9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 13 Αυγούστου, 2020

Δάνεια για την επανεκκίνηση επιχειρήσεων 

Τρέχει πρόγραμμα για μικρομεσαίους επιχειρηματίες, που παρέχει δάνεια από 10.000 έως και 800.000 ευρώ – Οι όροι και οι προϋποθέσεις

Προθεσμία έως τα τέλη Οκτωβρίου 2018 θα έχουν τελικά οι ενδιαφερόμενοι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την ένταξή τους στο πρόγραμμα «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση», το οποίο παρέχει δάνεια με ευνοϊκούς όρους, ύψους από 10.000 έως 800.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο, το οποίο έχει ενεργοποιηθεί στο πλαίσιο του «ενδιάμεσου» Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧI), είναι προϊόν συνεπένδυσης του ΕΤΕΑΝ και των τραπεζών, και παρέχει δάνεια κεφαλαίου κίνησης και επενδυτικού σκοπού με ευνοϊκό επιτόκιο σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

- Advertisement -

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 384.000.000 ευρώ και προέρχεται κατά 192.000.000 ευρώ από το ΕΤΕΑΝ και κατά 192.000.000 ευρώ από τις τράπεζες που συμμετέχουν.

Τα δάνεια που χορηγούνται μέσω της συγκεκριμένης δράσης έχουν ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους για τις επιχειρήσεις, καθώς μόνο το μέρος της τραπεζικής συμμετοχής σε κάθε δάνειο (50%) είναι έντοκο, ενώ το 50% των κεφαλαίων που εισφέρεται από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας μέσω του ΕΤΕΑΝ είναι άτοκο.

Συνεπώς το τελικό επιτόκιο δανεισμού για κάθε δάνειο διαμορφώνεται στο ήμισυ του κατά περίπτωση ισχύοντος επιτοκίου τραπεζικού δανεισμού για κάθε επιχείρηση.

Τα επενδυτικά δάνεια θα κυμαίνονται από 10.000 έως 800.000 ευρώ με διάρκεια πέντε έως 12 έτη και με δυνατότητα περιόδου χάριτος από έξι μήνες έως δύο έτη.

Τα δάνεια κεφαλαίου κίνησης θα κυμαίνονται από 10.000 έως 300.000 ευρώ σε συνάρτηση με τις λειτουργικές ανάγκες της επιχείρησης και η διάρκεια αποπληρωμής τους δεν θα υπερβαίνει τους 48 μήνες.

Επιλέξιμες για χρηματοδότηση είναι υφιστάμενες και υπό ίδρυση πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, πλην του πρωτογενούς τομέα.

Κάθε επιχείρηση μπορεί να ενταχθεί υπό προϋποθέσεις και στις δύο κατηγορίες δανείων.

Σε εξασφάλιση της απαίτησης από τα δάνεια λαμβάνονταί ενοχικές ή και εμπράγματες εξασφαλίζεις, σύμφωνα μετην πιστωτική πολιτική των συνεργαζόμενων τραπεζών.

Ειδικά για τις εμπράγματες εξασφαλίσεις, το ποσοστό κάλυψης δεν μπορεί να είναι ανώτερο του 120% του ποσού του δανείου, όπως αυτό συνομολογείται στη δανειακή σύμβαση, ενώ προσημειώνεται η μόνιμη και μοναδική κατοικία του επιχειρηματία.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την υποβολή αιτήματος οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν από τις συνεργαζόμενες τράπεζες: Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, Alpha, Eurobank, Τράπεζα Αττικής, Τράπεζα Πειραιώς, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Παγκράτια Συνεταιριστική, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανιών, Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This