9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2020

ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ Η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ» ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ

Για να γνωρίζουν όλοι, για ποιον λόγο πληρώνουμε τα Διόδια – Η μεγάλη πέτρα στην μέση του δρόμου – Μην σας τύχει τέτοια κακοτοπιά – Τι απαντά η Εταιρεία

Όταν μπαίνετε στην Εγνατία οδό, να κάνετε τον σταυρό σας, μην σας τύχει κακοτοπιά.

Γιατί αν πέσετε επάνω σε σκυλί, σε πέτρα, εξωγήινο ή αρκούδα, η Εγνατία οδός Α.Ε. δεν έχει καμία ευθύνη.

- Advertisement -

Διαβάστε την παρακάτω επιστολή (που εστάλη από την «Εγνατία Α.Ε.» σε οδηγό που χτύπησε πάνω σε κοτρώνα το αυτοκίνητό του), για να μάθετε για ποιον λόγο πληρώνουμε τα διόδια.

***

Η απάντηση της «Εγνατίας»

Αξιότιμε κ. Σταυρίδη.

Θα θέλαμε κατ’ αρχήν να εκφράσουμε τη συμπάθεια της Εταιρίας μας στο συμβάν που αναφέρετε ότι σας συνέβη.

Παράλληλα θα θέλαμε να σας ενημερώνουμε ότι η λειτουργία &συντήρηση του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού και των Καθέτων Αξόνων δεν εκτελείται από την Εταιρία μας. αλλά ανατίθεται συμβατικά σε Ανάδοχες εταιρίες. Γενικά, εάν και εφόσον αποδειχθεί ότι υπάρχει πλημμελής συντήρηση σε κάποιο οδικό τμήμα αποκλειστικά υπεύθυνοι δυνάμει συμβάσεων είναι οι ανάδοχοι.

Ειδικότερα, σε περιπτώσεις ατυχήματος λόγω αντικειμένου επί της οδού, τα οποία προφανώς διέφυγαν από διερχόμενο όχημα, η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον οδηγό του εν λόγω οχήματος.

Για τους παραπάνω λόγους σας γνωρίζουμε ότι δεν προβλέπεται διαδικασία εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών.

Συμπληρωματικά, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε επίσης τα ακόλουθα:

1. Αναφορικά με τον έλεγχο της οδού, ο Ανάδοχος πραγματοποιεί καθημερινή τεχνική αστυνόμευση, διενεργώντας εποχούμενη περιπολία, μέσω των Ομάδων Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ), σε οδικά τμήματα μήκους μέχρι και 100 χλμ.

Οι κλήσεις που λαμβάνει ο ανάδοχος. μέσω του ‘SOS τηλ. 107Γ. αξιολογούνται και κατά προτεραιότητα κατευθύνονται οι ΟΑΕ να συνδράμουν.

Επισημαίνεται επίσης, ότι βάσει του Νόμου 3481/2006. οι αρμόδιες για τη συντήρηση των οδών υπηρεσίες υποχρεούνται να ελέγχουν τουλάχιστον ανά δεκαπενθήμερο τις οδούς αρμοδιότητάς τους.

Συνεπώς, τα προβλεπόμενα (δηλ. καθημερινός έλεγχος) στη σύμβαση συντήρησης της Εγνατίας Οδού υπερκαλύπτουν κατά πολύ τις απαιτήσεις τού Νόμου. Επιπρόσθετα, στην υφιστάμενη νομοθεσία πουθενά δεν προδιαγράφεται η υποχρέωση ύπαρξης και λειτουργίας ΟΑΕ στις οδούς της χώρας και συνεπώς η Εταιρία μας δεν υποχρεούται να διαθέτει ΟΑΕ.

Οι ΟΑΕ στην Εγνατία Οδό αποτελούν επιλογή της «Εγνατία Οδός Α.Ε.». με μοναδικό σκοπό την. κατά το δυνατόν, ασφαλέστερη και ομαλότερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο, παρά το σημαντικό οικονομικό κόστος που συνεπάγεται για την Εταιρία η συγκεκριμένη παροχή.

2. Αναφορικά με την ηλεκτρονική εφαρμογή ‘Αναφορά Βλάβης από τους οδηγούς”, στο εισαγωγικό κείμενο αυτής σημειώνεται, εν συντομία, ότι αποτελεί εργαλείο για τη συμμετοχή και των χρηστών/οδηγών στη διατήρηση των αυτοκινητοδρόμων/οδικών αξόνων της «Εγνατία Οδός Α Ε.» σε άριστη κατάσταση, μέσω της ειδοποίησης για την ύπαρξη βλαβών/φθορών.

Κατά συνέπεια, ορθώς αναφέρεται στη σχετική ιστοσελίδα ότι δεν αποτελεί εφαρμογή για καταγγελίες ή αξιώσεις, καθώς ο σκοπός λειτουργίας της είναι η άμεση, κατά το δυνατόν, ενημέρωση της Εταιρίας από τους χρήστες/οδηγούς για βλάβες/φθορές στην οδό.

3. Αναφορικά με την πληρωμή των Διοδίων, τα έσοδα τους, όπως προδιαγράφεται στην κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται να διατεθούν για τη λειτουργία, συντήρηση και αναβάθμιση των οδικών υποδομών και προφανώς όχι για την ασφάλιση αστικής ευθύνης και αποζημιώσεων των οδηγών.

Επίσης, τα τέλη διοδίων και τυχόν αναπροσαρμογές αυτών, καθορίζονται από τα συναρμόδια Υπουργεία και όχι από την Εταιρία μας.

Με εκτίμηση

Δ/ντής Συντήρηση και Λειτουργίας

Αυτοκινητοδρόμου &Υποδομών

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

3 φορές στο βάθρο η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Έβρου Αλεξανδρούπολης!

Ο τρίτος αγώνας πανελληνίου πρωταθλήματος Motocrossπραγματοποιήθηκε στις 4-5/07 στην πίστα της Προσοτσάνης, Δράμας με συνδιοργανωτή...

Πινγκ-πονγκ: 2οςστην Ελλάδα ο Κίμων Μήτκας

Ιδανικά ολοκληρώθηκε το τριήμερο ο τελικός του πανελληνίου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης των παίδων στο Σ.Ε.Φ., με την ανάδειξη του...

Ψήφισμα φορέων της Ροδόπης για το κλείσιμο της Νυμφαίας

Η Κυβέρνηση να αφουγκρασθεί τις αγωνίες και τους προβληματισμούς της κοινωνίας της Θράκης Την...

Η αχαριστία γένους θηλυκού!!!

Απίστευτο περιστατικό αχαριστίας ανιψιάς προς τον γέροντα θετό της πατέρα, που τον έκλεισε σε Γηροκομείο στην Αλεξανδρούπολη – Ο Άρειος Πάγος ανακάλεσε...

Οι καλύβες στο Δέλτα Έβρου πάνε για νομιμοποίηση

Αισιοδοξία ότι το θέμα θα λυθεί σύντομα – Έχουν συνταχθεί οι επιστολές που θα σταλούν στα αρμόδια Υπουργεία

More Articles Like This