9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2020

ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΟΛΥΜΠΕ ΘΕΟΥΣ, ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΕΧΕΙΣ ΜΟΝΟΝ

Το ’74-’75 ο Στρατός Ξηράς ήταν αυτάρκης με εξαιρετικά στρατιωτικά εργοστάσια – Σήμερα οι στολές των Ελλήνων Στρατιωτικών, ράβονται στην… Τουρκία – Αντιεθνικές συμφωνίες και διχαστική ρητορική επικρατούν στη Βουλή των Ελλήνων   

Παρακολουθούμε οι σκεπτόμενοι άνθρωποι την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας, από τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής τα τελευταία 40-45 χρόνια και διαπιστώνουμε με θλίψη δυστυχώς μέχρι σήμερα, τίποτε δεν άλλαξε.

Δηλαδή δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δημιουργηθεί παραγωγικό έργο στην Βουλή.

- Advertisement -

Διότι σύμφωνα με την άθλια πολιτική νοοτροπία που επικρατεί, το μεν κυβερνών Κόμμα κινείται πάντα σ’ ένα βασικό άξονα, δίνοντας βαρύτητα σε πράξεις, ενέργειες και αποφάσεις, που θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις επανεκλογής των στην εξουσία, η δε αντιπολίτευση κινείται πάντα με μοναδικό σκοπό την κατηγορία και μείωση του έργου της εκάστοτε Κυβέρνησης, χωρίς να συμφωνεί πουθενά, με μοναδικό σκοπό ν’ ανέλθει αυτή στην εξουσία.

Εδώ και πολλά χρόνια οι Κυβερνήσεις της χώρας έπαιρναν χρήματα δανεικά ή από την Ευρωπαϊκή Ένωση για έργα υποδομής και ανάπτυξης, ώστε κάποτε και η πατρίδα μας να είναι αυτάρκης με δική της παραγωγή και εξαγωγές και αυτά δυστυχώς πήγαιναν σε αλλότριες κατευθύνσεις ή ένα μεγάλο τουλάχιστον μέρος.

Με την μεταπολίτευση η χώρα διέθετε πολλά Ελληνικά εργοστάσια, στα οποία εργάζονταν χιλιάδες Έλληνες, τα οποία καλύπτανε την ελληνική αγορά και είχαμε και εξαγωγές.

Σήμερα έμειναν ελάχιστες και αυτές χαροπαλεύουν επικίνδυνα.

Αυτές οι ελληνικές επιχειρήσεις, το σημειώνω μόνο καταναλωτικών αγαθών αντικαταστάθηκαν από πολυεθνικές ξένων συμφερόντων, που δεν προσφέρουν τίποτε στην Ελληνική οικονομία, παρά μόνο κάποιες θέσεις εργασίας.

Τα χρήματα που δανειζόμαστε μέσω αυτών επιστρέφουν στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να μειώνεται συνεχώς το ελληνικό χρήμα που κυκλοφορεί στην αγορά.

Η Διαπλοκή της πολιτικής με το ντόπιο και ξένο Κεφάλαιο είναι άλλος ένας λόγος που κατέστρεψε τον παραγωγικό ιστό της ελληνικής Οικονομίας.

Αναφέρω παράδειγμα από τις Ένοπλες Δυνάμεις (Στρατός ξηράς που έχω προσωπική γνώμη).

Το 1974-75 ο Στρατός ξηράς ήτο σε πολύ μεγάλο μέρος αυτάρκης στις ανάγκες του. Υπήρχαν εξαίρετα Στρατιωτικά εργοστάσια ενδύσεως και υποδήσεως, ανακατασκευής αρμάτων και οχημάτων, επισκευής και κατασκευής σύγχρονων μέσων τηλεπικοινωνιών, κατασκευής φορητού οπλισμού, πυρομαχικών και εκρηκτικών.

Και! μάλιστα η Ελλάς εδέχετο παραγγελίες βλημάτων και από το ΝΑΤΟ.

