9.4 C
Alexandroupoli
Saturday, April 20, 2024

ΤΟΥΣ ΦΑΡΔΕΙΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΤΕ…. ΣΟΚΑΚΙΑ

Μετά την κεντρική Λεωφόρο Δημοκρατίας, νέο «ΕΓΚΛΗΜΑ» ετοιμάζεται στην παραλιακή Λεωφόρο της Αλεξανδρούπολης – Κούφια Έργα, που δεν προσφέρουν το παραμικρό όφελος στους Δημότες

Την Τρίτη 21 Αυγούστου 2018 υπογράφηκε η σύμβαση υλοποίησης του έργου «Επέκταση ποδηλατοδρόμου και διαμόρφωση υπαίθριου χώρου στάθμευσης», αρχικού προϋπολογισμού  1.200.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και μαζί με τα έργα «Ανάπλαση Δυτικής Χερσαίας Ζώνης Αλεξανδρούπολης» προϋπολογισμού 2.382,789,67 ευρώ, «Διαμόρφωση χώρου παραλίας στην Αλεξανδρούπολη (από γήπεδο μέχρι Αργώ)» προϋπολογισμού 1.192.201,86 ευρώ και «Ανάδειξη και αξιοποίηση των ιστορικών αποθηκών στο λιμάνι.

- Advertisement -

Αποκατάσταση και αλλαγή χρήσης των αποθηκών 1-3 σε έκθεση πώληση  κινηματοθέατρο και ανέγερση νέου κτιρίου στη θέση 2 με χρήση συνάθροισης κοινού (χώροι εστίασης-καφέ) προϋπολογισμού 2.950.000 ευρώ που θα δημοπρατηθούν σύντομα αναμένεται να αλλάξουν ριζικά την εικόνα και λειτουργία του παραλιακού μετώπου της Αλεξανδρούπολης.

***

Αυτή ήταν η ανακοίνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης, που όμως δεν μιλά για το νέο έγκλημα που ετοιμάζεται εις βάρος της Αλεξανδρούπολης.

Την ώρα που εκκρεμούν ένα σωρό προβλήματα στην πόλη, η Δημοτική Αρχή του κ. Ευάγγελου Λαμπάκη, του «συγκοινωνιολόγου, του χωροτάκτη, του πολεοδόμου», που πρόσφατα μας άλλαξε και τα φώτα, με τα λευκά LED φωτιστικά λαμπιόνια που δεν φέγγουν δαπάνης 3,5 εκατ. Ευρώ, προχωρά στην κατασκευή νέων… ποδηλατοδρόμων στην παραλιακή Λεωφόρο, που θα στενέψει, θα γίνει μονόδρομος και μεγάλη πληγή για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Το πρώτο λάθος έγινε επί Δημαρχίας Γ. Αλεξανδρή, ο οποίος στένεψε την κεντρική Λεωφόρο Αλεξ/πολης για να φτιάξει έναν «Φαραωνικό» ποδηλατόδρομο, υπερυψωμένο από το οδόστρωμα, με μάρμαρα, κάγκελα, ταρτάν, κλ.π., που καθημερινά προκαλεί την αγανάκτηση των οδηγών, από το μποτιλιάρισμα των οχημάτων τους.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον ποδηλατόδρομο της Ιωακείμ Καβύρη, αλλά και της 14ης Μαΐου (από την Εθνικής Αντίστασης και πάνω).

Ο δρόμος στένεψε και αν σταματήσει ένα αυτοκίνητο στο ύψος του παλαιού Νοσοκομείου, μπλοκάρεται η κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, που δεν πουλά τσιμέντα, ούτε σίδερα, ούτε μετέχει σε εργολαβίες και προμήθειες του Δημοσίου, επαναλαμβάνει και σήμερα την θέση της, ότι αυτά τα σχέδια των Δημάρχων που έχουν εφαρμοσθεί μέχρι τώρα, έχουν ζημιώσει την Αλεξανδρούπολη.

Και όπως μας έλεγαν παλαιοί Αλεξανδρουπολίτες, παραδώσαμε μία πόλη με φαρδείς δρόμους, που οι Δήμαρχοι τους έκαναν…  σοκάκια.

Τα γράψαμε, τα ξαναγράψαμε, αλλά ο κ. Ε. Λαμπάκης που θεωρεί τον εαυτό του ότι είναι ο… ιδιοκτήτης της πόλης και οι Αλεξανδρουπολίτες υπήκοοί του, προχωρεί ακάθεκτος σε κούφια έργα, που δεν προσφέρουν το παραμικρό όφελος στους Δημότες.

Αντί να φροντίσει για την δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης των αυτοκινήτων, σε μία πόλη που μεγαλώνει συνεχώς, και έχει ανάγκη φαρδύτερων δρόμων, ο κ. Λαμπάκης στενεύει τώρα και την παραλιακή Λεωφόρο.

Νομίζει πως θα βάλει έτσι την σφραγίδα του στην πόλη, από το πέρασμά του στον Δημαρχιακό θώκο.

Εκείνο που θα εισπράξει όμως θα είναι οι ύβρεις και η αγανάκτηση των πολιτών.

Η Αλεξανδρούπολη, υποτίθεται πως είναι πόλη παραθαλάσσια, αλλά με τις πεζοδρομήσεις του κ. Λαμπάκη, έχει αποκοπεί από την θάλασσα και έχει μεταβληθεί σε Μεσόγεια πόλη.

Εγκληματικό Λάθος χαρακτηρίζουμε την πεζοδρόμηση που αποφάσισε για την οδό Κύπρου, παρά τις αντιρρήσεις και διαμαρτυρίες των πολιτών, παρά τις επισημάνσεις της εφημερίδος μας, παρά τις αντίθετες εισηγήσεις της τροχαίας, κόβοντας τον μόνο δρόμο που οδηγούσε κατ’ ευθείαν στο Λιμάνι της πόλεως και επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο την κυκλοφορία των οχημάτων στην Κεντρική Λεωφόρο Δημοκρατίας.

Επιπολαιότητες, άκριτες και βιαστικές αποφάσεις, χωρίς λογική για τις επιπτώσεις στο μέλλον.

Έτσι θέλει ο Λαμπάκης, έτσι κάνει.

Μόνο που αυτή η αθλιότητα κράτησε ήδη πάρα πολύ.

Κλείνοντας, ξαναλέμε:

Τα 1,2 εκατομμύρια Ευρώ για ποδηλατόδρομο στην παραλιακή και για διαμόρφωση χώρου πάρκινγκ (που ήδη υπάρχει και λειτουργεί δίπλα στο γήπεδο) είναι πολλά λεφτά.

Οι «σκορπαλευριές», πρέπει επιτέλους να σταματήσουν.

Σ.Κ.

spot_img
spot_img
Saturday, April 20, 2024

Latest News

«Ἀναξιδίκου εἰμί ή Το λατομείο του Αναξίδικου»

Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη του νέου μας...

More Articles Like This