορικά και οικονομικά επιμελητήρια, ώστε να προσελκύσουν άμεσα τους Κύπριους τουρίστες.

Την ίδια στιγμή ο κ.Λαμπάκης συνέχιζε κινήσεις παρόμοιες με εκείνες των προηγούμενων χρόνων για την Αγία Πετρούπολη με την αποτυχημένη συνταγή των εκεί πολυέξοδων ταξιδιών.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

“ΑΝΑ.Σ.Α.”

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ορκίστηκε στην Αλεξ/πολη ο Κων/νος Μητσοτάκης

Ο γιος του Πρωθυπουργού θα υπηρετήσει την θητεία του στο Πυροβολικό –...

Έφυγε το κόκκινο γλυπτό από το Ηρώον

Θα τοποθετηθεί στο νέο παρκάκι δίπλα στην «ΑΡΓΩ» – Διορθώνεται μια λανθασμένη επιλογή του Ε. Λαμπάκη

Απαραίτητη η παράταση της προθεσμίας νομιμοποίησης

Για τους Κτηνοτρόφους του Έβρου, που έχουν σταβλικές εγκαταστάσεις εντός Δασικών περιοχών

Ακόμη μια ευκαιρία χάθηκε, στην πόλη των… χαμένων ευκαιριών

Ιωάννης Ναϊτίδης: Οι χαμένες ευκαιρίες για το «ορφανό» Αλιευτικό Καταφύγιο Μαΐστρου Δυστυχώς το 2018 χάθηκε...

Πάει πίσω ο διαγωνισμός για τα λιμάνια

Δίνεται παράταση για το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, κατά τέσσερις (4) εβδομάδες Νέα παράταση, αυτή...

More Articles Like This