Home / Κοινωνια / ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ

Έχει συγκροτήσει η Τουρκία – Αύξηση 33% των Ειδικών Δυνάμεων – Τοποθετούνται απέναντι στον Έβρο και την Ρόδο – Αύξηση ικανότητος για αιφνιδιαστικό χτύπημα

Με μία απόφαση που καταδεικνύει τις προθέσεις της Αγκυρας σε ότι αφορά τα σχέδια κατά της Ελλάδας, τo Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο (YAŞ) της γείτονος χώρας αύξησε κατά 33% τις δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων του τουρκικού Στρατού!

Συγκεκριμένα αποφάσισε την συγκρότηση 4 (!) νέων Ταξιαρχιών Καταδρομών στις οποίες έδωσε τις ονομασίες 7η ΤΑΞΚΔ/Σαγγάριος, 11η ΤΑΞΚΔ/Denizli, 17η ΤΑΞΚΔ/Τραπεζούντα, 41η ΤΑΞΚΔ/Σαράντα Εκκλησιές), αυξάνοντας τον συνολικό τους αριθμό από 12 που είναι σήμερα (περιλαμβανομένων και των ειδικών δυνάμεων της Στρατοχωροφυλακής) σε 16 Ταξιαρχίες!

Οι δύο από αυτές αφορούν άμεσα την Ελλάδα:

Η 41η ΤΑΞΚΔ στην Ανατολική Θράκη και η 11η ΤΑΞΚΔ στο Denizli απέναντι από την Ρόδο, το σύμπλεγμα της Μεγίστης (Καστελόριζο) κλπ.

Πρόκειται για τεράστια ενίσχυση των τουρκικών ειδικών δυνάμεων, αφού οι τουρκικές Ταξιαρχίες είναι πλήρως επανδρωμένες και αριθμούν μέχρι και 3.000 άνδρες η κάθε μία.

Το γιατί δημιουργούν επιπλέον Ταξιαρχίες ειδικών επιχειρήσεων ακριβώς στα ελληνοτουρκικά σύνορα, είναι εύκολο να το αντιληφθεί κάποιος. Μια Ταξιαρχία ειδικών δυνάμεων επιπλέον των ήδη υπαρχόντων είναι τεράστια αύξηση όχι απλά της μαχητικής ισχύος του τουρκικού Στρατού, αλλά και της ικανότητας εξαπόλυσης αιφνιδιαστικού πρώτου πλήγματος.

Το θέμα είναι πόσο έτοιμοι είμαστε εμείς…

Πέτρος Αναστασίου

***

«Καταθέσαμε πάλι τα όπλα»

Επανέφεραν τα ΜΟΕ με τη Τουρκία 48 ώρες μετά τη τουρκική ΝΟΤΑΜ!

Αίρεται η απόφαση αναστολής των Μέτρων Οικοδόμησης  Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με την Τουρκία γιατί απελευθερώθηκαν οι όμηροι αιχμάλωτοι στρατιωτικοί, ο ανθυπολοχαγός Αγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας ΕΠΟΠ Δημήτρης Κούκλατζης!

Αρα όλα καλά με τη Τουρκία και πλέον μπορούν να ξεκινήσουν οι επισκέψεις αβροφροσύνης των Τούρκων στα ελληνικά Επιτελεία και ότι άλλο προβλέπουν τα αμερικανικής έμπνευσης ΜΟΕ!

Πρόκειται για μία εξέλιξη την οποία είχε προδιαγράψει το pronews.gr, αλλά ουδείς πίστευε ότι τόσο γρήγορα θα «καταθέσουμε τα όπλα» όταν η αιχμαλωσία των δύο στρατιωτικών ήταν μόνο ένα ακόμα επεισόδιο στην μακρά αλυσίδα των τουρκικών προκλήσεων (εμβολισμός ΠΑΘ «Γαύδος» κλπ).

Αυτό αποφασίσθηκε μετά από εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Ευαγγέλου Αποστολάκη, «μετά τα τελευταία γεγονότα και την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Στο υπουργείο λένε ότι «Υπήρξε πίεση από τους Αμερικανούς». Και; Και στην Αγκυρα υπάρχει πίεση να αφήσει ελεύθερο τον όμηρο πάστορα Α.Μπράνσον και τους «χορεύουν στο ταψί» (με μεγάλο κόστος είναι η αλήθεια).

Αντί να χρησιμοποιηθεί η επαναφορά τους ως διαπραγματευτικό όπλο για σειρά ζητημάτων (π.χ. μόλις το περασμένο Σάββατο η Αγκυρα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με την οποία ακύρωνε την ελληνική ΝΟΤΑΜ για την τραγωδία στις Οινούσσες και χαρακτήριζε τουρκική επικράτεια το νησί) σπεύσαμε να τα επαναφέρουμε μήπως και παρεξηγηθεί ο Ρ.Τ.Ερντογάν…

Γεράσιμος Χουντάλας