9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2020

«Βρώμικο» σημείο η πλατεία Φάρου Αλεξανδρούπολης

Μουντζούρες από σπρέι και μπογιές στα μάρμαρα και τα παγκάκια – Η εικόνα δεν τιμά την πόλη

 

Η πλατεία του Φάρου στην Αλεξανδρούπολη είναι ίσως το πιο πολυφωτογραφημένο σημείο της, αφού οποιοσδήποτε επισκέπτης της πόλης περνάει σίγουρα από κει.

Είτε για να δει από κοντά τον ιστορικό Φάρο της πόλης, είτε για να δει τη θέα στο Θρακικό Πέλαγος είτε απλά γιατί είναι από τα σημεία στα οποία μπορεί να φτάσει πολύ εύκολα.

- Advertisement -

Και φέτος το καλοκαίρι, η πλατεία του Φάρου συγκέντρωσε μεγάλο μέρος της τουριστικής κίνησης της Αλεξανδρούπολης σε συνδυασμό μάλιστα και με τα καφέ και τα εστιατόρια που έχουν αναρτημένα τραπεζοκαθίσματα εκεί.

Πολλοί λοιπόν ήταν αυτοί που δροσίστηκαν στη σκιά των πλατανιών στην πασίγνωστη πλατεία, όμως πολλοί είναι κι εκείνοι που παρατηρούν ότι το μπαλκόνι της Αλεξανδρούπολης που έχει θέα στη θάλασσα δεν είναι και τόσο καθαρό.

Αρχής γενομένης από το συντριβάνι, παρατηρεί κανείς ότι το εξωτερικό τοιχείο του θα πρέπει να καθαριστεί άμεσα καθώς έχει αλλάξει χρώμα και το πάλαι ποτέ λευκό του έχει γίνει πλέον καφέ.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στα μαρμάρινα παγκάκια όπως και στα μαρμάρινα γκαζέμπο περιμετρικά της πλατείας, τα οποίοι κάποιοι επιμένουν συστηματικά να μουτζουρώνουν με σπρέι. Εξαιρουμένης της τάξης που επιβάλλεται από τη φροντίδα των επιχειρηματιών, αυτοί που πρέπει να φροντίζουν για την ευταξία της πλατείας μάλλον ολιγωρούν αφήνοντας την άσχημη εικόνα να υπερτερεί έναντι της ομορφιά που ούτως ή άλλως έχει το συγκεκριμένο σημείο της Αλεξανδρούπολης.

Πιο συγκεκριμένα το μάτι του επισκέπτη της πλατείας θα πέσει πολύ εύκολα πάνω σε μουτζούρες με πολύχρωμα σπρέι, που λερώνουν τα παγκάκια της πλατείας, θα δει μουτζούρες ακόμη και στα αγάλματα του ηρώου όπως επίσης θα παρατηρήσει ότι είναι πολλοί εκείνοι που δεν σέβονται τις κολώνες των γκαζέμπο που προσφέρουν τη σκιά τους στους περιπατητές της πλατείας.

Η γενική διαπίστωση είναι πάντως ότι η πλατεία δεν είναι ιδιαιτέρως φροντισμένη, παρά το γεγονός ότι αποτελεί στολίδι για την πόλη.

Θ.Τ.

Σημείωση Ε.Θ.:

Η ανάγκη άμεσης καθαριότητος, επιβάλλει η Δημοτική Αρχή της Αλεξανδρούπολης, να πράξει τα δέοντα.

Γιατί η σημερινή εικόνα, δεν τιμά ούτε την πόλη, ούτε τους πολίτες της.

Κατανοητό;

Σ. Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Πέντε (5) εκατ. ευρώ της «ΠΑΜΘ» για το νέο Νοσ/μειο Κομοτηνής

Ο Χρήστος Μέτιος υπέγραψε την ένταξη συγκεκριμένων έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης

Δήλωσε Ανεξάρτητος και έγινε Αντιπεριφερειάρχης

Ο Χρήστος Μέτιος τον τοποθέτησε στον τομέα Κοινωνικών Πολιτικών της Περιφέρειας ΑΜΘ – Για φθηνή συναλλαγή του Τζιχάν Ιμάμογλου κάνει λόγο η...

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο Διδ/χο

Δράση αλληλεγγύης προς τους πληγέντες από την θεομηνία, κατοίκους της Καρδίτσας Συνεχίζεται από χτες...

Η Ελλάδα να… μην βιάζεται

Οι συνομιλίες με την Τουρκία πρέπει να έχουν θέμα μόνο για την Υφαλοκρηπίδα – Και να ξεκινήσουν, μετά τις Αμερικανικές εκλογές –...

Τι απέγινε ο δράκος της Θράκης;

Παραμένει άγνωστος ο δράστης σειράς εγκλημάτων κατά της ανθρώπινης ζωής, που έδρασε από το 1988 μέχρι το 1990

More Articles Like This