9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

ΓΛΥΤΩΣΕ Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ «ΧΡΥΣΟΥ ΚΛΕΙΔΙΟΥ» !!!

Διατηρεί και τον τίτλο του επίτιμου Δημότη Σερρών – Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έπραξε το Εθνικό και Πατριωτικό καθήκον του στο θέμα των Σκοπίων  

 

Ολοκληρώθηκε μετά από μια τρίωρη σχεδόν συνεδρίαση το μεσημέρι της Τετάρτης 5/9 στο δημοτικό συμβούλιο Σερρών με μοναδικό θέμα το αίτημα Δημοτικών Συμβούλων για ανάκληση του τίτλου του Επίτιμου Δημότη Σερρών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η πρόταση για ανάκληση του τίτλου του επίτιμου δημότη Σερρών, που απονεμήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο αλλά και η επιστροφή του Χρυσού Κλειδιού της πόλης δεν πέρασε με ψήφους 19-10 (10 απουσίες και 1 παρών) από το Δ.Σ. Σερρών.

- Advertisement -

Το anexartitos.gr κάνει λόγο για μια συνεδρίαση …σουρεαλιστική. Αναλυτικά όσα αναφέρει:

«Ένα θέμα που από μόνο του δεν έστεκε όσο κι αν ο επικεφαλής της κίνησης των συμβούλων Αντώνης Αναστασιάδης, έκανε απέλπιδες προσπάθειες να το στηρίξει, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι το κλειδί της πόλης θα μπορούσε να απονεμηθεί στον… Εμμανουήλ Παπά ή στον… Ιωάννη Καποδίστρια (κάνοντας εκτενή αναφορά στα προτερήματα του καθενός) (σ.σ. παραλείποντας, γιατί άραγε, τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή). Ενώ ουσιαστικά υποστήριξε την άποψη πως η απόδοση τιμών σε ένα πρόσωπο (στη συγκεκριμένη περίπτωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου) γίνεται όχι για τα όσα έχει προσφέρει μέχρι τη στιγμή της απόδοσης, άλλα ως …αντίδωρο και για μελλοντικές προσφορές, κι αν αυτές δεν είναι …αρεστές, τότε οι τιμές… αφαιρούνται κι… επιστρέφονται!!!

Ο Δημαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, προσπαθώντας να διασώσει την… τιμή της πόλης, αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας και στις αρμοδιότητες της εκάστοτε δημοκρατικά εκλεγμένης Κυβέρνησης, η οποία είναι υπεύθυνη για τις όποιες αποφάσεις της για τα Εθνικά θέματα. Τόνισε δε τη θέση του για το “Μακεδονικό” και ότι ήταν από τους κεντρικούς ομιλητές στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στις Σέρρες.

Η κυρία Δέσποινα Ιλανίδου (εκ των υπογραφόντων την αίτηση) δήλωσε … απογοητευμένη (!!!) από την στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας κι ότι περίμενε από αυτόν μια δήλωση αποδοκιμασίας των Κυβερνητικών χειρισμών στο Σκοπιανό, κι αφού αυτός δεν το έπραξε τον… «τιμωρεί» ζητώντας την επιστροφή των… τιμών!!!

Ο Αντιδήμαρχος Ηλίας Γκότσης παίρνοντας τον λόγο, είπε πως κανείς δεν είναι πιο… Μακεδόνας από εκείνον (!!!), (προκαλώντας την αντίδραση του Αντώνη Αναστασιάδη) και ανέφερε πως 63 περίπου δήμοι ανά την Ελλάδα (μεταξύ των οποίων και οι Δήμοι Εμμανουήλ Παπά και Αμφίπολης) έχουν απονείμει τιμές στον κ. Προκόπη Παυλόπουλο και ουδείς δεν διανοήθηκε να αφαιρέσει αυτές τις τιμές.

Απευθυνόμενος δε προς τους υπογράφοντες την αίτηση αφαίρεσης των τιμών και του κλειδιού της πόλης, είπε εμφατικά: «Τι νομίζετε ότι είναι το Χρυσό κλειδί της πόλης, το κλειδί του σπιτιού σας, το οποίο το δίνεται στη γειτόνισσα για να σας ποτίζει τα λουλούδια, όταν εσείς λείπετε;;;».

Ο εκπρόσωπος της  Δημοτικής Παράταξης «Διάβασης Πεζών» Δημήτρης Γιαννακίδης, τόνισε πως βλέπει μια καθαρά μικροπολιτική εκμετάλλευση του θέματος, από τους αιτούντες, ενώ θέτοντας το θέμα σε μια πρωθύστερη διάσταση είπε πως το Δημοτικό Συμβούλιο όταν ηρθε προς συζήτηση το θέμα της απονομής τιμών στον Προεδρο της Δημοκρατίας δεν έλαβε υπόψη του ότι και τοτε ό Προκόπης Παυλόπουλος δεν αντέδρασε στην υπογραφή μνημονίων από την Κυβέρνηση που οδηγούσαν στη μείωση των μισθών και συντάξεων και στο ξεπούλημα της περιουσίας του Δημοσίου, ενώ τώρα στο «Μακεδονικό» δηλώνουν όλοι υπερασπιστές της Πατρίδας.

