9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2020

Κανένα ενδιαφέρον για τις γραμμές Λαυρίου, Καβάλας και Λήμνου

Από τις Ναυτιλιακές Εταιρείες που προσκλήθηκαν για υπογραφή Σύμβασης – Η Σαμοθράκη εξακολουθεί να παραμένει στην απομόνωση – Και εμείς καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια… 

Οι Τοπικοί μας Άρχοντες και οι λοιποί θεσμικοί φορείς είναι, φαίνεται, πολύ απασχολημένοι με άλλα θέματα, και δεν τους μένει χρόνος και ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση της νήσου Σαμοθράκης.

Αυτού του πανέμορφου και μοναδικού νησιού του Θρακικού Πελάγους, που μάταια προσπαθεί να ξεφύγει από την απομόνωση.

- Advertisement -

Όμως υπάρχουν και οι ιδιώτες που νοιάζονται.

Όπως ο Σαμοθρακίτης κ. Ειρηναίος Παπαντίδης.

Διαβάστε την αλληλογραφία που είχε με την Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών, για τα τρία (3) Δρομολόγια που είχε εξαγγείλει ο Υπουργός Ναυτιλίας, κ. Παν. Κουρουμπλής.

***

Μετά από έγγραφο ερώτημα μου στις 27/7 προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο οποίο ρωτούσα τι απέγιναν οι γραμμές που είχαν προκηρυχθεί τέλος Απριλίου προς και από Λαύριο, Καβάλα και Λήμνο, οι οποίες είχαν καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενδιαφέροντος την 21η Μαΐου και ημερομηνία έναρξης τους 1/11/18.

Αυτό διότι δεν βρήκα κάποιο αποτέλεσμα όπου κι αν έψαξα. 14/8 έλαβα από την Διεύθυνση Θαλασσίων συγκοινωνιών απάντηση, η οποία συνοψίζεται στην φράση:

Για τις προαναφερθείσες δρομολογιακές γραμμές δεν υπήρξε επιχειρηματικό ενδιαφέρον.

Για να υπάρξει ενδιαφέρον πρέπει να υπάρξουν και οι σχετικές οχλήσεις. Υπήρξαν; Δεν νομίζω…

Μην μου πείτε δεν υπάρχουν καράβια ή οι εταιρείες βλέπουν τις γραμμές, αλλά δεν ενδιαφέρονται.

Και οι δυο αυτές καραμέλες έχουν λιώσει μέσα στα στόματα να τις πιπιλάμε συνέχεια…

Το μωρό βλέπει στο τραπέζι το γάλα, αλλά όταν πεινάσει κλαίει για να του το δώσει η μάνα του, δεν μπορεί να το πάρει μόνο του…

Παρακάτω παραθέτω την επικοινωνία που είχα με το ΥΝΑΝΠ και την Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών:

Ερωτήση Ιrineossamothraki Blog 27/7:

Καλησπέρα, ονομαζομαι Ειρηναίος Παπαντίδης, είμαι κάτοικος Σαμοθράκης και διαχειριστής του blog irineossamothraki.blogspot.com .

Αρχές Μαϊου και αμέσως μετά την επίσκεψη του υπουργού ναυτιλίας κυρίου Κουρουμπλή στο νησί μας ανακοινώθηκαν 3 γραμμές με ισχύ από 1/11/18:

Ήθελα λοιπόν να ενημερωθώ:

– Ο διαγωνισμός έγινε ή θα γίνει;

– Αν έγινε υπήρξε ενδιαφέρον για κάποια ή κάποιες από τις γραμμές;

– Υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Αναζήτησα τις επόμενες γνωμοδοτήσεις του ΣΑΣ και δεν βρήκα κάτι.

Ευχαριστώ.