Επίσης και η ιδιωτική Βιομηχανία βαριά και μεσαία είχε μεγάλη ανάπτυξη. Εάν λοιπόν οι Κυβερνήσεις βοηθούσαν το επιχειρείν των Ελλήνων, σήμερα η χώρα μας θα ήτο αυτάρκης σε πολλά αγαθά και με τις ανάλογες εξαγωγές, θα καλύπτονταν και με θετικό αποτέλεσμα ίσως το Ελληνικό ισοζύγιο των πληρωμών.

Αλλά η διαπλοκή της Πολιτικής με το Κεφάλαιο των ξένων συμφερόντων (με αντιπροσωπείες στην Ελλάδα), δυστυχώς κατέστρεψαν τον παραγωγικό αυτό ιστό των Ελλήνων και ανέλαβαν τα πάντα οι αντιπρόσωποι ξένων Επιχειρήσεων και με την γνωστή μίζα των, με κατεύθυνση τα θυλάκια των αρμοδίων διέλυσαν την Ελληνική οικονομία και κατέστρεψαν την παραγωγική Ελλάδα.

Το θλιβερό, απ’ ότι πληροφορούμαι είναι και οι Στολές ασκήσεων των οπλιτών προέρχονται από εργοστάσιο που βρίσκεται στα Άδανα της Τουρκίας και οι άλλες ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων, και όχι μόνο, καλύπτονται από εισαγωγές, με συνεχή επιβάρυνση του Κρατικού Κορβανά.

Ο Ελληνικός Λαός αγανακτισμένος από την απαράδεκτη συμπεριφορά και την καταστροφή της Ελλάδος από τις Κυβερνήσεις της χώρας μας, αποφασίζει στις τελευταίες εκλογές να ψηφίσει αριστερό Κόμμα [ο λόγος το λέει], το οποίο όλοι ξέρουμε ψηφίστηκε, όχι μόνο από μέρος Ελλήνων με αριστερές πεποιθήσεις, αλλά και από δεξιούς και κεντρώους ψηφοφόρους.

Για τους εξής δύο βασικούς λόγους,

πρώτον με την σκέψη ότι χειρότερα απ’ ότι είμαστε δεν πρόκειται να πάθουμε και με κρυφή ελπίδα ότι, απ’ όσα έταξε το 1/10 να κάνει μας φθάνει.

Δυστυχώς! Διαψεύσθηκαν και αυτές οι προσδοκίες των Ελλήνων για άλλη μια φορά.

Τελικά απεδείχθη και η σημερινή Κυβέρνηση δεν έχει καμία διαφορά, από τα λοιπά αστικά Κόμματα, η κατάσταση της χώρας πάει στο χειρότερο, χωρίς πλέον ελπίδες αναστροφής στα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν την χώρα.

Μάλιστα η αριστερόστροφη αυτή Κυβέρνηση της χώρας, με την αριστερή λαθεμένη ιδεοληψία που διακατέχεται, είναι χειρότερη. Διότι:

ΠΡΩΤΟΝ: Έχει, κατά την γνώμη μου, τελείως λαθεμένη άποψη στα Εθνικά μας θέματα(αντιδημοκρατική και αντεθνική συμφωνία των Πρεσπών), στο Επιχειρείν των Ελλήνων, στην αναστολή της οικονομικής καταστροφής που υπέστη η χώρα μας, στην αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων των Ελλήνων, στην παιδεία, στην Άμυνα και Ασφάλεια της χώρας, στον Πατριωτισμό των Ελλήνων, στην σχέση της πίστεως των Ελλήνων, την εφαρμογή των Νόμων προς πάσαν κατεύθυνση και με επικίνδυνες τάσεις διεθνισμού.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Δεν ενδιαφέρεται να πει την αλήθεια και αυτή η Κυβέρνηση στον Ελληνικό Λαό.

Διακατέχεται δυστυχώς από πάθος για την εξουσία, αδιαφορώντας για την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων της χώρας που απαιτούν άμεση επίλυση ή προσπάθεια επίλυσης με συνολική και συλλογική συνεργασία, που είναι απαραίτητη, όλων των πολιτικών κομμάτων της χώρας μας.

