9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 5 Ιουλίου, 2020

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: «Δίνουμε τους Μουφτήδες, με αντάλλαγμα τους δύο Στρατιωτικούς» – Ο Λαός της Θράκης δεν πρέπει να επιτρέψει τις πρωτοβουλίες των Εθνομηδενιστών Τσίπρα-Κοτζιά-Γαβρόγλου   

Όπως τα προβλέψαμε «σαν “κακοί” προφήτες» εδώ και καιρό, βρίσκονται πλέον μπροστά μας.

Μετά το ξεπούλημα της Μακεδονίας, έρχεται η σειρά του Αιγαίου και της Θράκης, έγραφε η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ.

- Advertisement -

Και βέβαια είχαμε φίλους συνδρομητές της Εφημερίδος μας, που γελούσαν και θεωρούσαν υπερβολικά τα κείμενά μας.

Τώρα, τί άλλο περιμένουν να δουν για να πεισθούν, ότι το σχέδιο εκτουρκισμού της Θράκης μας, ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας;

***

Πέρασε στη Βουλή η τροπολογία-ντροπή που συνταξιοδοτεί τους νόμμιμους μούφτηδες Κομοτηνής, με τις ψήφους των ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ και ΑΝΕΛ.

Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ και ΑΝΕΛ. “Παρών” δήλωσε η ΝΔ, το ΚΚΕ και το Ποτάμι. “Όχι” δήλωσε η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων.

Με την τροπολογία η κυβέρνηση προχωράει στην «αποκαθήλωση» των νόμιμων μουφτήδων της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, ικανοποιώντας ουσιαστικά ένα πάγιο αίτημα της Άγκυρας.

Συγκεκριμένα σε τροπολογία για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας με τίτλο : “Πανεπιστήμιο Ιωάννίων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις”, συμπεριλαμβάνεται -μεταξύ άλλων- άρθρο που οδηγεί στην υποχρεωτική συνταξιοδότηση των σημερινών μουφτήδων Ξάνθης και Κομοτηνής, σε χρονικό διάστημα δύο μηνών από τη ψήφιση του νόμου.

Πριν από ένα μήνα πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας συνάντηση του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου με τον Μουφτή Ξάνθης.

Η συνάντηση αυτή έγινε μετά από πρόσκληση του υπουργού Παιδείας προς το νόμιμο Μουφτή Ξάνθης και μετά από προηγούμενη ακύρωσή της, ενώ είχε δημιουργήσει σειρά έντονων προβληματισμών σε όσους παρακολουθούν το “πολιτικό έργο” της κυβέρνησης στην Θράκη.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, ο γνωστός σύμβουλος επί εξωτερικών θεμάτων του πρωθυπουργού  κ. Καλπαδάκης (παντρεμένος με Τουρκάλα που εργάζεται στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και είναι η νο 3 της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα), ενώ ο νόμιμος μουφτής Ξάνθης κ. Σινίκογλου συνοδευόταν από το νομικό σύμβουλο της Μουφτείας Ξάνθης κ. Δούδο.

Αξίζει να τονίσουμε πως από τη συνάντηση αυτή απουσίαζε ο καθ’ ύλην αρμόδιος γ,γ, του υπουργείου Παιδείας κ. Καλαντζής. Στη συνάντηση αυτή, ο κ. Γαβρόγλου ζήτησε από το νόμιμο Μουφτή Ξάνθης να διευκολύνει το θέμα των Μουφτειών με κατάθεση παραίτησής του.

Αδιευκρίνιστο παραμένει ακόμη ποιοι θα είναι οι νέοι μουφτήδες στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης και με ποιόν τρόπο θα επιλεγούν από το υπουργείο Παιδείας, την ίδια ώρα που οι τουρκόφρονες της μειονότητας όπως και ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, στην τελευταία του επίσκεψη στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο, θέτουν ευθέως θέμα εκλογής μουφτήδων απευθείας από τη μειονότητα, παραβλέποντας πως εκτός από πνευματικοί ηγέτες εξακολουθούν να έχουν -έστω και προαιρετικά- ρόλο δικαστή στο πλαίσιο της Σαρίας.

Η Τουρκία συστηματικά επιδιώκει να υποδεικνύει και να ελέγχει την πνευματική ηγεσία της μειονότητας, αν και ακόμη και στη δική της περίπτωση οι μουφτήδες στη γειτονική χώρα διορίζονται και δεν εκλέγονται. Στόχος βέβαια είναι η πλήρη υποταγή και της μειονότητας αλλά και ο έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων των Βακουφίων στην Θράκη, που περιλαμβάνει πολλά «φιλέτα». Κύριος εκφραστής των τούρκικων επιδιώξεων στην Θράκη, είναι ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο οποίος συμπεριφέρεται ως «τοποτηρητής» με το «ΟΚ» του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής.

Ο Ζεϊμπέκ φιλοδοξεί να νομιμοποιήσει τον «ψευδομουφτής» Αχμέτ Μέτε, που μετά από μία περίοδο στον «πάγο» από την Τουρκία –λόγω φερόμενων σχέσεων του με το δίκτυο Γκιουλέν- επανέκαμψε δριμύτερος και βασιλικότερος του … Ερντογάν.

