9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Απολείπειν ο Θεός Αλέξιον…

Για άλλη μία φορά ο κ. Τσίπρας επιλέγει το ψέμα αντί της Αλήθειας, λες και οι Έλληνες πολίτες ζούνε σε άλλη χώρα !!!

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χθες αποφάσισε να ανακαλύψει τη δική του Ιθάκη. Μόνο που το παραμυθάκι που επιχείρησε να αφηγηθεί κρύβει κι αυτό δράκους. Και όχι μόνο έναν, αλλά πολλούς. Και οι δράκοι δεν είναι άλλοι από όσα έχει υπογράψει και θα φέρουν ακόμη πιο δύσκολες μέρες για τους Έλληνες.

Η ενισχυμένη εποπτεία, τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα έως το 2060 (!), η δέσμευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια, η άγρια φορολογία που θα συνεχιστεί είναι μερικά από όσα θα κληροδοτήσει ο κ. Τσίπρας όχι μόνο στην επόμενη κυβέρνηση, αλλά σε πολλές γενιές Ελλήνων.

- Advertisement -

Για αυτά δεν βρήκε κουβέντα να πει ο πρωθυπουργός. Ούτε καν να ζητήσει έστω και τώρα συγγνώμη για όσα ψέματα είπε.

Ζώντας σε μύθους που ο ίδιος δημιούργησε, συνεχίζει τον κατήφορο με έναν διχαστικό λόγο που δείχνει πώς θέλει να κινηθεί την επόμενη μέρα. Σαν να μη διδάχτηκε τίποτε από τους προδομένους «Αγανακτισμένους», τους οποίους εξαπάτησε, όπως εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, για να τους κλέψει την ψήφο.

Το βέβαιο είναι ότι άλλη μια φορά αντί της αλήθειας ο κ. Τσίπρας επιλέγει το ψέμα, λες και οι πολίτες αυτής της χώρας ζουν αλλού. Δεν έχουν χάσει ούτε δουλειές ούτε μισθούς ούτε ακόμη τα παιδιά τους που ξενιτεύτηκαν.

Λες και ξέχασαν οι Έλληνες την ανικανότητα του κράτους που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ και στοίχισε τη ζωή στους συνανθρώπους μας στην τραγωδία στο Μάτι.

Η πραγματικότητα που συνεχίζουν να ζουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είναι ακόμη εδώ. Η κρίση είναι ακόμη εδώ, όπως και οι κίνδυνοι. Η ανεργία, η ακρίβεια, η άγρια φορολογία είναι ακόμη εδώ.

Όσο αυτή η κυβέρνηση θεωρεί ότι οι Έλληνες είναι οι σύγχρονοι λωτοφάγοι τόσο μεγαλύτερη θα είναι η τιμωρία της όταν γίνουν οι εκλογές.

Η Ιθάκη πρέπει να σηματοδοτεί μια νέα αρχή. Και αυτή είναι η αρχή του τέλους αυτής της κυβέρνησης.

Μια κυβέρνηση που θεωρεί ότι μπορεί να κρατά αιχμαλώτους τους Έλληνες με επιδόματα ντροπής, με οκτάμηνα υποαμειβόμενης προσωρινής εργασίας, με υποσχέσεις και… ψίχουλα.

Και μια και ο κ. Τσίπρας βγήκε στον πηγαιμό για την Ιθάκη, του θυμίζουμε ακόμη ένα ποίημα του Κ. Καβάφη, που, αν το έγραφε σήμερα, θα το άλλαζε και θα το τιτλοφορούσε: Απολείπειν ο Θεός… Αλέξιον.

Κώστας Κατσαφάδος

Βουλευτής της Ν.Δ. στην Α’ Πειραιώς και Νήσων

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

3,5 ώρες μάχη με την φωτιά στην ΒΙ-ΠΕ Ορεστιάδος

Η φωτιά ξεκίνησε από χώρο του εργοστασίου της Βιομηχανίας Ζάχαρης και επεκτάθηκε γρήγορα, λόγω των ισχυρών πνεόντων...

Ποιοι διεκδικούν τα λιμάνια Καβάλας – Αλεξανδρούπολης

Αυξημένο το επενδυτικό ενδιαφέρον, μετά την παράταση 4 εβδομάδων που δόθηκε, για την Α’ φάση του διαγωνισμού – Οι Ένοπλες Δυνάμεις των...

Είμαστε με τους Αρμένιους

Αν κηρυχθεί πόλεμος Τουρκίας-Αρμενίας, είναι υποχρεωμένη η Ελλάς, λόγω ΝΑΤΟ, να βοηθήσει τους γενοκτόνους σφαγείς Τούρκους!!!

Η «Γεωπολιτική της Νίκης» του Ιωάννη Καποδίστρια

Στις 27 Σεπτεμβρίου 1831 δολοφονήθηκε στο Ναύπλιο, ο Κυβερνήτης που κατόρθωσε να αναγεννήσει την Ελλάδα

Πεζοπορία του «ΔΡΟΜΕΑ της ΘΡΑΚΗΣ» στον Βόρειο Έβρο

Γνωρίζουμε στις 4 Οκτωβρίου 2020, την μαγεία του Πενταλόφου Ορεστιάδος Η 2η Πεζοπορική διαδρομή...

More Articles Like This