9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΡΟΥΚΕΤΟΒΟΛΟ ΣΤΟΝ… ΚΟΣΜΟ !!!

Κατάφερε και πούλησε η Τουρκία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – Στην Ελλάδα «ξεχάσαμε» τις Αμυντικές Βιομηχανίες, που τις θεωρούμε «βαρίδι» 

Το μεγαλύτερο σύστημα πολλαπλών εκτοξευτών ρουκετών στον κόσμο κατάφερε και πούλησε η Τουρκία στα ΗΑΕ, καταδεικνύοντας με τον πιο έμπρακτο τρόπο ότι η αμυντική βιομηχανία της γείτονος είναι πλέον βασικός κινητήριος μοχλός της οικονομίας της, εκτός του ότι της εξασφαλίζει αυτάρκεια σε οπλικά συστήματα.

Κάτι που την Ελλάδα είτε το έχουμε ξεχάσει, είτε από τους γνωστούς  ιδεοληπτικούς λόγους το θεωρούμε παρωχημένο το ενδεχόμενο να επενδύσουμε στην αμυντικής βιομηχανία, αντιμετωπίζοντάς της ως «βαρίδι».

- Advertisement -

Παρά το ότι αμυντική βιομηχανία σημαίνει πάνω από όλα δουλειές και επενδύσεις ο… νεοέλληνας προτιμά την «οικονομία» των γκαρσονιών της Ευρώπης. Μπορεί το σύστημα να έχει αποσπάσει κακές κριτικές αναφορικά με την έλλειψη ευελιξίας (θεωρείται ιδανικό μόνο για εδάφη τύπου Μέσης Ανατολή) αυτό όμως μπορεί να μη  σημαίνει και τίποτα, καθώς το στοίχημα για κάθε χώρα είναι οι εξαγωγές οι δουλειές και τα έσοδα.

Μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Τουρκίας η Roketsan ανακοίνωσε την πώληση του ΠΕΠ  Jobaria στα ΗΑΕ ένα σύστημα που μπορεί να εκτοξεύει εκατοντάδες ρουκέτες σε λιγότερο από δύο λεπτά από ένα και μόνο  όχημα, έχοντας μάλιστα μπει και στο βιβλίο ρεκόρ Guinness, ως το μεγαλύτερο ρουκετόβόλο αναφορικά με τον αριθμό των σωλήνων εκτοξευτών που φέρει (240).

Το Jobaria το οποίο περιγράφεται ως Πολλαπλή κλίνη εκτόξευσης MCL (Multiple Cradle Launcher) αναπτύχθηκε από την τουρκική εταιρεία κατόπιν απαίτησης των ΗΑΕ προκειμένου να αντικαταστήσει τα παλαιά BM-21 Grads των 122 χλστ. Το σημαντικό πλεονέκτημα του MCL είναι αντικαθιστά 6 οχήματα ΒΜ-21 και περίπου 30 άτομα προσωπικό από ένα όχημα με 240 σωλήνες (όσους δηλαδή έχουν τα 6 ΒΜ-21) και προσωπικό εξυπηρέτησης  μόνο 3 ατόμων.

Το όχημα διαθέτει τέσσερις συνολικά εκτοξευτές ρουκετών σε πλατφόρμα ο κάθε ένας εκ των οποίων διαθέτει 60 σωλήνες εκτόξευσης των 122 χλστ. για ρουκέτες T-122 Sakarya και μέγιστο βεληνεκές 37 χλμ. και ρυθμό εκτόξευσης δύο ρουκετών ανα δευτ. Μετά την εκτόξευση των ρουκετών το προσωπικό μπορεί να επανεξοπλίσει το όχημα σε διάστημα 30 λεπτών.

pronews.gr

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Πρόστιμα κρύβει το Ε-9 για τα ακίνητα

Τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι στις δηλώσεις τους

«Επιστρατεύονται» άνεργοι για αγροτικές εργασίες

Οι άνεργοι μπορούν να απασχοληθούν σε αγροτικές δραστηριότητες, χωρίς να χάσουν το επίδομα ανεργίας

«Σφραγίζονται» τα σύνορα του Έβρου

Από Στεριά και Αέρα – Σε ποια σημεία μπαίνουν θερμικές κάμερες – παρακολούθηση από Ελικόπτερα και Drones– Ενισχύεται το «τείχος» από Καστανιές μέχρι...

Θετικά μηνύματα τιμών στα σκόρδα

Αισιοδοξία στον Συνεταιρισμό της Νέας Βύσσας Με μηδενικά αποθέματα από την περσινή χρονιά και...

Προώθηση θεμάτων του ΟΣΕ που αφορούν τον Έβρο

α) Για την Σιδ/κη Γέφυρα Πυθίου β) για συντηρήσεις Σταθμών Διδ/χου, Πυθίου, Αλεξ/πολης γ) για την ηλεκτροδότηση γραμμής Αλεξ/πολης-Ορμενίου και δ) για...

More Articles Like This