Οι “περίκλειστοι” οικισμοί των Δικέλλων και της Μάκρης απασχόλησαν ιδιαίτερα τη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ της Π.Ε. Έβρου
Με αυστηρό ύφος και σε έντονο τόνο, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος έθεσε ένα σημαντικό πρόβλημα της περιοχής των Δικέλλων και της Μάκρης, το οποίο παραμένει άλυτο εδώ και πάρα πολλά χρόνια, σε περίπτωση που ξεσπάσει πυρκαγιά.
Επακριβώς, ο μητροπολίτης δήλωσε τα εξής: «Αν δεν ανοίξει ο κόμβος των Δικέλλων, η Εγνατία θα πρέπει να καθίσει στο σκαμνί, αν γίνει κάτι κακό».
Η επισήμανση αυτή έγινε στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (που έγινε με αφορμή τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής), όπου αναλύθηκε εκτενώς η περίπτωση των Δικέλλων και της Μάκρης, που είναι ένα δίδυμο περίκλειστων οικισμών, με καμία διέξοδο διαφυγής.
* Σκουπίδια και στενοί δρόμοι οι «ασύμμετρες απειλές» των Δικέλλων
Παίρνοντας τον λόγο ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Αλεξανδρούπολης, Κώστας Κούκουρας επεσήμανε κατ’ αρχήν το γεγονός ότι στα Δίκελλα υπάρχουν άτυπες χωματερές, που απειλούν την περιοχή σε μόνιμη βάση.
Ο διοικητής παρατήρησε ακόμη και τη στενότητα των δρόμων στη συγκεκριμένη περιοχή, που απαγορεύει τη διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων, σε περίπτωση κάποιας κρίσης.
Θ.Τ.