9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Αν γινόταν αντί… της οδού Κύπρου πεζόδρομος η Κουντουριώτου; 

Γιατί η δημοτική αρχή δεν πεζοδρομεί την οδό, όπου βρίσκονται τα ψητοπωλεία της Αλεξ/πολης; – Αντιπρόταση στον Δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη

Η αλήθεια είναι ότι αυτήν την ιδέα δεν την είχα σκεφτεί νωρίτερα. Και πράγματι, θαρρώ πως είναι μια πολύ καλή πρόταση.

Προς τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης λοιπόν (παρ’ όλο που οσονούπω ξεκινά το έργο της πεζοδρόμησης της οδού Κύπρου), έχω να πω το εξής: αφού σας αρέσουν τόσο πολύ οι πεζοδρομήσεις, γιατί δεν κάνετε έναν πεζόδρομο που θα πιάσει τόπο;

- Advertisement -

Αναφέρομαι στην οδό Κουντουριώτου, την κάθετη οδό με την Εμπορίου, εκεί που βρίσκονται τα λεγόμενα «βρώμικα», δηλαδή τα παραδοσιακά ψητοπωλεία της πόλης.

Εκεί ο κόσμος, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, απολαμβάνει να κάθεται στα τραπεζάκια έξω, να τρώει και να πίνει με χαλαρή διάθεση, και φυσικά να χαζεύει και τους περαστικούς.

Αφού λοιπόν έτσι κι αλλιώς, κατά τους θερινούς μήνες αυτή η οδός είναι κλειστή – για να εξυπηρετούνται όλα τα παραπάνω – γιατί να μην κλείσει άπαξ και διά παντός;

Έτσι, όλοι θα είναι ευχαριστημένοι και αυτή η οδός, η οποία δεν πολυχρησιμοποιείται από τα αυτοκίνητα, δε θα επηρεάσει αρνητικά την κυκλοφοριακή κατάσταση της Αλεξανδρούπολης.

Επιπρόσθετα, σε περίπτωση που πεζοδρομούνταν η Κουντουριώτου, το όλο το σκηνικό θα θύμιζε την περιοχή των Λαδάδικων στη Θεσσαλονίκη, όπου εκεί είναι μαζεμένα όλα τα παραδοσιακά ταβερνάκια, δίνοντας έναν άλλον αέρα στην πόλη.

Αυτόματα, και ο δρόμος αυτός της πόλης θα έπαιρνε άλλο χρώμα, τουριστικό, και θα προσέλκυε ακόμη περισσότερο κόσμο.

Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν κάλλιστα να γίνουν, εάν κι εφόσον υπήρχε σύνεση και κυρίως διάθεση για συναίνεση από την τωρινή δημοτική αρχή!

Διότι το λέω και το επαναλαμβάνω (και μακάρι να βγω λάθος), αυτό που πάει να γίνει είναι έγκλημα! Αν είμαι γερή και ζω ακόμη σ’ αυτήν την πόλη, είμαι σχεδόν σίγουρη ότι θα δω το ξήλωμα της πεζοδρομημένης οδού Κύπρου, από τους επόμενους δημάρχους της Αλεξανδρούπολης!

Κι αυτό γιατί, ήδη η κατάσταση είναι τραγική με το μποτιλιάρισμα των αυτοκινήτων στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, τα οποία ενώ είχαν μια απευθείας διέξοδο προς το λιμάνι και από εκεί προς την παραλιακή εκατέρωθεν, πλέον είναι καταδικασμένα να περνούν από το κέντρο, θέλοντας και μη.

Μεγάλη επιτυχία… Εν τω μεταξύ, να πω ότι όλον αυτόν τον καιρό που είναι κλειστή η Κύπρου την βλέπω να σφύζει από κόσμο; Ψέματα θα πω. Διότι απλούστατα, ΔΕ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!

Άδεια και έρημη αυτή η οδός, στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, που πριν επιτελούσε κι έναν σκοπό τέλος πάντων.

Ποιος μας λέει λοιπόν, ότι αφού θα πεζοδρομηθεί, ξαφνικά θα κατακλυστεί από πολίτες; Τι θ’ αλλάξει; Ενώ στην Κουντουριώτου με τα «βρώμικα», κόσμος υπάρχει έτσι κι αλλιώς, όλη την χρονιά.

Έστω και την τελευταία στιγμή, καταθέτω την αντιπρόταση της πεζοδρόμησης της οδού Κουντουριώτου. Μακάρι να εισακουστεί…

ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΝΔΥΛΗ

spot_img

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

spot_img

Latest News

Πτυσσόμενο… γήπεδο στην «καρδιά» της Αλεξανδρούπολης

Ένα πτυσσόμενο γήπεδο ποδοσφαίρου βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου, στον αύλειο χώρο της Ζαρίφειου Ακαδημίας Αλεξανδρούπολης. Παιδιά από τις ακαδημίες του Δήμου Αλεξ/πολης,αλλά και ολοκλήρου του...

More Articles Like This