9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

Ένας γελοίος και πρόστυχος νόμος

Ο άθλιος τυποκτόνος νόμος, εργαλείο όλων των Κυβερνήσεων, έγινε για να εκβιάζει ευθέως τους ανθρώπους του Τύπου

Μου αρέσει που κοροϊδεύουμε τον Ερντογάν, ο οποίος μπαγλαρώνει όποιον δημοσιογράφο δεν του κάνει τεμενάδες, τον τυλίγει σε μια κόλλα χαρτί και τον στέλνει στο μπαλαούρο.

Να σας πω, εκείνος είναι πιο «έντιμος» από τον δικό μας «νόμο».

- Advertisement -

Ο Ερντογάν σε βουτάει και σε κλείνει στη φυλακή «γιατί έτσι του αρέσει».

Εδώ, ο τυποκτόνος νόμος επιτρέπει σε όποιον γουστάρει να σε φιμώσει, να σου τραβήξει μια μήνυση για «συκοφαντική δυσφήμηση», να σε τραβολογήσει στο Αυτόφωρο, να πας να δικαστείς, αλλά να φας και μια αγωγή για κάποιες χιλιάδες ευρώ, που δεν θα τα έχεις για να πληρώσεις αν καταδικαστείς.

Σκεφτείτε, λοιπόν, τον σημερινό Έλληνα δημοσιογράφο, που βλέπει μισθό όποτε τύχει και που το χιλιάρικο θεωρείται «υψηλή αμοιβή», να ετοιμάζεται να γράψει ένα «καυτό» κείμενο, με αποκαλύψεις και στοιχεία, έχοντας μπροστά του την απειλή μιας μήνυσης κάι μιας αγωγής για κάμποσα χιλιάρικα, τα οποία δεν θα βγάλει ούτε σε όλη του τη ζωή!

Το πιθανότερο -και ανθρώπινο σε μια εποχή όπως η σημερινή, σε μια χώρα στην οποία δεν ξέρεις από πού μπορεί να σου έρθει οποιοδήποτε χτύπημα, σε μια χώρα όπου έτσι και μπεις σε γραφείο ανακριτή για υπόθεση με «πολιτικό χρώμα» δεν ξέρεις πώς θα βγεις από κει μέσα- είναι ή το «άσε καλύτερα» ή η αυτολογοκρισία!

Αυτός είναι, αγαπητοί, ο στόχος του «νόμου» γα τον Τύπο, τον οποίο αναίσχυντα και ανενδοίαστα χρησιμοποιούν όλοι όσοι θέλουν να φιμώσουν τους δημοσιογράφους και τη δημοσιογραφία.

Πολιτικοί, νονοί, διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες με ύποπτες δουλειές, ακόμη και έμποροι ναρκωτικών και επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί!

Σου τραβάνε μια μήνυση και μια αγωγή για «συκοφαντική δυσφήμηση» και άντε να ξεμπλέξεις με δικαστήρια, αναβολές, πρωτόδικα Εφετεία και δεν συμμαζεύεται.

Φυσικά, δεν τίθεται θέμα για το αν ή στήλη τάσσεται υπέρ ή κατά των δημοσιογράφων που αντιμετωπίζουν τον κατάπτυστο νόμο από μηνύσεις και αγωγές «θιγομένων».

Θα σας πω, όμως, ότι με την πλημμυρίδα των αγωγών που παράγει ο γελοίος αυτός νόμος έχουν καταφέρει να τρομοκρατήσουν μεγάλη μερίδα ΜΜΕ.

Σου λέει ο άλλος, «για κάτσε, ρε παιδί μου, θες να μπλέξουμε και να τρέχουμε στα δικαστήρια;».

Εσύ επιμένεις: «Μα, κύριε, εδώ έχουμε στοιχεία, πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση».

Και σου απαντούν: «Ναι, αλλά μετά εμένα θα τρέχουνε στα δικαστήρια κι εγώ θα πληρώνω».

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, γιατί έγινε ο τυποκτόνος νόμος;

Για να τρομοκρατήσει και να εκβιάσει τον Τύπο.

Ας ελπίσουμε ότι θα καταργηθεί γρήγορα, γιατί είνα ντροπή για τη δημοκρατία!

Η ΑΚΙΣ

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Πεζοπορία του «ΔΡΟΜΕΑ της ΘΡΑΚΗΣ» στον Βόρειο Έβρο

Γνωρίζουμε στις 4 Οκτωβρίου 2020, την μαγεία του Πενταλόφου Ορεστιάδος

Στην Εθνική Ομάδα Στίβου για ακόμη μία χρονιά

Η Εβρίτισσα αθλήτρια της Δισκοβολίας του Εθνικού Αλεξ/πολης Ιωάννα Αραμπατζή Το διοικητικό συμβούλιο του...

Το τσίμπημα της μέλισσας

Η υποδοχή που ανέμενε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, δεν ήταν σίγουρα αυτή που αντίκρυσε στην Αλεξανδρούπολη

Ασύμμετρη απειλή από τα τουρκικά… drones!!!

Τουρκικά dronesέχουν κάνει την εμφάνισή τους στον Έβρο και σε ελληνικά νησιά στο Αιγαίο και συνιστούν μία ασύμμετρη απειλή - Ποιοι είναι οι τρόποι...

Ενδιαφέρον των ΗΠΑ για Σούδα, φρεγάτες και Αλεξανδρούπολη

Τα μηνύματα που θα στείλει ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Μάϊκ Πομπέο, θα έχουν ιδιαίτερη σημασία, πριν από την έναρξη των...

More Articles Like This