Αυτό φαίνεται δηλ. την απασχολεί πώς θα μπορέσει να εδραιωθεί στην εξουσία, διότι τα θέματα τρίτης και τέταρτης προτεραιότητας, που αφορούν την Ελλάδα, την απασχολούν αυτές τις δύσκολες στιγμές (Αλλαγή Συντάγματος, εκλογικός Νόμος, ψήφος στα 17, μη συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού κ.λπ.), επειδή πιστεύει ότι θα της δημιουργήσουν προϋποθέσεις, για την επανεκλογή της στις επόμενες και μεθεπόμενες εκλογές.

ΤΡΙΤΟΝ: Η Ηγεσία της χώρας για να είναι αποδεκτή απ’ όλο τον Ελληνικό Λαό, όχι μόνο από τους χειροκροτητές της, πρέπει να διοικεί δια του Παραδείγματος.

Έπρεπε προτού προβεί στην άθλια φοροεπιδρομή του Ελληνικού Λαού, να προβεί πρώτα στην ελαχιστοποίηση των προνομίων των Πολιτικών και των Κομμάτων, την δίωξη εγκλημάτων Πολιτικών, την μείωση του αριθμού των Βουλευτών, την μείωση των εξόδων του Κράτους.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Είναι απορίας άξιον πώς μπορούν και κοιμούνται οι υπεύθυνοι της χώρας, πολιτική εξουσία και αντιπολίτευση, με την ύπαρξη τέτοιων προβλημάτων στην χώρα μας[απώλεια εθνικής κυριαρχίας, χρέος αδιαχείριστο, μετανάστευση νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, κλείσιμο ή μετεγκατάσταση ελλην. Επιχειρήσεων σε όμορες χώρες και όχι μόνο, αδυναμία από τον λαό πληρωμής των υποχρεώσεών των προς το δημόσιο κ.λπ.], χωρίς να υπάρχει φως, προς το παρόν τουλάχιστον, για την αντιμετώπιση και την επίλυσή των.

Δυστυχώς! ο αιώνιος διχασμός συνεχίζεται με την εκτός ελέγχου ρητορική στη Βουλή με ψευδεπίγραφα διλήμματα.

Ουδείς βεβαίως ασχολείται με την ανάγκη συνθέσεως των πολιτικών αντιλήψεων, που είναι το ζητούμενο εδώ και τώρα. Κρίμα!

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης

Αντιστράτηγος, Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

3 φορές στο βάθρο η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Έβρου Αλεξανδρούπολης!

Ο τρίτος αγώνας πανελληνίου πρωταθλήματος Motocrossπραγματοποιήθηκε στις 4-5/07 στην πίστα της Προσοτσάνης, Δράμας με συνδιοργανωτή...

Πινγκ-πονγκ: 2οςστην Ελλάδα ο Κίμων Μήτκας

Ιδανικά ολοκληρώθηκε το τριήμερο ο τελικός του πανελληνίου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης των παίδων στο Σ.Ε.Φ., με την ανάδειξη του...

Ψήφισμα φορέων της Ροδόπης για το κλείσιμο της Νυμφαίας

Η Κυβέρνηση να αφουγκρασθεί τις αγωνίες και τους προβληματισμούς της κοινωνίας της Θράκης Την...

Η αχαριστία γένους θηλυκού!!!

Απίστευτο περιστατικό αχαριστίας ανιψιάς προς τον γέροντα θετό της πατέρα, που τον έκλεισε σε Γηροκομείο στην Αλεξανδρούπολη – Ο Άρειος Πάγος ανακάλεσε...

Οι καλύβες στο Δέλτα Έβρου πάνε για νομιμοποίηση

Αισιοδοξία ότι το θέμα θα λυθεί σύντομα – Έχουν συνταχθεί οι επιστολές που θα σταλούν στα αρμόδια Υπουργεία

More Articles Like This