9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2020

Απολείπειν ο Θεός Αλέξιον…

Για άλλη μία φορά ο κ. Τσίπρας επιλέγει το ψέμα αντί της Αλήθειας, λες και οι Έλληνες πολίτες ζούνε σε άλλη χώρα !!!

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χθες αποφάσισε να ανακαλύψει τη δική του Ιθάκη. Μόνο που το παραμυθάκι που επιχείρησε να αφηγηθεί κρύβει κι αυτό δράκους. Και όχι μόνο έναν, αλλά πολλούς. Και οι δράκοι δεν είναι άλλοι από όσα έχει υπογράψει και θα φέρουν ακόμη πιο δύσκολες μέρες για τους Έλληνες.

Η ενισχυμένη εποπτεία, τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα έως το 2060 (!), η δέσμευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια, η άγρια φορολογία που θα συνεχιστεί είναι μερικά από όσα θα κληροδοτήσει ο κ. Τσίπρας όχι μόνο στην επόμενη κυβέρνηση, αλλά σε πολλές γενιές Ελλήνων.

- Advertisement -

Για αυτά δεν βρήκε κουβέντα να πει ο πρωθυπουργός. Ούτε καν να ζητήσει έστω και τώρα συγγνώμη για όσα ψέματα είπε.

Ζώντας σε μύθους που ο ίδιος δημιούργησε, συνεχίζει τον κατήφορο με έναν διχαστικό λόγο που δείχνει πώς θέλει να κινηθεί την επόμενη μέρα. Σαν να μη διδάχτηκε τίποτε από τους προδομένους «Αγανακτισμένους», τους οποίους εξαπάτησε, όπως εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, για να τους κλέψει την ψήφο.

Το βέβαιο είναι ότι άλλη μια φορά αντί της αλήθειας ο κ. Τσίπρας επιλέγει το ψέμα, λες και οι πολίτες αυτής της χώρας ζουν αλλού. Δεν έχουν χάσει ούτε δουλειές ούτε μισθούς ούτε ακόμη τα παιδιά τους που ξενιτεύτηκαν.

Λες και ξέχασαν οι Έλληνες την ανικανότητα του κράτους που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ και στοίχισε τη ζωή στους συνανθρώπους μας στην τραγωδία στο Μάτι.

Η πραγματικότητα που συνεχίζουν να ζουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είναι ακόμη εδώ. Η κρίση είναι ακόμη εδώ, όπως και οι κίνδυνοι. Η ανεργία, η ακρίβεια, η άγρια φορολογία είναι ακόμη εδώ.

Όσο αυτή η κυβέρνηση θεωρεί ότι οι Έλληνες είναι οι σύγχρονοι λωτοφάγοι τόσο μεγαλύτερη θα είναι η τιμωρία της όταν γίνουν οι εκλογές.

Η Ιθάκη πρέπει να σηματοδοτεί μια νέα αρχή. Και αυτή είναι η αρχή του τέλους αυτής της κυβέρνησης.

Μια κυβέρνηση που θεωρεί ότι μπορεί να κρατά αιχμαλώτους τους Έλληνες με επιδόματα ντροπής, με οκτάμηνα υποαμειβόμενης προσωρινής εργασίας, με υποσχέσεις και… ψίχουλα.

Και μια και ο κ. Τσίπρας βγήκε στον πηγαιμό για την Ιθάκη, του θυμίζουμε ακόμη ένα ποίημα του Κ. Καβάφη, που, αν το έγραφε σήμερα, θα το άλλαζε και θα το τιτλοφορούσε: Απολείπειν ο Θεός… Αλέξιον.

Κώστας Κατσαφάδος

Βουλευτής της Ν.Δ. στην Α’ Πειραιώς και Νήσων

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Άσκηση-μήνυμα της 12ης Μεραρχίας

Σε εντυπωσιακή επίδειξη ισχύος στα σύνορα με Τουρκία...

Λογαριασμοί πληρωμής της ΔΕΗ στα… κουτουρού

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για την κακή εξυπηρέτηση καταναλωτών της ΔΕΗ Αλεξανδρούπολης Παράπονα και διαμαρτυρίες...

Ξεκινά νέα γραμμή στο Βόρειο Αιγαίο

Από την Δευτέρα 8 Ιουνίου – Θα συνδέσει την Αλεξ/πολη με Σαμοθράκη-Λήμνο – Τρία δρομολόγια την εβδομάδα

Εθελοντική δράση καθαρισμού

Οργανώνει ο Δήμος Αλεξ/πολης στην περιοχή «Προφήτης Ηλίας» στα Λουτρά – Δωρεάν μετάβαση με Λεωφορεία του ΚΤΕΛ

Δημιουργία καταδυτικού πάρκου με στρατιωτικό υλικό

Σχεδιάζει η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης, στα θαλάσσια όρια μεταξύ Ροδόπης και Έβρου – Έχουν ήδη σταλεί τα απαραίτητα έγγραφα προς...

More Articles Like This