9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020

«EL DORADO» ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ !!! 

Για 200 χρόνια θα παράγουμε 100 ΔΙΣ κυβικά μέτρα Φυσικού Αερίου τον χρόνο – Μόνο από μια περιοχή της Κρήτης – Αριθμοί που… «ζαλίζουν»

Για ιστορική καμπή, που μπορεί να αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας και από πρόβλημα να γίνει λύση για όλη την Ευρώπη, με επίκεντρο την Κρήτη, μιλάει ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και μέλος της Γεωλογικής Εταιρείας του Καναδά, Αντώνης Φώσκολος στον 98.4, με αφορμή την υπογραφή παραχώρησης δύο αλίπεδων νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης, για έρευνες φυσικού αερίου από την κοινοπραξία Exxon Mobil – Total και ΕΛ.ΠΕ.

Ο ακαδημαϊκός, υποστήριξε ότι μόνο η έναρξη ερευνών, γεωτρήσεων και άντλησης φυσικού αερίου σε δύο αλίπεδα Νότια της Κρήτης, διαμορφώνουν ένα κύκλο επενδύσεων κοντά στα 60 δις ευρώ, ένδειξη για το πώς μπορεί η Ελληνική οικονομία σε μια 5ετία να αλλάξει πλήρως εικόνα.

- Advertisement -

Ο κύριος Φώσκολος προχώρησε αρχικά σε μια αποκάλυψη που ήταν μέχρι πρότινος ήταν άγνωστη στο κοινό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ν. Τραμπ, έκανε προσφορά 7 τρις., ναι καλά διαβάζετε, 7 τρις. για να αγοράσουν οι ΗΠΑ σπάνια κοιτάσματα από την Β. Κορέα.

Ιδού λοιπόν γιατί έπεσε και το τελευταίο κάστρο του… κομμουνισμού, business as usual.

Ο ομότιμος καθηγητής, αποκάλυψε πως μόνο από μία περιοχή, μεταξύ Ρεθύμνου Χανίων, θα μπορούμε να παράγουμε 100 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το χρόνο, δηλαδή 1 εκατ. 800 χιλιάδες βαρέλια την ημέρα.

Και το τονίζουμε, ομιλεί μόνο για μία συγκεκριμένη περιοχή, όχι για όλη την Κρήτη, έχει την σημασία του αυτό. Όπως είπε στη συνέντευξή του και επειδή οι αριθμοί λένε σχεδόν πάντα την αλήθεια, αυτή η παραγωγή θα υπάρχει για 200 χρόνια, θα απασχολήσει 200.000 Ελληνες και θα τους αποφέρει 4.000 ευρώ το μήνα στις τσέπες τους.

Τα κοιτάσματα της Κρήτης συνολικά τώρα, όπως είπε, είναι ίδια, ίσως και μεγαλύτερα από αυτά της Κύπρου και του κοιτάσματος Ζορ και πως η Ανάσταση της Ελλάδας περνάει από την Κρήτη.

Ήδη τα ερευνητικά σκάφη βρίσκονται λίγο έξω από την Αθήνα, βόρεια του Λαυρίου και συγκεκριμένα αυτά της Εχχon Mobile, όπου περιμένουν το «O.K.» από την πολιτεία.

Ηδη έχουν δημιουργηθεί τετελεσμένα λοιπόν, καθώς είπε πως υπάρχει συνεργασία της ΔΕΗ με ιταλικό κολοσσό, για την προστασία υπεράκτιων πλατφορμών παραγωγής φυσικού αερίου κάτω από την Κρήτη. Όπως τόνισε, ξέρουν ήδη ότι υπάρχει φυσικό αέριο στην Κρήτη

ΕΛΠΕ, Τotal και Εxxon Μobil

Στην κοινοπραξία Ελληνικών πετρελαίων, Total και Εxxon mobil δίνεται και η έγκριση έρευνας υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης σύμφωνα με την δημοσιευμένη απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος Και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της ΕΔΕΥ, Ιωάννης Μπασιάς, σύντομα θα υποβληθεί στον υπουργό η εισήγηση για τον ορισμό του επιλεγέντος αιτούντος και για την περιοχή του Ιονίου, για την οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον η κοινοπραξία ΕΛΠΕ-Repsol.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι διαδικασίες κινήθηκαν με ταχείς ρυθμούς, δεδομένου ότι οι προσφορές των κοινοπραξιών υπεβλήθησαν στις 5 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι η υπό παραχώρηση περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης έχει έκταση 19.868 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ η περιοχή δυτικά της Κρήτης 20.058 τ.χλμ.

Οι αιτήσεις αξιολογούνται ως προς την ποιότητα και το χρονοδιάγραμμα των ερευνητικών εργασιών, το ύψος του μισθώματος και τα λοιπά οικονομικά ανταλλάγματα, καθώς και την έκταση των περιοχών που αποδεσμεύονται μετά την ολοκλήρωση κάθε φάσης των ερευνών.

Όλα αλλάζουν πλέον…

pentapostagma.gr

Προηγούμενο άρθρο«Σάρωσε» στις Πανελλήνιες
Επόμενο άρθροΣάββατο 07 Ιουλίου 2018

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Πέντε (5) εκατ. ευρώ της «ΠΑΜΘ» για το νέο Νοσ/μειο Κομοτηνής

Ο Χρήστος Μέτιος υπέγραψε την ένταξη συγκεκριμένων έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης

Δήλωσε Ανεξάρτητος και έγινε Αντιπεριφερειάρχης

Ο Χρήστος Μέτιος τον τοποθέτησε στον τομέα Κοινωνικών Πολιτικών της Περιφέρειας ΑΜΘ – Για φθηνή συναλλαγή του Τζιχάν Ιμάμογλου κάνει λόγο η...

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο Διδ/χο

Δράση αλληλεγγύης προς τους πληγέντες από την θεομηνία, κατοίκους της Καρδίτσας Συνεχίζεται από χτες...

Η Ελλάδα να… μην βιάζεται

Οι συνομιλίες με την Τουρκία πρέπει να έχουν θέμα μόνο για την Υφαλοκρηπίδα – Και να ξεκινήσουν, μετά τις Αμερικανικές εκλογές –...

Τι απέγινε ο δράκος της Θράκης;

Παραμένει άγνωστος ο δράστης σειράς εγκλημάτων κατά της ανθρώπινης ζωής, που έδρασε από το 1988 μέχρι το 1990

More Articles Like This