9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2020

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΙΑ ΠΙΣΙΝΑ-ΔΕΞΑΜΕΝΗ

Δεν θα κτίζεται εξοχική κατοικία χωρίς πισίνα-Δεξαμενή, που να διαθέτει και βενζινοκίνητη πομόνα (όχι ηλεκτρική) για άντληση νερού – Ας εφαρμόσει επί τέλους, το «κακό και ηλίθιο» Κράτος την λογική πρόταση της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η πύρινη λαίλαπα που κατέκαψε για μια ακόμη φορά τους παραθεριστικούς οικισμούς της Αττικής, προκαλώντας -και αυτό είναι το τραγικό- τον θάνατο πάνω από εξήντα (60) ανθρώπων, φέρνει στο προσκήνιο μία παλαιά πρόταση της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, που όμως θα έπρεπε να τύχει της δέουσας προσοχής εδώ και 30 χρόνια.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, παραμένουν ανεξιχνίαστα τα αίτια των πυρκαγιών, σε πολλαπλά ταυτόχρονα σημεία, που δεν αποκλείεται να αποδειχθεί πως ήταν αποτέλεσμα εμπρησμών, και όχι βέβαια από οικοπεδοφάγους, όπως λέγανε παλαιότερα.

- Advertisement -

Υπενθυμίζουμε στους τακτικούς αναγνώστες μας δημοσίευμα της «Ε.Θ.» πριν από 20 ημέρες περίπου, που έκανε λόγο για τον πόλεμο του τουρισμού εκ μέρους της Τουρκίας, και τις ασύμμετρες απειλές που μπορεί να δημιουργήσεις (εμπρησμούς, τρομοκρατικές ενέργειες κ.λπ.), επισημαίνοντας την ανάγκη εγρήγορσης των Ελληνικών Υπηρεσιών Ασφαλείας.

Όσον αφορά το μεγάλο ζήτημα της κατάσβεσης των πυρκαγιών, παρακολουθώντας τα δελτία ειδήσεων των Αθηναϊκών Καναλιών, μάθαμε ότι τα πυροσβεστικά Αεροπλάνα δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν λόγω των δυνατών πνεόντων Ανέμων.

Και είδαμε ακόμη τα επίγεια πυροσβεστικά οχήματα να σταματούν το έργο κατάσβεσης, γιατί έμεναν από… νερό, με αποτέλεσμα να λαμπαδιάζουν τα δέντρα και να καίγονται σπίτια, δηλ. ο κόπος μιας ζωής.

Μπορούσε να αποτραπεί το μέγεθος και η έκταση της καταστροφής;

ΝΑΙ. Αν υπήρχε σε κάθε εξοχική κατοικία μία πισίνα-Δεξαμενή.

Όμως το κακό, σπάταλο και αντιπαραγωγικό Ελληνικό Κράτος, που το μόνο που ξέρει είναι να μαζεύει χρήματα από τις τσέπες των φορολογουμένων, αδιαφορώντας για το αύριο, θα έπρεπε να επιβάλλει έναν απλό κανόνα.

Κανένα εξοχικό σπίτι δεν θα κτίζεται, αν δεν διαθέτει μία δεξαμενή νερού, μία πισίνα δηλαδή.

Η οποία θα έπρεπε υποχρεωτικά να διαθέτει και μία Βενζινοκίνητη (όχι ηλεκτροκίνητη, γιατί το ρεύμα μπορεί να διακοπεί) πομόνα-αντλία νερού.

Έτσι, ο κάθε ιδιοκτήτης θα μπορεί με ίδια μέσα, χωρίς να περιμένει την Πυροσβεστική, να αντιμετωπίσει άμεσα την έναρξη της Πυρκαγιάς.

Παράλληλα, και τα υδροφόρα οχήματα θα μπορούν να ανεφοδιάζονται από τις πισίνες-δεξαμενές.

Αυτά έγραφε τότε η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ.

Απλές και λιτές προτάσεις, που μπορούν να σώσουν όχι μόνο περιουσίες, αλλά και ζωές.

Όπως είπαμε όμως, το κακό και ηλίθιο Δημόσιο απαγορεύει με άγρια φορολογία (πολυτελούς διαβίωσης) τους Έλληνες, να έχουν μία πισίνα-δεξαμενή στο εξοχικό τους, άσχετα αν πληρώνει δισεκατομμύρια για αποζημιώσεις εξ αιτίας των πυρκαγιών.

Έχουμε άδικο;

Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

3.900 Θρακιώτες πήγαν στην Τουρκία εν μέσω κορονοϊού

Παράκληση και προτροπή του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, για τήρηση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων από τους ταξιδιώτες

Η ΘΡΑΚΗ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ 12%

Διορθώνεται η αδικία μιας δεκαετίας, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έκρινε αντισυνταγματικά την ενίσχυση και την έκοψε – Η...

Πρωτοπόρος η Ορεστιάδα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ο πρώτος σταθμός φόρτισης για ηλεκτροκίνητα οχήματα εγκαταστάθηκε και λειτουργεί

ΕΦΙΠΠΟΣ ΑΔΡΙΑΝΤΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ

Πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την ιστορική εκείνη ημέρα που πήρε η πόλη...

Φτάνουν πια οδυρμοί και μεγάλα λόγια

Πού είναι τα αντίμετρα κόντρα στην έπαρση και αλαζονεία του Σουλτάνου; - Πού είναι οι Χριστιανοί ηγέτες της Δύσεως;

More Articles Like This