9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΡΟΥΚΕΤΟΒΟΛΟ ΣΤΟΝ… ΚΟΣΜΟ !!!

Κατάφερε και πούλησε η Τουρκία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – Στην Ελλάδα «ξεχάσαμε» τις Αμυντικές Βιομηχανίες, που τις θεωρούμε «βαρίδι» 

Το μεγαλύτερο σύστημα πολλαπλών εκτοξευτών ρουκετών στον κόσμο κατάφερε και πούλησε η Τουρκία στα ΗΑΕ, καταδεικνύοντας με τον πιο έμπρακτο τρόπο ότι η αμυντική βιομηχανία της γείτονος είναι πλέον βασικός κινητήριος μοχλός της οικονομίας της, εκτός του ότι της εξασφαλίζει αυτάρκεια σε οπλικά συστήματα.

Κάτι που την Ελλάδα είτε το έχουμε ξεχάσει, είτε από τους γνωστούς  ιδεοληπτικούς λόγους το θεωρούμε παρωχημένο το ενδεχόμενο να επενδύσουμε στην αμυντικής βιομηχανία, αντιμετωπίζοντάς της ως «βαρίδι».

- Advertisement -

Παρά το ότι αμυντική βιομηχανία σημαίνει πάνω από όλα δουλειές και επενδύσεις ο… νεοέλληνας προτιμά την «οικονομία» των γκαρσονιών της Ευρώπης. Μπορεί το σύστημα να έχει αποσπάσει κακές κριτικές αναφορικά με την έλλειψη ευελιξίας (θεωρείται ιδανικό μόνο για εδάφη τύπου Μέσης Ανατολή) αυτό όμως μπορεί να μη  σημαίνει και τίποτα, καθώς το στοίχημα για κάθε χώρα είναι οι εξαγωγές οι δουλειές και τα έσοδα.

Μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Τουρκίας η Roketsan ανακοίνωσε την πώληση του ΠΕΠ  Jobaria στα ΗΑΕ ένα σύστημα που μπορεί να εκτοξεύει εκατοντάδες ρουκέτες σε λιγότερο από δύο λεπτά από ένα και μόνο  όχημα, έχοντας μάλιστα μπει και στο βιβλίο ρεκόρ Guinness, ως το μεγαλύτερο ρουκετόβόλο αναφορικά με τον αριθμό των σωλήνων εκτοξευτών που φέρει (240).

Το Jobaria το οποίο περιγράφεται ως Πολλαπλή κλίνη εκτόξευσης MCL (Multiple Cradle Launcher) αναπτύχθηκε από την τουρκική εταιρεία κατόπιν απαίτησης των ΗΑΕ προκειμένου να αντικαταστήσει τα παλαιά BM-21 Grads των 122 χλστ. Το σημαντικό πλεονέκτημα του MCL είναι αντικαθιστά 6 οχήματα ΒΜ-21 και περίπου 30 άτομα προσωπικό από ένα όχημα με 240 σωλήνες (όσους δηλαδή έχουν τα 6 ΒΜ-21) και προσωπικό εξυπηρέτησης  μόνο 3 ατόμων.

Το όχημα διαθέτει τέσσερις συνολικά εκτοξευτές ρουκετών σε πλατφόρμα ο κάθε ένας εκ των οποίων διαθέτει 60 σωλήνες εκτόξευσης των 122 χλστ. για ρουκέτες T-122 Sakarya και μέγιστο βεληνεκές 37 χλμ. και ρυθμό εκτόξευσης δύο ρουκετών ανα δευτ. Μετά την εκτόξευση των ρουκετών το προσωπικό μπορεί να επανεξοπλίσει το όχημα σε διάστημα 30 λεπτών.

pronews.gr

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Κοινή δράση Δημάρχων του Ν. Έβρου

Με αφορμή την επίσκεψη της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, Προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, για την ανάπτυξη...

Αποστρατικοποίηση και πίσω το Anadolu

Αν δεν είχαμε αποσύρει την Μεραρχία από την Κύπρο το 1967, ποτέ δεν θα πατούσε την Κύπρο ο «Αττίλας» - Το 2023...

3,5 ώρες μάχη με την φωτιά στην ΒΙ-ΠΕ Ορεστιάδος

Η φωτιά ξεκίνησε από χώρο του εργοστασίου της Βιομηχανίας Ζάχαρης και επεκτάθηκε γρήγορα, λόγω των ισχυρών πνεόντων ανέμων

Ποιοι διεκδικούν τα λιμάνια Καβάλας – Αλεξανδρούπολης

Αυξημένο το επενδυτικό ενδιαφέρον, μετά την παράταση 4 εβδομάδων που δόθηκε, για την Α’ φάση του διαγωνισμού – Οι Ένοπλες Δυνάμεις των...

Είμαστε με τους Αρμένιους

Αν κηρυχθεί πόλεμος Τουρκίας-Αρμενίας, είναι υποχρεωμένη η Ελλάς, λόγω ΝΑΤΟ, να βοηθήσει τους γενοκτόνους σφαγείς Τούρκους!!!

More Articles Like This