9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Δεν προσκλήθηκε ούτε ένα τοπικό συγκρότημα

Δίκαια τα παράπονα του Συλλόγου Μουσικών Αλεξανδρούπολης, για την προκλητική εξαίρεσή τους από τις εκδηλώσεις της «Λευκής Νύχτας», που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος

Είναι γεγονός ότι η ξενομανία ενδημεί στον Έβρο.

Οτιδήποτε ξένο, το αγκαλιάζουμε και το δεχόμαστε πρόθυμα και άκριτα, ενώ για το τοπικό στοιχείο η αδιαφορία μας είναι πλήρης και ενίοτε προκλητική.

- Advertisement -

Διαβάστε την διαμαρτυρία του Συλλόγου Μουσικών Αλεξανδρούπολης, για την κραυγαλέα εξαίρεσή του, από τις πρόσφατες εκδηλώσεις της ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ, που οργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης.

***

Πριν μερικές μέρες είχαμε τη χαρά να πραγματοποιήσουμε το πρώτο μας beach party σε μια βραδιά πλημμυρισμένη από μουσική, τόσο με τα DJ sets από μέλη του συλλόγου που ξεσήκωσαν τον κόσμο με τις εμπνευσμένες επιλογές τους όσο και φυσικά την εμφάνιση των “Ice Breakers”.

Η μπάντα αμιγώς του συλλόγου που εμφανίστηκε με πολλά “πρόσωπα”, τόσο για τα μέλη που το απάρτιζαν όσο και το μουσικό ύφος που παρουσίασαν.

Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε ακόμα και τις δικές μας προσδοκίες γεμίζοντας ασφυκτικά το «Θέα Θάλασσα» που μας φιλοξένησε, καταδεικνύοντας την αγάπη του κόσμου και την εκτίμηση του στην ειλικρινή προσπάθεια των μουσικών της πόλης να παρουσιάσουν μέσω του συλλόγου όμορφα και καλαίσθητα μουσικά (και όχι μόνο) δρώμενα.

Δυστυχώς την ίδια άποψη μάλλον δεν είχε ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης αφού μια μέρα νωρίτερα διεξήχθη η «Λευκή Νύχτα» για το 2018. Μια πολύ οργανωμένη εκδήλωση με 10 (δέκα) stages και 7 (επτά) παράλληλες εκδηλώσεις. Κι όμως σε όλη αυτή την άψογα δομημένη βραδιά, δεν προσκλήθηκε ΚΑΝΕΝΑ τοπικό συγκρότημα και ΚΑΝΕΝΑΣ μουσικός του Συλλόγου Μουσικών Αλεξανδρούπολης.

Ο ΣΥ.Μ.Α. από την πρώτη στιγμή έχει δηλώσει παρόν σε πλήθος μουσικών εκδηλώσεων με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την Ευρωπαϊκή γιορτή μουσικής της 21ης Ιουνίου, όπου οργάνωσε και στήριξε πολλαπλά stages στο κέντρο της πόλης αλλά και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Μαΐστρο.

Όλες οι προσπάθειες μας να επικοινωνήσουμε με το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης μας, έπεσαν στο κενό καθώς, όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, τα πάντα ήταν προμελετημένα και σχεδιασμένα, χωρίς να υπολογίζουν τους τοπικούς μουσικούς για την “υπέροχη” κατά τα άλλα εκδήλωση τους.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, επέλεξε εσκεμμένα να αφήσει τοπικά συγκροτήματα και καλλιτέχνες με εμπειρία, δισκογραφία και κοινό που τους ακολουθεί, για να φέρει καλλιτέχνες από άλλες πόλεις ώστε να διοργανώσει, κατά τα λεγόμενα τους, κάτι «μεγαλύτερο» φέτος.

Και με στρουθοκαμηλισμό και τυφλή αποποίηση των ευθυνών τους, στις εύλογες απορίες των τοπικών μουσικών αλλά και απλών πολιτών που ρωτούσαν το αυτονόητο, η απάντηση ήταν ότι ο Εμπορικός Σύλλογος απλώς ανέθεσε τη διοργάνωση σε “εξωτερική εταιρεία” και δεν είχε καμιά σχέση με τη διοργάνωση.

Πραγματικά είναι να απορεί κανείς τι από τα δυο μπορεί να είναι χειρότερο. Το να ψεύδονται και να τα είχαν σχεδιασμένα όλα έτσι όπως έγιναν, απορρίπτοντας και απαξιώνοντας ουσιαστικά τους τοπικούς μουσικούς ή το να λένε αλήθεια πράγμα που σημαίνει ότι έδωσαν “τυφλά” ένα budget σε μια εταιρεία χωρίς να θέσουν κάποιους βασικούς κανόνες, ένα ελάχιστο πλαίσιο, έτσι ώστε να στηρίξουν, έστω και σε ένα βαθμό, μέλη της τοπικής κοινωνίας της πόλης μας.

Τους αφήνουμε να βαυκαλίζονται ότι όλα καλώς εποίησαν ξεχνώντας ότι οι μουσικοί της πόλης και οι οικογένειες τους, ζουν και αναπνέουν στην πόλη, καταναλώνουν και ξοδεύουν τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό στην πόλη στηρίζοντας τα δικά τους καταστήματα. Θα έρθει η στιγμή που θα το θυμηθούν, αλλά θα είναι αργά…

Εμείς, ως Σύλλογος Μουσικών Αλεξανδρούπολης θα συνεχίσουμε απρόσκοπτα την προσπάθεια μας, δίνοντας δυναμικά το παρόν και ετοιμάζοντας ακόμα περισσότερα πράγματα στο προσεχές μέλλον με επόμενο και πρώτο σταθμό από σήμερα το 2ο Αντάμωμα Μουσικών που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Σεπτέμβριο στο γνώριμο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Σημείωση: Προς αποφυγή οποιασδήποτε προσπάθειας να παρεξηγηθούν οι προθέσεις μας, με την παρούσα επιστολή δεν έχουμε σκοπό να στοχοποιήσουμε ή να μειώσουμε τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν εν τέλει στην «Λευκή Νύχτα» από άλλες πόλεις, με τους οποίους έχουμε μόνο πράγματα να μας ενώνουν και τίποτα να μας χωρίζει.

Σύλλογος Μουσικών Αλεξανδρούπολης

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr: Φρούδες ελπίδες για την Διακομματική της Θράκης

Δύσπιστοι οι πολίτες για το έργο που θα παράξει η Επιτροπή – Τι δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην...

Όχι στην μετακίνηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμματίκα» θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία – Τι αναφέρει το ΨΗΦΙΣΜΑ των φορέων της περιοχής –...

H Nτόρα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της Θράκης

Επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης, καθώς και το Επιμελητήριο Έβρου – Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς

Ο Άρειος Πάγος για την Θράκη

Ευρίσκεται προ των ευθυνών του για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα...

Ετοιμάζεται τώρα να… πολιτευθεί στην Ροδόπη;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, καταδικάζει την προσβολή στον Πρόεδρο της «Μητέρας Πατρίδας μας»...

More Articles Like This