***

Απάντηση από Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών 14/8:

Θέμα: Γραμμές Σαμοθράκης – Παροχή πληροφοριών

Επί του από 27/07/2018 μηνύματός σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (04:25)αναφορικά με ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση της νήσου Σαμοθράκης, θα επιθυμούσαμενα σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα:

α) Οι δρομολογιακές γραμμές στις οποίες αναφέρεστε δημοσιεύτηκαν στην υπ’ αριθμ.253.2-8/31625/18/30-04-2018 απόφαση ΥΝΑΝΠ/Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ/ΔΘΣ Γ΄(ΑΔΑ:6ΩΘΤ4653ΠΩ-ΔΦ6) με α/α.23, α/α.84 και α/α.85.

β)Με την προαναφερόμενη απόφαση προσκλήθηκαν οι ενδιαφερόμενες ναυτιλιακές εταιρείες για τη σύναψη σύμβασης ή συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας μεσκοπό την αποκλειστική εξυπηρέτηση γραμμών του δικτύου ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

γ)Η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφοράς ήταν η 21/05/2018. Για τις προαναφερθείσες δρομολογιακές γραμμές δεν υπήρξε επιχειρηματικό ενδιαφέρον.

Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας.

***

Βέβαια δεν έμεινα εκεί έθεσα εκ νέου ερώτημα με ημερομηνία 14/8:

Ευχαριστώ για την ενημέρωση.

Υπάρχει πιθανότητα να επαναπροκηρυχθούν οι γραμμές;

Όπως γίνεται αντιληπτό απάντηση ακόμη δεν μου εστάλη (στην Ελλάδα είμαστε μία ημερήσια αργία για τον πολυπληθέστατο δημόσιο τομέα, μετατρέπεται σε εβδομαδιαία).

Ας ελπίσουμε ότι:

1) θα υπάρξει απάντηση και θα είναι θετική,

2) θα γίνουν ενέργειες να υπάρξει ενδιαφέρον από εταιρείες. Η SAOS FERRIES υπάρχει στην γραμμή της Αλεξανδρούπολης και καλώς υπάρχει και την θέλουμε να υπάρχει, μπορεί να θέλει να παζαρέψει την γραμμή του Λαυρίου και καλά κάνει (έμπορος – επαγγελματίας είμαι και εγώ άλλωστε και αυτές οι τακτικές είναι θεμιτές). Από εκεί και πέρα για τις γραμμές Λήμνου και Καβάλας δεν βλέπω να υπάρχει ενδιαφέρον από την S. F. άρα εμείς έχουμε υποχρέωση να αναζητήσουμε (να κλάψουμε σαν το μωρό…) για να βρούμε ενδιαφερόμενους (που θα μας δώσουν γάλα…).

irineossamothraki.blogspot.com

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Πέντε (5) εκατ. ευρώ της «ΠΑΜΘ» για το νέο Νοσ/μειο Κομοτηνής

Ο Χρήστος Μέτιος υπέγραψε την ένταξη συγκεκριμένων έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης

Δήλωσε Ανεξάρτητος και έγινε Αντιπεριφερειάρχης

Ο Χρήστος Μέτιος τον τοποθέτησε στον τομέα Κοινωνικών Πολιτικών της Περιφέρειας ΑΜΘ – Για φθηνή συναλλαγή του Τζιχάν Ιμάμογλου κάνει λόγο η...

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο Διδ/χο

Δράση αλληλεγγύης προς τους πληγέντες από την θεομηνία, κατοίκους της Καρδίτσας Συνεχίζεται από χτες...

Η Ελλάδα να… μην βιάζεται

Οι συνομιλίες με την Τουρκία πρέπει να έχουν θέμα μόνο για την Υφαλοκρηπίδα – Και να ξεκινήσουν, μετά τις Αμερικανικές εκλογές –...

Τι απέγινε ο δράκος της Θράκης;

Παραμένει άγνωστος ο δράστης σειράς εγκλημάτων κατά της ανθρώπινης ζωής, που έδρασε από το 1988 μέχρι το 1990

More Articles Like This