Στην ίδια τροπολογία ορίζεται πως οι δαπάνες λειτουργίας των Μουφτειών, θα καλύπτονται από το υπουργείο Παιδείας , προκειμένου “να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι θρησκευτικές ανάγκες της μουσουλμανικής μειονότητας” επισημαίνοντας πως οι Μουφτείες είναι “αποκεντρωμένες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας που υπάγονται απευθείας στον οικείο υπουργό”.

pronews.gr

***

Ενώ τω μεταξύ η Δημοτική Παράταξη ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Κομοτηνής εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

***

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: «Δίνουμε τους Μουφτήδες με αντάλλαγμα τους δύο στρατιωτικούς»

Έμελλε να το ζήσουμε κι αυτό: ο υπουργός Παιδείας (της Ελλάδας!) να περνάει στα κρυφά και κατακαλόκαιρο την υποχρεωτική συνταξιοδότηση των μουφτήδων Κομοτηνής και Ξάνθης, προκειμένου να ανοίξει τον δρόμο στις φιλοδοξίες της Τουρκίας για τις θέσεις τους. Κι αυτό το έγκλημα να έχει την συναίνεση του γνωστού μακεδονομάχου υπουργού μας των Εξωτερικών και του πρωθυπουργού (της Ελλάδας!), ο οποίος από μήνες φέρεται να έχει υποσχεθεί μια τέτοιαν εξέλιξη στον Ερντογάν.

Δεν είναι λοιπόν μόνο οι συνθήκες κατάρρευσης στην οικονομία, στη δημογραφία και στην εθνική ασφάλεια που μας απειλούν, είναι και τα εκάστοτε κατορθώματα των κυβερνητικών παραγόντων που πασχίζουν να κρύψουν την μειοδοτική τους πολιτική στα εθνικά ζητήματα πίσω από νηπιώδη σενάρια. Την προηγούμενη φορά ήταν οι κακοί Ρώσοι πράκτορες, αυτή τη φορά υποτίθεται ότι θα πάρουμε ως αντάλλαγμα τους δύο κρατούμενους στρατιωτικούς μας. Με την ίδια «λογική» σε μιαν επόμενη κράτηση δύο άλλων Ελλήνων πολιτών (το μόνο εύκολο…) θα προχωρήσουμε και στην ΕΚΛΟΓΗ των επόμενων μουφτήδων από τα ανδρείκελα της Άγκυρας;

Ως ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταγγέλλουμε επίσης την γενική σιωπή όχι μόνο των κομμάτων της Αντιπολίτευσης αλλά και των τοπικών Αρχών, όσων δηλαδή ξέρουν καλά την προσφορά ιδίως του σοφολογιότατου Μέτσο Τζεμαλή στην κοινωνική γαλήνη (άρα και στην εθνική ασφάλεια). Τίποτε δεν έχει να πει κανείς στην Κομοτηνή για την πολύχρονη μαρτυρία του κ. Τζεμαλή, για το παράδειγμα σοφής ποιμαντορίας που έδωσε επί δυόμιση δεκαετίες; Τον έχουν όλοι άξιο για μια τέτοια τύχη, να φύγει άναυλα στο σπίτι του μετά από τόσα που προσέφερε στην ειρηνική συμβίωση μουσουλμάνων και χριστιανών στον τόπο μας; Και είναι κυριολεκτικά αδιανόητο όλα αυτά να γίνονται στην καλύτερη, στην πιο ευνοϊκή για τα ελληνικά συμφέροντα φάση που ήμασταν ποτέ, στη Ροδόπη τουλάχιστον, κλωτσώντας όσα επιτεύχθηκαν από τον νυν μουφτή και από τον νυν πρόεδρο της Διαχειριστικής Επιτροπής Σελήμ Ισά…

Εμείς πάντως, ως Παράταξη Πολιτών ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, θα εξετάσουμε κάθε νομικό μέσον για να αντιδράσουμε στο ξεπούλημα της περιοχής μας από την Κυβέρνηση Κοτζιά – Τσίπρα και η ύπουλη ψήφιση της τροπολογίας δεν θα είναι το τέλος της ιστορίας. Ο λαός της Θράκης δεν πρέπει να επιτρέψει στις αυτοκτονικές «πρωτοβουλίες» των όποιων εθνομηδενιστών – ή απλά δειλών – να υποσκάψουν το μέλλον του. Οι Γαβρόγλοι και οι Τσίπρες σε λίγα χρόνια θα έχουν ξεχαστεί, αλλά ας μην αφήσουν πίσω τους αντί για ελληνική κυριαρχία στη Θράκη στάχτη και αποκαΐδια.

«ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θα υπάρξουν οφέλη από την παραχώρηση του Λιμένος Αλεξ/πολης;

Η χερσαία ζώνη, κάτω από τον Φάρο, θα δοθεί προίκα στον μελλοντικό ξένο επενδυτή;

«Συντονιστείτε» για τα καύσιμα στο αεροδρόμιο Αλεξ/πολης

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης έκανε την κίνησή του, μετά το δημοσίευμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» - Περιμένουμε τώρα τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο...

Αθώοι οι τέσσερις αγρότες των Φερών

Είχαν διαμαρτυρηθεί κατά του τέως Υφυπουργού Γεωργίας, Παναγιώτη Σγουρίδη Αθώοι, και μάλιστα με εισαγγελική...

Εμείς δεν στήσαμε καμπαναριό στο Τέμενος Βαγιαζήτ

Ας εφαρμόσουμε «Συμμετρική Διπλωματία» μετά… Δώρων – Η Αγία Σοφία να λειτουργήσει ως...

Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στην Ξάνθη

Είναι μία «πυρκαγιά» που αναζωπυρώνεται και δεν μπορούμε να την σβήσουμε – Ανησυχητικά τα όσα δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας

More Articles Like This