Και οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι που πήραν τον λόγο, όπως ο κ.Μηλίδης, κυμάνθηκαν στη θέση ότι είναι υπέρμαχοι της Μακεδονίας και του ονόματός της και έπαιρναν θέση υπέρ ή κατά!

Το αποτέλεσμα της συνεδρίασης ήταν 10 δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ του θέματος, 19 κατά, η δημοτική σύμβουλος Χρυσούλα Δρίγκα δήλωσε παρούσα και 10 δημοτικοί σύμβουλοι απουσίαζαν (ανάμεσα σε αυτούς ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Στέφανος Φωτιαδης και ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Καρύδας, όπως και οι δύο αντιδήμαρχοι Χαρίτος και Γρηγοριάδης Χρήστος που αρχικά είχαν υπογράψει την αίτηση για συζήτηση, στη συνέχεια όμως απέσυραν την υπογραφή τους)

Οι 10 δημοτικοί σύμβουλοι που ψήφισαν υπερ της αφαίρεσης των τιμών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν οι 8 που υπέγραφαν την αίτηση του θέματος δηλαδή οι κ.κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ (Ανεξάρτητος-Παράταξη Μηλίδη), ΓΑΛΑΝΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ (παράταξη Αγγελίδη), ΙΛΑΝΙΔΟΥ ΒΙΛΛΙΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ (παράταξη Φωτιάδη), ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΛΑΚΤΗ (παράταξη Φωτιάδη),  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ (παράταξη Μηλίδη) & ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (παράταξη Φωτιάδη) Παύλου Μυστακίδη και Ζωγράφου Μοσχολιού συν οι κ.κ. Στεργίου Νικος και Γρηγοριάδης Παναγιώτης (αμφότεροι της παράταξης Αγγελίδη)

Στην συνεδρίαση παρακολούθησε και πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Γιώργος Τάτσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην μη αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας στους χειρισμούς της Κυβέρνησης, όμως απέφυγε να πάρει θέση στην αφαίρεση των τιμών από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Έντονη η παρουσία της αστυνομίας

Να σημειωθεί πως πριν την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου, έντονη ήταν η παρουσία της Αστυνομίας και της Ασφάλειας τόσο μέσα στο κτίριο του Διοικητηρίου, όσο και γύρω από αυτό (μετρήσαμε περισσότερους από 20 αστυνομικούς).

Σε ερώτηση Δημοτικών συμβούλων για το ποιος κάλεσε την αστυνομία, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Δήμαρχος αρνήθηκαν ότι το έπραξαν αυτοί, ενώ ο Δήμαρχος είπε στο σώμα πως ρώτησε τους αστυνομικούς και αυτοί του απάντησαν πως θα αποχωρήσουν, όπως και έκαναν.

Το… κράτησε το κλειδί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Μετά από αυτή την συνεδρίαση να υποθέσουμε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα συμπεριλαμβάνει τις Σέρρες στην ατζέντα των επισκέψεών του για το υπόλοιπο της θητείας του».

aftodioikisi.gr

Σημείωση Ε.Θ.:

Κι όμως ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας μπορούσε, με την απειλή και μόνον της παραίτησης του, να αποτρέψει την υπογραφή της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών με τους Σκοπιανούς.

Δεν το έπραξε, γι’ αυτό και οι ευθύνες που τον βαρύνουν στο τεράστιο αυτό Εθνικό Ζήτημα, είναι πολύ μεγάλες.

Τα χειρότερα έρχονται…

Σ. Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr: Φρούδες ελπίδες για την Διακομματική της Θράκης

Δύσπιστοι οι πολίτες για το έργο που θα παράξει η Επιτροπή – Τι δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην...

Όχι στην μετακίνηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμματίκα» θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία – Τι αναφέρει το ΨΗΦΙΣΜΑ των φορέων της περιοχής –...

H Nτόρα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της Θράκης

Επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης, καθώς και το Επιμελητήριο Έβρου – Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς

Ο Άρειος Πάγος για την Θράκη

Ευρίσκεται προ των ευθυνών του για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα...

Ετοιμάζεται τώρα να… πολιτευθεί στην Ροδόπη;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, καταδικάζει την προσβολή στον Πρόεδρο της «Μητέρας Πατρίδας μας»...

More Articles Like This